Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingenting blir som før

Hans Petter Laberg Cappelen Damm 2017 2 anmeldelser

Ingenting blir som før er historien om den helga mot slutten av tiende klasse da Markus blir med Victor på en biltur som ikke blir helt som forventet. Det er den samme helga som Markus møter Sara.

Hvordan skrive en anmeldelse?

Fride Nesje

Fride Nesje

Skrevet 18. september 2017 av Fride Nesje på Stryn ungdomsskole

Eg synest boka var god å lese. Ikkje for vanskelig eller for lett. Det var spennande og morosamt innhold. Forfattaren har gjort ein god jobb med spenningskurvene, der at noken plassa i bøkene blir det ekstra spennande, men boka er spennande gjennom heile boka, slik at eg fekk lyst til og lese meir og meir. Boka er god og lese på grunn av at forfattaren har laga boka på ein sann måte at du har lyst til og lese meir. Og det er ei perfekt bok for ungdom. Det er 152 sider i boka, ikkje for lite eller for mange sider. Einaste tingen var at det var nokon historie i boka som gjentok seg fleire gongar. Når Markus tenkte tilbake på dei tinga som hadde skjedd, det stod fleire gongar. Eg synest tittelen passa til boka. Boka startar med beskrivelse av personar og ting som har skjedd. Det tar ikkje lang tid før du begynne å komme deg inn i boka og synst den er spennande. Når du først hadde komt inni boka var den vanskelig og legge frå seg. Historia i boka er realistisk. Det er folk i verden som går igjennom ditta kvar dag. Boka er virkelig verdt å lese.
Terningkast: 5


Laila Løvheim Hakkam

Laila Løvheim Hakkam

Skrevet 14. september 2017 av Laila Løvheim Hakkam på Grim skole

Forandring fryder, ikke.

Da Markus møtte Sara siste helga i 10 klasse ble alt forandret. Han som ikke liker forandringer fikk livet sitt snudd på hodet. Samme helg, samme kveld møter han sin bror Victor. Victor elsker forandringer, så masse at han valgte bort sin egen familie mot dop. I denne boka følger vi Markus og hans møte med broren, broren som han aldri fikk lov til å ta kontakt med.

Ingenting blir som før er en bok om kjærlighet, livet, døden og ikke minst om forandringer. Jeg syntes at det var veldig interessant å lese om hvordan en jevnaldrende gutt taklet forandringer. Markus som vil følger har sine egne meninger og tanker som gjør at jeg greide å holde meg oppdatert på livet hans. Denne boka var ikke skummel for min del, men heller ikke barnslig. Forfatteren greide å holde spenningsnivået høyt oppe gjennom hele boka som gjorde at jeg ikke å legge fra meg den.
Det beste med ingenting blir som før er skildringene. Selv om deler av handlingen forgikk i en bil kunne jeg føle spenningen. Hjertet mitt gjorde et eksta hopp når kapittelet var slutt, man vet ikke helt hva som venter på neste side. Det er for min del det som holder historien og handlingen i gang. Siden jeg syntes at denne boka var veldig bra og passer godt for aldresgruppen 12-16 så får den terningkast 5-. Det enste som trekker ned er at jeg gjerne ville vite mer om historien. Ikke bare fra Markus sitt synspunkt, men fra Sara og Victor. Er Victor så dum som jeg tror han er? Så om forfatteren skulle skrive en oppfølger så vil jeg gjerne lese om Victor`s historie.

Til toppen