Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingen er ei øy

Kari Saanum Omnipax 2018 16 anmeldelser

Det er siste dag på ungdomsskolen. Alle skal feire den store dagen. Etter avslutninga skal Kaia og vennene ut i båten til Andreas, ankre opp ved ei øy ute i fjorden, og feste. Men for Kaia starter dagen dårlig. Mamma Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Rønnaug Sandviken

Rønnaug Sandviken

Skrevet 12. oktober 2018 av Rønnaug Sandviken på Lom ungdomsskole 10B

Følelsesladet og alvorlig
Boka «ingen er ei øy» handlar om ei jente som heiter Kaia. Faren er alkoholiker og mammaen har akkurat funnet seg ein ny kjærast. Dette blir vanskeleg for Kaia når siste skuledag kjem.
Eg likte eigentleg alt med denne boka. Ho var lettlest og lett og sette seg inn i. Eg trur at mange kjenner seg att i ein slik situasjon på ein eller annan måte. Det trur eg gjer noko med at det er spennande å lese om.Det var mange spennande handlingar i ei bok, noko som eg likar veldig godt. Kaia fortel så mykje om korleis ho har det og ulike følelsar ho får.
Eg gjev denne boka terningkast 6, fordi det er ei tema som er interessant for meg og eg trur andre ungdommar syns det.


Agnes

Agnes

Skrevet 10. oktober 2018 av Agnes på Ruseløkka skole, 10A

"Ingen er ei øy" handler om en jente som heter Kaia. Faren er alkoholiker og moren har fått ny kjæreste. Dette gjør at Kaia blir tvunget til å vokse opp fort og må ta mye ansvar. Boka følger Kaia gjennom den siste dagen hennes på ungdomsskolen.

Det var en bra og lettlest bok, men det ble litt kjedelig av og til. Det var litt for mye skildringer og det var ikke så mye spennende som skjedde.
Likevel syns jeg at den har et godt budskap, nemlig at ingen er alene (ingen er ei øy).
Det er mange unge som ikke har det bra hjemme og føler seg ensomme, og det er viktig å snakke om.

Jeg gir denne boka terningkast 4.


Nicholas

Nicholas

Skrevet 10. oktober 2018 av Nicholas på Brandbu ungdomsskole

Denne boken var overraskende bra.

Boken fikk veldig mye ut av lite ord. Jeg synes det var en bok som hadde et bra formål til folk om at folk er forskjellige. Jeg synes hovedkarakterene var bra brukt i boken. Boka avsluttet sterkt. Det var en dårlig start. Det tok litt tid å skjønne hva formålet med boka var. Jeg anbefaler denne boken til andre, slik at de kan tenke over formålet med denne boken.

Terningkast: 4


Lina

Lina

Skrevet 10. oktober 2018 av Lina på Brandbu ungdomsskole

Ingen er ei øy

Dette er en bok som er skrevet på en morsom, kort og presis måte som gjør det gøy og spennende å lese boken. Boka følger Kaia på den siste dagen hennes på ungdomskolen. Den tar opp temaer som kjærlighet, rusmisbruk og å være annerledes. Boka er ganske er kort og har lite tekst på hver side så det er lett og behagelig å lese. Dette er en bok som får deg til å smile og tenke.

Jeg gir boka terningkast: 5


Marianne

Marianne

Skrevet 5. oktober 2018 av Marianne på Surnadal ungdomsskole

Ingen er ei øy

Denne boka er ei dramabok.

Den handlar om siste dag på ungdomskulen for Kaia. Foreldra har slått opp er de ikkje så lett for Kaia og faren, sidan mora har flytta saman med ein ny fyr. Faren til Kaia er alkoholikar. Kaia vil bestemme over livet sitt, og prøver å stenge følelsane ute.

Under skoleavslutninga sovnar faren framom alle saman, og gjær dagen til ein flause for både han og Kaia. Kaia har lyst til og forsvinne og at mora ikkje bryr seg, gjer ikkje dagen noko betre. Boka startar veldig beskrivande og man blir veldig lett oppslukt i hendinga. Spenningskurven er svak, hendingane kan vere litt forventa, mens slutten var uventa og overraskande.

Det var lett og leggje frå seg boka, men med tanke på at den var så lett å lese kom eg fort fram til mål eller nye kapittel.

Eg kjenner meg ikkje att i boka, men dersom det er nokon som har det likens, kan det være stor sjanse for at nokon kjenner seg igjen i nokon av hendingane. Plassane vart bra beskrivne og det var lett og sjå for seg plassane.

Opplevinga mi når eg leste denne boka var gripande og truverdig.

Boka har ein god heilheit. Boka kan likne på bøker men ikkje bøker eg har lest. Boka er veldig truverdig og sannsynleg, miljøet er realistisk og godt forklart.

Boka var veldig lett og lese. Setningane var korte og sidene hadde ikkje mykje tekst, som kan vere bra for utolmodige lesarar.

Forfattaren har nok skrevet boken på grunn av at nokon kanskje kan kjenne seg igjen. Eg meiner ar dei som er utolmodige lesarar bør lese denne boka.

Eg gir denne boka terningkast: 5

Eg gir denne boka terningkast 5 på grunn av at det skjer ikkje så mykje uventa.

Men elles er det ei god bok.

Vis flere anmeldelser

Til toppen