Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Jakten (world of spycraft 2)

Tom Kristensen Cappelen Damm 2016 76 anmeldelser

Elever og lærere på ungdomsskolen er i sjokk da de får høre at Lives beste venninne har begått selvmord. Live finner venninnens dagbok. Der skriver hun at en falsk profil på Facebook presser henne til å sende flere nakenbilder av Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Emilie

Emilie

Skrevet 15. desember 2016 av Emilie på Vear skole

Bokanmeldelse

Bok: jakten
Forfatter: Tom Kristensen
Boken handler om en jente som mistet sin bestevenn som tok selvmord, fordi det ble laget en falsk profil som har presset henne til å sende nakenbilder av seg selv. Hun blir truet med hvis hun ikke sender bilder legger profilen bildene av henne ut på Internett. Boken handler også mye om nettvett, at man må vite hvem man snakker med og hva du selv fremstår deg selv som og hvordan du oppfører deg på Internett.

Jeg oppfattet boka som en veldig god bok. Jeg syntes boken passer til ungdommer fra 13 og oppover og jeg syntes også at voksne med ungdommer som barn også kan lese denne boken. Det som gjør boken bra er at den er spennende og samtidig kan man lære noe av boken. Man kan lære at man vet ikke alltid hvem man snakker med, selv om personen som er på profilen kan utnytte seg selv som noen andre. Jeg syntes andre burde lese boken fordi det kan faktisk skje.
Terningkast: 4


Iselin Moberg vidby

Iselin Moberg vidby

Skrevet 15. desember 2016 av Iselin Moberg vidby på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel:jakten
Forfatter: tom Kristensen
Boka handler om en jente som heter Live som mistet sin bestevenn. Bestevennen tok selvmord fordi det var en falsk profil som presset henne for nakenbilder. Live og vennen Eric prøver og finne ut hvem den mannen er. Boken starter veldig spennende og begynte veldig langt før vi forsto alt Som skjedde. Jeg synest denne boka er veldig spennede og synest den fortjener
Terningkast:5


Gøran

Gøran

Skrevet 15. desember 2016 av Gøran på Ankenes skole

Boka handler om at en klasse er i sjokk over at en i klassen har tatt selvmord. Live finner sin avdøde venninnes dagbok. Der skriver hun at en falsk profil på Facebook presser henne til å sende flere nakenbilder av seg selv, ellers truer avsenderen med å legge bildet ut på nettet. Eric og Live starter jakten på overgriperen.

Boken er i starten sykt kjedelig og forvirrende. Det blir byttet perspektiv hele tiden og jeg forstår ingenting av hva som skjer i starten av boka og dermed blir boka ekstremt kjedelig å lese. Når jeg kom til midten av boka og utover så begynte jeg å skjønne hva som foregikk og den var litt spennende å lese. Selve historien er bra, og måten den er skrevet på, men når det er så ofte perspektivendring så blir det forvirrende å lese boka og det ødela noe for spenningen.

Jeg anbefaler denne boken til de over 13 år og oppover.
Jeg gir boka terningkast 3.


Jens Erik

Jens Erik

Skrevet 14. desember 2016 av Jens Erik på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Jakten
Forfatter tom Kristensen
Boken handler om ei som tar selvmord, på grunn av at en falsk Facebook profil som truer med å legge ut nakenbilder viss hun ikke sender flere. Vennene tar opp jakten på overgriperen.
Jeg synes at boken var veldig grei å lese og handler ting som skjer i virkeligheten. Jeg vil anbefale boka for aldersgruppen 10-16.
Terningkast: 5


Emma Heldal Møretrø

Emma Heldal Møretrø

Skrevet 14. desember 2016 av Emma Heldal Møretrø på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Tittel: Jakten
Sjanger: Krim
Boka Jakten (World Of Spycraft 2) Handler om Live og Eric. Lives bestevenninne tar selvmord, men ingen vet hvorfor. Da blir Live nysgjerrig på hvorfor vennen hennes hadde gjort dette, og besøker det gamle soverommet til den avdøde. Der inne finner hun et spor, og det viser seg at det er en falsk facebook-profil som har presset venninna for nakenbilder. Live tar med seg Eric i jakten på hvem som kan stå bak denne facebook-profilen.
Jeg synes boka var veldig spennende, og forfatteren Tom Kristensen hadde skrevet utrolig godt. Boka fanget meg med en gang, og jeg klarte nesten ikke legge den fra meg. Jeg anbefaler denne boka på det sterkeste, den var utrolig fengende og gøy å lese. Mye av det som står skrevet i boka er veldig sannsynlig at skjer i Norge den dag i dag. På grunn av dette blir boka lett å kjenne seg igjen i, og blir da ekstra gøy og spennende å lese.
Denne boka bør virkelig nomineres i Uprisen!

Vis flere anmeldelser

Til toppen