Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingenting blir som før

Hans Petter Laberg Cappelen Damm 2017 11 anmeldelser

Ingenting blir som før er historien om den helga mot slutten av tiende klasse da Markus blir med Victor på en biltur som ikke blir helt som forventet. Det er den samme helga som Markus møter Sara.

Hvordan skrive en anmeldelse?

Stine Louise Haakenstad

Stine Louise Haakenstad

Skrevet 9. oktober 2017 av Stine Louise Haakenstad på Harestua skole

Jeg liker IKKE forandring. Boken ingenting blir som før er en ganske godt skrevet bok, men det er ikke en bok jeg personlig likte så godt. Jeg føler ikke at jeg helt får tak på hovedpersonen, så det blir bare å lese seg gjennom boken uten noen særlige følelser. Jeg liker veldig godt at forfatteren har tatt med "Sara" karakteren. Hun virker som en veldig forståelsesfull jente som sikkert mange har vært borti før og kan dra kjensel på.

Det jeg syntes trekker litt ned på boka er at det blir alt for mange sider der de bare sitter i bilen og kjører rundt. Jeg tror boken hadde blitt mye mere interessant hvis forfatteren heller hadde kuttet ut noen av bil sidene. Alt i alt er dette en helt grei bok som jeg tror de fleste mellom 10-14 ville likt å lese. jeg gir boken terningkast 4 på bakgrunn av det jeg nevnte tidligere i teksten.


Elise Hennie Holm

Elise Hennie Holm

Skrevet 9. oktober 2017 av Elise Hennie Holm på Harestua skole

Jeg vil gi denne boka en 4.
Denne boka er lett å bli hekta på. Det er god flyt, og jeg liker veldig godt måten forfatteren skriver på. Jeg liker at boka kan framstå som litt mystisk fordi vi ikke får vite så mye om forholdet mellom Victor og Markus. "Sara" rollen og forholdet hennes med Markus likte jeg kjempegodt! Dette gjorde boka mer romantisk og spennende.

Jeg skulle ønske slutten var mer konkret, men jeg mislikte den ikke heller.
Jeg liker ikke hvordan forfatteren drar handlingen ut. Det ble litt kjedelig å lese mange sider om at de kjørte i bilen.


Hedda Garlid Hilde

Hedda Garlid Hilde

Skrevet 2. oktober 2017 av Hedda Garlid Hilde på Stryn ungdomsskole

Ingenting Blir Som Før:
Boka er i sjangeren spenning/drama. Starten på boka er ganske stusselig og tung å lese. Det startar ganske brått med at en lærer døyr, men den kom seg eit stykke ut i boka. Det var ganske enkelt å leggje frå seg boka når eg las, og det gjekk ikkje så fort. Men så bygde spenningskurvene seg litt opp av og til, medan boka begynte å gi litt meining. Nokre gongar vart det litt forvirrande for kva tid forfattaren skreiv i, men du kom deg fort inn i historia igjen. Boka slutta slik at eg tenkjer at det kjem ei bok til og / eller en del to som handlar om livet til broren, Victor.
Det beste med boka var at den fortalde ei historie som kan ligne på ting som kan skje med personar no. At den handla om noko som kan vere realistisk.
Det dårlige med boka var at den vart litt forvirrande av og til, og ikkje gav heilt meining i nokre av avsnitta. Eg gir boka terningkast 3, fordi det var ei bok som fungerar til ungdom, men ikkje er boka for meg.


Julie Petrine Lenningsvik

Julie Petrine Lenningsvik

Skrevet 26. september 2017 av Julie Petrine Lenningsvik på Korgen sentralskole

Gode og dårlige forandringer

"Ingenting blir som før" handler om 15 år gamle Markus. På fredag er Markus sammen med sin venn Patrik. Det er da han møter storebroren Victor, som han ikke har sett på lenge. Dette møtet fører til en helg fylt med spenning, drama og ærlighet.

Boken utspiller seg over en helg, der boka er delt inn i dagene fredag, lørdag og søndag. Dette likte jeg veldig godt, jeg hadde mer kontroll på hvor jeg var og det var lettere å holde følge med hva som skjedde i boka.

Boka har svært gode skildringer. Fra side 1 til side 152 greide forfatteren å skape bilder i hodet mitt, og jeg følte meg tilstede gjennom hele boka.

Synsvinkelen i boka er 1. person, leseren ser boka fra Markus sin synsvinkel. Dette var jeg ikke helt fornøyd med, jeg ville gjerne ha vist mer om de andre karakterene i boka. Spesielt Victor. Hva gjorde at ting ble slik de ble? Jeg ville vite mer om følelsene og tankene til Victor, slik at boken hadde gitt mer mening.

Spenningsnivået i boka begynner allerede i de første sidene. Leseren blir hevet i det med en gang, og etter hvert som man kommer utover i boka, vil man bare lese mer og mer. Spenningen er så høy at man vil ikke legge fra seg boka, man vil bare lese mer og mer. Slik er det helt til slutten av boka, selv om spenningen blir mindre og mindre mot slutten.

Markus sin karakter kan enkelte relatere seg med. Markus har en bror som driver med piller og slike ting, og foreldrene vil ikke ha kontakt med han. Dermed har Markus og Victor ikke et slikt søskenforhold som mange av oss tar for gitt, og har mistet all kontakt. Det er mange som har rusmisbrukere i familien, og kan relatere seg til Markus. Om hvor vanskelig det kan være å ha et forhold til rusmisbrukeren, når resten av familien ikke vil ha kontakt.

Boken var veldig bra skrevet, den handler om livsvalg og konsekvenser, samtidig om et vanlig tenårings liv. Selv om boken er skrevet for ungdommer, vil jeg også si at målgruppen for boken inneholder både ungdommer og voksne.

Terningkast: 5


Fride Nesje

Fride Nesje

Skrevet 18. september 2017 av Fride Nesje på Stryn ungdomsskole

Eg synest boka var god å lese. Ikkje for vanskelig eller for lett. Det var spennande og morosamt innhold. Forfattaren har gjort ein god jobb med spenningskurvene, der at noken plassa i bøkene blir det ekstra spennande, men boka er spennande gjennom heile boka, slik at eg fekk lyst til og lese meir og meir. Boka er god og lese på grunn av at forfattaren har laga boka på ein sann måte at du har lyst til og lese meir. Og det er ei perfekt bok for ungdom. Det er 152 sider i boka, ikkje for lite eller for mange sider. Einaste tingen var at det var nokon historie i boka som gjentok seg fleire gongar. Når Markus tenkte tilbake på dei tinga som hadde skjedd, det stod fleire gongar. Eg synest tittelen passa til boka. Boka startar med beskrivelse av personar og ting som har skjedd. Det tar ikkje lang tid før du begynne å komme deg inn i boka og synst den er spennande. Når du først hadde komt inni boka var den vanskelig og legge frå seg. Historia i boka er realistisk. Det er folk i verden som går igjennom ditta kvar dag. Boka er virkelig verdt å lese.
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen