Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingenting blir som før

Hans Petter Laberg Cappelen Damm 2017 11 anmeldelser

Ingenting blir som før er historien om den helga mot slutten av tiende klasse da Markus blir med Victor på en biltur som ikke blir helt som forventet. Det er den samme helga som Markus møter Sara.

Hvordan skrive en anmeldelse?

Christina Amelie Dugan

Christina Amelie Dugan

Skrevet 19. oktober 2017 av Christina Amelie Dugan på Grim skole

Ingenting blir som før er skrevet i sjangeren drama. Boken handler om Markus som
ikke liker forandringer. På en fest i slutten av tiende møter han Sara og plutselig ser han at Victor, broren som han ikke lenger får lov til å ha kontakt med sitter i bilen sin utenfor skolen og ønsker å prate med han. Det var starten på en uforglemmelig og skummel helg.

Boken starter ganske tregt, og den er ikke alt for vanskelig å legge fra seg, fram til spenningen øker og jeg ikke klarte å legge fra meg boken før jeg hadde lest ut hele. Noen ganger var det litt forvirrende når forfatteren skrev i forskjellig tid, men det tok ikke lang tid før jeg hentet meg inn igjen. Jeg synes boken var litt provoserende, fordi Markus tok noen merkelige avgjørelser som gjorde at ting ble ekstra komplisert for han selv, men det holdt spenningskurvene oppe.

Boken er troverdig og man kan relatere seg til karakterene. Mange har rusmisbrukere i familien, og kan kjenne seg igjen med at de velger dop ovenfor familie og havner på utsiden. Boken har et lett språk, og god flyt gjennom hele. Jeg gir boken terningkast 4 fordi den var spennende og gripende. Jeg kunne gjerne hørt mer om hvordan Victor opplevde ting, og et litt annet synspunkt enn bare Markus sitt.


Ella Brændsrud

Ella Brændsrud

Skrevet 19. oktober 2017 av Ella Brændsrud på Gulskogen skole

«Jeg klarer ikke å si mer. Victor bare står der og ser på meg. Det er som om vi plutselig er midt i en stirrekonkurranse som han satt i gang.»
Denne boka handler om en gutt som er nødt til å takle veldig vanskelige forandringer. Markus har et veldig innviklet forhold til broren hans Victor som er 7 år eldre enn han. Markus så hele tiden opp til broren sin når de var mindre. Victor var alltid så grei og hyggelig, men plutselig blir alt annerledes.
Dette var en veldig spennende bok. Jeg følte at denne boka starta litt for brått. Jeg syntes at denne boka er veldig utmattende i starten, men det ble mye bedre etter sånn ca. 50 sider. Jeg bare elska karakteren Markus. Det føltes liksom ut som om at jeg var inni hodet hans og kunne se hva som skjedde rundt han og høre alle tankene hans.
Terningkast: 5. Denne boka må bare bli nominert.
LES DET! Gulskogen skole


malin moen jorkjen

malin moen jorkjen

Skrevet 17. oktober 2017 av malin moen jorkjen på Nedenes skole

Boka er i sjangeren spendende,jeg syntes de bruker litt grove ord i staren.som ikke tilpasser seg barn,fordi u-bøker kan leses av lese dyktige barn også.Jeg syntes det er bra at den starter midt i boka men det tar litt lang tid før de forteller om det som har sjedd i fortiden ,også burde de beskrive litt mer hvordan ting\personer ser ut.Visst jeg skulle gitt denne boka terningkast hadde jeg gitt den en bra 3`er .Jeg anbefaler denne boka for de mellom 12-16 år fordi det er nok mange som kjenner seg litt igen. Men jeg syntes også det er bra at de forteller at ting forandrer seg og at ikke alt er like lett i livet


Thea Solberg Eriksen

Thea Solberg Eriksen

Skrevet 10. oktober 2017 av Thea Solberg Eriksen på Harestua skole

Ingen ting blir som før

Denne boka handler om en gutt som heter Markus og om ting som skjer i livet hans i 10. klasse, det er mye som skjer og det kan bli spennende til tider. Jeg mener denne boka har både bra og dårlige sider fordi det kan handle litt som det samme flere ganger i teksten. Det er en bok du får lyst til å fortsette å lese fordi den har flere gode og spennende handlinger, men det kan bli litt kjedelig til tider. Denne boka har både drama og action.

Jeg mener denne boka passer til 13-15 år, fordi de fleste vil nok kjenne seg litt igjen i det å gå på ungdomskolen. Jeg velger å gi denne boka terningkast 4 fordi den har litt mye av det samme, samtidig som den har flere spennende handlinger.


Vetle Hardy Holck

Vetle Hardy Holck

Skrevet 10. oktober 2017 av Vetle Hardy Holck på Korgen sentralskole

Ingen Ting Blir Som Før
Gode og dårlige forandringer. Markus liker ikke at ting forandrer seg, det er skjer som skjer med broren hans. Ingen ting blir som før handler om en gutt med navn Markus, det er de siste ukene i tiene klasse han er snart ferdig på skolen. Men ting forandrer seg, akkurat det liker ikke Markus. Han møter Sara også denne uken, han møter broren sin også som han ikke har lov til av foreldrene, men går ting som de skal???
Jeg synes denne boken var nok så bra, jeg ville gitt den terning kast 4. men den litt vanskelig og lese. Og litt forvirende. Og det som skjer i boka skjer i løpe av 1 helg, fredag, lørdag og søndag. Den er bra skrevet av forfatteren. Drama, spenning, og kjærlighet. Jeg liker at Forfatteren har tatt med Sara i boka. Men jeg synes at han kunne ha kuttet ned bil turene med broren sin. Synsvinkel i denne boka er i første person, de som leser denne boka ser synsvinkelen fra Markus sin side.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Fride Nesje

Fride Nesje

Skrevet 18. september 2017 av Fride Nesje på Stryn ungdomsskole

Eg synest boka var god å lese. Ikkje for vanskelig eller for lett. Det var spennande og morosamt innhold. Forfattaren har gjort ein god jobb med spenningskurvene, der at noken plassa i bøkene blir det ekstra spennande, men boka er spennande gjennom heile boka, slik at eg fekk lyst til og lese meir og meir. Boka er god og lese på grunn av at forfattaren har laga boka på ein sann måte at du har lyst til og lese meir. Og det er ei perfekt bok for ungdom. Det er 152 sider i boka, ikkje for lite eller for mange sider. Einaste tingen var at det var nokon historie i boka som gjentok seg fleire gongar. Når Markus tenkte tilbake på dei tinga som hadde skjedd, det stod fleire gongar. Eg synest tittelen passa til boka. Boka startar med beskrivelse av personar og ting som har skjedd. Det tar ikkje lang tid før du begynne å komme deg inn i boka og synst den er spennande. Når du først hadde komt inni boka var den vanskelig og legge frå seg. Historia i boka er realistisk. Det er folk i verden som går igjennom ditta kvar dag. Boka er virkelig verdt å lese.
Terningkast: 5

Til toppen