Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Jag är supermann

Lars Mæhle Samlaget 2017 66 anmeldelser

Bjørn, Eskil og ei svensk jente dreg ned til elva for å bade. Syriske Aya kjem til Sunndalsøra etter å ha flykta gjennom heile Europa. Anders blir besøksvenn på aldersheimen for å imponere Marianne. Karl gruar seg for å halde Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

mikael klemetsen

mikael klemetsen

Skrevet 14. desember 2017 av mikael klemetsen på Korgen sentralskole

jag ar supermann er en bok med forskjellige synspunkt, boka begynner med Bjørn en litt pysete gutt, og Eskil den tøffe og den som tør mest. det går et rykte om en svensk jente i bygda og de drar for og finne henne. jeg syntes boka var grei, den var lett og lese og ganske spennende når du kom inn i det. jeg gir boka terningkast 5.


Ulas

Ulas

Skrevet 14. desember 2017 av Ulas på Sagene skole

Jeg syntes boka var helt ok, det var vanskelig for meg å forstå den siden den var nynorsk.


Fredrik

Fredrik

Skrevet 14. desember 2017 av Fredrik på Luster ungdomsskole

Jag är supermann

Boka «Jag är supermann» er ei novellesamling med fleire hovudkarakterar. Boka er ganske tung og kjedeleg fordi det er alt for mykje snakking og alt for lite spenning. Derfor vel eg å gi denne boka terningkast 2. Og håper derfor at det er ei anna bok som vinn til dømes: «the Uban legend 2».


wassim

wassim

Skrevet 13. desember 2017 av wassim på Sagene skole

Jag ar supermann er en novellesamling. Denne boken har flere karakterer. Det var mye spenning i denne boken og jeg liker sånne type bøker. Bra skildring , flott skrevet og den var enkel å lese selv om den var på Nynorsk.
terningkast: 5


Ask Wemundstad

Ask Wemundstad

Skrevet 12. desember 2017 av Ask Wemundstad på Åsly skole

Jag är supermann er en novellesamling. Denne boken har flere hovedkarakterer. Det var nesten bare snakking og boken var treg fordi at det var lite som skjedde. Jeg synes at boken var vanskelig å lese fordi den var på nynorsk.Denne boken synes jeg bør ikke bli nominert og jeg gir den terningkast:2

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Lars Biørn Madsen

Lars Biørn Madsen

Skrevet 9. oktober 2017 av Lars Biørn Madsen på Svensedammen skole

Jag är Supermann
Lars Mæhle
Samlaget, 2017

Bjørn, Eskil og en svensk jente dro ned til elva for å bada.
Anders blir besøksvenn for en gammel grinebiter for å imponere Marianne.
Tuva er tvangssendt til dalen, for å bli holdt unna et dårlig miljø i Oslo.
Det er faktisk også ein rømling, i skjul, et eller annet sted.

Jag är Supermann er en samling av historier som leses fra hverandre. Men alle historiene hender i Sunndalsøra, men som også krysser hverandre, som bygger opp spenning. Hovedpersonene er Bjørn, Eskil, ei svensk jente, Aya, Anders, Marianne, Karl og Tuva.
Der er også ein rømling i boka. Det første kapittel i boka handler om Bjørn og Eskil, de hadde hørt om en penn svensk jente i byen. De går så ut for å finne henne og ender opp med at de finne henne. Men etter litt kommer Bjørn og Eskil i en diskusjon og blir da uvenner.
Denne svenske jente er en viktig person blir nevnt flere ganger i de forskjellige historier.
Ungdommene har hver sine problemer og gleder som de må jobbe med gjennom kapittelet, alle er veldig ulike i måten de behandler disse problemer. Alle har forskjellige dilemmaer som gjør boka spennende og ikke repetitiv. Boka er nynorsk men er ikke for vanskelig. Hvert kapitel slutter med mange spørgsmål som man ikke får noe svar på, så man lese mellom linjene for å forstå denne bok 100% Alt dette hender i samme by og kanskje også alt på samme dag. Fordi hvert kapittel er det noe/noen som kommer med nyheten at en har rømt og gjemmer seg i byen som de er i. En av personene ser denne rømling. Budskapet er at alle har sitt eget liv å leve med problemer og glerer. Men man kan ikke overvinne det alene.

At alt dette hender på samme tid er en veldig interessant og unik lesererfaring. Men kunne bli forvirrende og frustrerende til tider, siden du kanskje ville lese mer fra det kapitel. Boken er ikke veldig lang og ikke veldig detaljert, men det funket uansett veldig godt i denne bok. Alt i alt er dette en unik bok som er verdt å lese selvom du kanskje ikke liker den. Den har et bra budskap som alle kan lære litt av.
Lars Bjørn Holk Madsen

Til toppen