Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Jag är supermann

Lars Mæhle Samlaget 2017 66 anmeldelser

Bjørn, Eskil og ei svensk jente dreg ned til elva for å bade. Syriske Aya kjem til Sunndalsøra etter å ha flykta gjennom heile Europa. Anders blir besøksvenn på aldersheimen for å imponere Marianne. Karl gruar seg for å halde Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sebastian Lønning

Sebastian Lønning

Skrevet 11. desember 2017 av Sebastian Lønning på Presterød ungdomsskole

Jag är inte Supermann?!

Forfatter: Lars Mæhle

Tittel: Jag är Supermann

Denne boka er god fordi den er skrevet på en litt annerledes måte enn andre bøker. Her setter du deg inn i 5 forskjellige personers syn på et sted kalt Sunndalsøra, 1 person per kapittel. Det er også mange gode skildringer i denne boka og den passer bra for ungdommer som liker å lese. Det som ikke er så bra med denne boka er jo at den er på nynorsk og litt svensk innimellom. Også er det jo det at du på en måte ikke rekker å få satt deg inn alle de forskjellige personene. Det er også litt vanskelig å skjønne hva handlingen i boka er.

Boka er veldig oppslukende og gøy å lese, fordi den er skrevet på en måte som ikke er så vanskelig å lese. Men også litt skummel på grunn av alt dette snakket om rømlingen som Bengle snakker om. Den er morsom, og til tider litt seriøs som for eksempel når broren til Karl blir begravd og Karl må holde tale også har han ikke noe å skrive om siden veslebroren egentlig bare var en skikkelig "Pain in the ass" for både han og moren.

Jeg anbefaler denne bok på det sterkeste, hvis du er en ungdom som liker å lese litt rare, men fortsatt morsomme bøker. Hvis du synes det er vanskelig å lese nynorsk bør du fortsatt prøve å lese denne boka fordi det er egentlig ganske gøy å lese bøker som er på nynorsk.

Jeg gir denne boka terningkast 4


Sindre Bjørnbak

Sindre Bjørnbak

Skrevet 6. desember 2017 av Sindre Bjørnbak på Korgen sentralskole

Ingen Superman

Forfatter: Lars Mæhle

Tittel: Jag är supermann

Boka handler om flere ungdommer fra den lille plassen Susendalsøra. Det handler om livene til alle de 5 hovedpersonene. Det er et kapittel for hver person. For eksempel har du Karl som skal holden en tale i begravelsen til broren, Aya som har flykta over et lengre stykke for å komme unna krig og så er det Eskil og Bjørn som er ganske «normale«. Og Tuva som blir sendt til dalen fordi at ho kom i et dårlig miljø i Oslo.

Leseren får vite om 5 forskjellige historier som hender i den lille bygda. Når forfatteren skriver ett kapittel om vær person så får du vite mye mer om hver enkelt. Og alt skjer på en sommerferie, men det skulle ha skjedd noe til slutt for eksempel at alle møttes.

Boka er skrevet i nyere tid som gjør et det er ting som er vanlig at det skjer i dag men ikke for 100 år siden. For eksempel at Aya var en flyktning som kom til Norge. Og at ungdommene er opptatt av den «fineste« jenta, drikking og slikt mange ungdommer holder på med.

Jeg syns boka var helt ok. Den var litt treg å lese til tider, men så kom det noen sider som var artige. Jeg syns boka er verdt å lese fordi det er interessant å lese hvor forskjellige liv til folk virkelig er. Noen ting som står i boka kan mange kjenne seg i igjen i.

Språket i boka nynorsk. Noen ord der på bokmål, engelsk og svensk. De bruker litt banning, for eksempel helvete, faen og fuckings. Og metaforer som «hjerte i halsen«, som betyr at man er redd eller bekymret.

Jeg syns boka er bra og artig å lese, men så er den til tider litt kjedelig, og da trekker den litt ned. Boka er på 127 sider, det gjør den ikke for lang. Fordi kapitlene blir bra fordelt alle sidene.

Karakter: 4


Ellie

Ellie

Skrevet 6. desember 2017 av Ellie på Sigdal ungdomsskole

Boka er en samling av fem noveller. Alle skjer på samme døgnet, men handler om ulike personer. Noen få personer dukker opp i flere av novellene.
Boka er skrevet på nynorsk, med innslag av svensk.

Dette likte jeg med boka: at det var noveller på forskjellige språk
Dette likte jeg ikke med boka:det var litt komplisert så du må liksom lese ting lit flere ganer og kanskje og/eller gå tilbake i boka får og se hva som hadde skjedd, hvorfor, og hvem som hadde gjort hva og hvorfor.

Jeg gir boka terningkast 5, fordi at jeg syntes at boka var bra, morsomt at det var sammensatte noveller som hadde skjedd på samme tidspunkt. det er 5 noveller på svensk og nynorsk og bokmål. ble liksom satt litt inni boka og liksom, så for meg alt som sjedde.


mare

mare

Skrevet 6. desember 2017 av mare på Sigdal ungdomsskole

jag ar supermann.

jeg har da lest jag ar supermann. jeg syns den var bra men jeg blei litt forvirra av alle navna så jeg skjønte liksom ikke hvem alle var.
Det er fem forskjellige noveller. Jeg blei litt forvirra av at den var på nynorsk.

Jeg gir denne boka en terning kast 3.

Ting jeg likte med boka.

Jeg likte at det var flere noveller i enn bok.
Jeg liker at det er banne ord og sånne ting i boka.
Det er litt gøy at det er dialekt i boka.

Ting jeg ikke likte.

Jeg skjønner ikke alle de nynorske orda.
Det er litt rar at det er flere tekster i en bok.
Men det var mye av den boka som var dårlig.


Ida og Vilde

Ida og Vilde

Skrevet 6. desember 2017 av Ida og Vilde på Sigdal ungdomsskole

Vi har lest jag är supermann. Vi syntes den var litt vanskelig, stusselig og fantasiløs, men den var også artig, orginal og spesiell.
Vi likte ikke boka så godt for den var nynorsk og vanskelig å forstå.
Boka hadde 5 forskjellige noveller, den handlet om forskjellige personer i hver novelle. men noen av dem kommer i alle novellene.
Noen av novellene vi likte; Fugelene i røyret, før gjekk eg alltid kledd i bomull og jag är supermann. og dem andre var litt kjedelige pga dem andre ikke ga mening.

Det beste i boka var at det handlet om drekke, biler, litt fest, osv…

Det som var bra med fuglar i røret var at den på en måte viste at alle har en god side.

Terningkast: 3 – 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen