Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingen er ei øy

Kari Saanum Omnipax 2018 43 anmeldelser

Det er siste dag på ungdomsskolen. Alle skal feire den store dagen. Etter avslutninga skal Kaia og vennene ut i båten til Andreas, ankre opp ved ei øy ute i fjorden, og feste. Men for Kaia starter dagen dårlig. Mamma Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Karoline

Karoline

Skrevet 7. desember 2018 av Karoline på Fløysbonn skole

Ingen er ei øy handler om Kaja sin siste dag på ungdomskolen. Boka passe for folk som ikke liker så tjukke bøker. Den er lett å lese, det er ikke så mye forskjellig som skjer og det er bra, for da er det lett å følge med og alltid vite hva som skjer. Det var lett å forstå tankene til Kaja og hva hunfølte, boka var ganske realistisk. Det var dårlig at det nesten ikke var noe spenene som skjedde


kristian

kristian

Skrevet 5. desember 2018 av kristian på Orstad skole

Denne boka handler om en jente som heter Kaia. Kaia har en far som drikker mye.

Det er egentlig ikke noe spenningsmoment, og det er altfor få beskrivelser, og avsnittene er store. Virker egentlig som om forfatter har skrevet boka på like lang tid som det tar å lese den: 20 minutt.
Veldig dårlig skrevet, uten noen klar start/midtdel. Virker litt som om det bare er en start og en avsluttning.
Kaia prøver å ta vare på faren sin, fordi han drikker, men vi vet aldri grunnen til at han drikker.
Terningkast 1/6.
Tror ærlig talt at jeg nesten kunne skrevet bedre


Anna

Anna

Skrevet 5. desember 2018 av Anna på Orstad skole

Ingen er ei øy handler om Kaia. Hun har skilte foreldre faren er alkoholiker. Moren har flyttet ut med den nye kjæresten. Boken handler om siste skoledag på ungdomsskolen. Kaia og noen venner skal reise til en øy der de skal feste og drikke. Boken inneholder for det meste følelsene og tankene til kaia. Hun har det ikke så lett, tenker mye på faren sin. Jeg synes boken var helt grei. Den var lettlest og man fikk ikke mye unødvendig informasjon. Det skjedde bare ikke så mye så den var ikke veldig spennende å lese.
Terningkast: 4


Ida Sofie

Ida Sofie

Skrevet 5. desember 2018 av Ida Sofie på Fløysbonn skole

Ingen er ei øy

Denne boka er lettlest.

Hovedpersonen heter Kaia og hun er ca. 16 år

Det er siste dag på ungdomsskolen. Alle skal feire den store dagen. Etter avslutninga skal Kaia og vennene ut i båten til Andreas.

Jeg følte at jeg lærte litt om hvordan barn med foreldre som er alkoholikere.

Jeg følte at jeg kom in i boka.

Jeg syntes at denne boka bare var litt bra.

Terningkast:5


Juni

Juni

Skrevet 4. desember 2018 av Juni på Landøya ungdomsskole

Boka “ingen er ei øy” handler om en jente som heter kaia som er 16 år. Hun skal ha sin siste dag på ungdomskolen og i boka blir vi fulgt gjennom hvordan hun opplever det. Kaia har skilte foreldre og hun bor med faren sin som er en alkoholiker og hun vil passe på han sånn at han ikke gjør noe dumt. Men moren bor langt unna med sin nye kjæreste og har det veldig bra.
Jeg syntes boka “ingen er ei øy” var bra og at det var fint at boka var kort og et den gikk fort og lese. Jeg likte også at det var stor tekst og ikke så mye tekst på hver side. Men noen ganger syntes jeg boka kunne bli litt kjedelig, fordi det skjedde ikke like mye hele tiden. Men fordi dette var en bok basert på et viktig tema som noen kanskje kan kjenne seg igjen i. Og at folk kan forstå at ikke alle har det bra selv om det kan se sånn ut likte jeg denne boka.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Lina

Lina

Skrevet 10. oktober 2018 av Lina på Brandbu ungdomsskole

Ingen er ei øy

Dette er en bok som er skrevet på en morsom, kort og presis måte som gjør det gøy og spennende å lese boken. Boka følger Kaia på den siste dagen hennes på ungdomskolen. Den tar opp temaer som kjærlighet, rusmisbruk og å være annerledes. Boka er ganske er kort og har lite tekst på hver side så det er lett og behagelig å lese. Dette er en bok som får deg til å smile og tenke.

Jeg gir boka terningkast: 5

Til toppen