Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Jag är supermann

Lars Mæhle Samlaget 2017 23 anmeldelser

Bjørn, Eskil og ei svensk jente dreg ned til elva for å bade. Syriske Aya kjem til Sunndalsøra etter å ha flykta gjennom heile Europa. Anders blir besøksvenn på aldersheimen for å imponere Marianne. Karl gruar seg for å halde Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sindre

Sindre

Skrevet 19. oktober 2017 av Sindre på Granmoen oppvekstsenter

Ikke les
Jag är Superman er en novellesamling. Denne boken har mange forskjellige hovedkarakterer, alt dette tar plass i Sunndalsøra. Det var mest bare snakking og boken var treg fordi at det var lite som skjedde. Jeg Synnes at boken var vanskelig å lese fordi den var på nynorsk, alle historiene var kjedelige. Terningkast 1.


Joar Endre Hansen

Joar Endre Hansen

Skrevet 19. oktober 2017 av Joar Endre Hansen på Korgen sentralskole

Jag ar Supermann er en bra bok, men den er litt tung å lese og den er litt forvirende for det er flere hovedpersoner og den hopper mellom dem.

Boken handler om Bjørn, Eskil og ei svensk jente som drar ned til elva for å bade.
Syriske Aya kommer til Sunndalsøra etter å ha flykta gjennom hele Europa.
Anders blir besøksvenn på gamlehjemmet for å imponere Marianne.

Karl gruer seg til at han skal holde tale i begravelsen til broren.
Og Tuva har blitt sent for å jobbe i dalen, for at hun ikke skal være i et dårlig miljø i Oslo.
Og det er noen som tror at det er en tyv som har rømt fra et fengsel.

Alt i alt er det en ok bok som er litt forvirende og tett-lest.
Og jeg gir den en terning kast 3.


Kristian Solhaug Johnsen

Kristian Solhaug Johnsen

Skrevet 19. oktober 2017 av Kristian Solhaug Johnsen på Luster ungdomsskole

Jag är supermann

Forfattar: Lars Mæhle
Jag är Superman er ei bok med to historier som har same hovudpersonane og begge er på Sunndalsøra. Eine historia er at Bjørn og Eskild prøver å bli venn me den svenske jenta som nettopp har flytta til Sunndalsøra, og med Aya som som er kommen som flyktning.
Eg synest boka var bra fordi den var lett å lese og var ikkje so lang. Eg likte at det var banning i boka, fordi det gjer ungdomar heile tida. Eg likte ikkje heilt at det både var svensk og norsk. Men det gjer de lit meir realistisk fordi det kom ei svensk jente som flytta dit.
Eg gjev denne boka terningkast: 4 ikkje minst fordi ho er skriven på nynorsk, og eg likar å lesa nynorsk.


Erlend Sie

Erlend Sie

Skrevet 19. oktober 2017 av Erlend Sie på Luster ungdomsskole

Jag är supermann er ei bok som består av mange noveller. Den handlar om fleire personar som alle bur på Sunndalsøra. Men det er forskjellige historier. Det er på en slags måte sammenhengende. Og det er forskjellige hendelsar. Vi treffer igjen personene. Det som er felles for alle novellene er at det er en biltjuv som har rømt fra et fengsel på Østlandet som befant seg ein eller anna stad i Sunndalsøyra.
Eg liker boka godt, men eg syntes det var litt mye banning i boka. Men ellers så var den grei. Den var lett og lese. Det var godt å få med seg innholdet. Bortsett fra der det ikke stod på norsk. Den var spennande. Eg vil gi denne boka terningkast 5 fordi den er lett og lese og at den var spennande.


Mathea Jacobsen

Mathea Jacobsen

Skrevet 15. oktober 2017 av Mathea Jacobsen på Harestua skole

Jag är supermann handler om forskjellige ungdommer som har sin egen fortelling. Fortellingene dems krysser og påvirker hverandre. En svensk jente som har problemer, en syrisk jente som har en syk farfar, Anders som er dødsforelska i Marianne, Karl som gruer seg til å holde tale i begravelsen til lillebroren sin og Tuva som ble sendt til dalen for å holde unna miljøet i Oslo.

Jeg syntes at boka starter litt treigt og at det ikke skjer noe som helst spennende. Boka har mange hovedpersoner derfor blir det litt vanskelig å holde styr på hva som skjer. Men boka tar til seg noen overraskelser etter hvert som gjør at historiene krysser hverandre og det gir litt mere mening. Men jeg syntes at forfatteren skriver veldig godt og detaljert.
Boka er en fin ungdomsbok men den falt ikke helt i min smak.
Terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen