Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Jag är supermann

Lars Mæhle Samlaget 2017 38 anmeldelser

Bjørn, Eskil og ei svensk jente dreg ned til elva for å bade. Syriske Aya kjem til Sunndalsøra etter å ha flykta gjennom heile Europa. Anders blir besøksvenn på aldersheimen for å imponere Marianne. Karl gruar seg for å halde Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Petter Herringbotn

Petter Herringbotn

Skrevet 16. november 2017 av Petter Herringbotn på Granmoen oppvekstsenter

Jag är supermann
Bokrapport av boka Jag är supermann.
Boka er skrevet av Lars Mæhle
Boka er en novelle.
Jeg likte ikke denne boken så godt som jeg trodde, på grunn av de få kapitlene. Det var også mye blanding av språkene nynorsk og svensk.
Hovedpersonene heter Bjørn, Eskild og Aya. Aya kommer flyktende gjennom hele Europa fra Syria.
Etter hvert finne Aya ut at bestefaren sin, som hun flyktet til Norge sammen med er forsvunnet.
Aya leter deretter etter ham. Alt skjer i Sunndal.
Lengre inn i boka kommer personen Bengle inn. Bengle likte å kjøre i den brune Audi-en sin, og Bengle likte også å kjøpe øl til dem som ikke har lov til å kjøpe det selv.
Hovedpersonene Bjørn og Eskild skal begynne på videregående.
Det er snakk om ei svensk jente i bygda; ingen vet navnet fordi hun ikke har sagt det. Hun skulle plukke jordbær som sommerjobb.
Eskild hadde planlagt en fest hjemme hos ham, og han har begynt å tenke på å invitere den svenske jenta. Etter hvert bestemmer Bjørn og Eskild seg for å gå til elva og bade. Det var kaldt i elva og mye strøm. Badinga gikk ikke som planlagt i det hele tatt, Den svenske jenta blir til slutt tatt av strømmen.
Språk:
Boka var litt vanskelig å lese med tanke på at den var skrevet på nynorsk og litt svensk. Men ellers var boka med grei skrift på og hadde gode avsnitt.
I boka er det litt banning, men ikke for mye.
Oppsummering:
Boka er godt beregnet for ungdommer.
Jeg gir boka karakteren 3.


Nikolai Muldsvor

Nikolai Muldsvor

Skrevet 14. november 2017 av Nikolai Muldsvor på Presterød ungdomsskole

veldig bra historier. Veldig morsom og underholdende bok. Èn av historiene handler om Bjørn og Eskil som oppsøker en svensk jente som viser seg å være annerledes enn det de hadde hørt fra de andre i dalen og Eskil blir helt betatt av henne.

Den siste fortellingen var best etter min smak. Bra bok! 4+


Kristin

Kristin

Skrevet 13. november 2017 av Kristin på Hisøy skole

Ikke gidd å lese denne…
Jeg er supermann er etter min mening ikke en god bok. Den er vanskelig å henge med i og ikke spesielt humoristisk eller spennende. Den er med andre ord kjedelig.
Boka handler om forskjellige ungdommer i Sunndalsøra og problemene deres. Den forteller om hvordan forskjellige personer opplever dagen.
Boka fanger ikke leseren og jeg måtte tvinge meg selv til å bli ferdig med den, den var trist, men mest kjedelig.
Denne boka burde ikke vinne.
Terningkast: 2


Isabel

Isabel

Skrevet 13. november 2017 av Isabel på Hisøy skole

Ikke bruk tiden din på denne boken.
«Jag ar superman» er en novelle som handler om ungdommene som bor i Sunndalsøra. Historien fortelles fra flere synspunkter. Jeg mener at boka ikke har et spenningspunkt og derfor blir det uinteressant og lese boka. Den mangler også sammenheng mellom noen deler. Jeg ville ikke nominert denne boka til uprisen. Jeg gir den terningkast 2.


Herman

Herman

Skrevet 8. november 2017 av Herman på Torpa barne- og ungdomsskole

Jag är Supermann
Dette er en bokanmeldelse om boka Jag är Supermann.Handlinga foregår i en bygd i Norge. Historien handlere om Bjørn, Eskil og en svensk jente som drar til elva for å bade. Etterpå møter de en syrisk jente som heter Aya kommer til Norge som flyktning fra Syria. Så begynner ting å skje.

Boka hadde mye bra. Den er litt spennende. Den har noen morsomme replikker her og der. Boka er ganske lettlest, men det er litt vanskelig å leve seg inn i boka. Boka ble litt kjedelig fordi det var mye av det samme. Jeg gir boka en 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Adrian Fagerbakk

Adrian Fagerbakk

Skrevet 8. november 2017 av Adrian Fagerbakk på Korgen sentralskole

Jag är Supermann

«Jag är Supermann» forteljar historiene til ei gruppe annleis ungdommar. Men disse ungdommane er ikkje saman. Boka er delt inn i fem kapittel, og ungdommane har kvar sin historie. Blant anna Karl, som holdar ein gravferd for broren sin. Så er det Aya, som har flykta frå krig. Alle historiene tar også plass på ein varm sommar i Sunndalsøra.

Denne boka har sine gode og dårlege ting. Den er ganske lettlesen, sjølv om den er på nynorsk. Så viss du ikkje likar det, komer du til å slite. Eg hadde ikkje noko problem med det. Men, skjelve boka. Nokon kapittel er ganske bra, og nokon er litt kjedelege. I Karl sin skjer det ikkje noko serleg mykje. Spenning og sånn går litt opp og ned. Men eg var aldri akkurat klistra inn i boka.

Noko eg likte med boka var at forfattaren minner oss ofte på at alle kapitla er i Sunndalsøra. Sånn som «den brune audien» som kommer tilbake. Det likte eg veldig.
Slutten var også litt skuffande. Det bygget seg opp i slutten, men så hende det ingenting. Det syns eg var litt dårleg gjort.

Alt i alt, ikkje så veldig dårleg bok. Vil eg anbefal den? Viss du likar bøker som er litt «chill», anbefaler eg den. Viss du likar actionfylte bøker er denne ikkje for deg.

Eg gjer "Jag är Supermann" terningkast 4.

Til toppen