Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingen er ei øy

Kari Saanum Omnipax 2018 43 anmeldelser

Det er siste dag på ungdomsskolen. Alle skal feire den store dagen. Etter avslutninga skal Kaia og vennene ut i båten til Andreas, ankre opp ved ei øy ute i fjorden, og feste. Men for Kaia starter dagen dårlig. Mamma Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Karoline

Karoline

Skrevet 7. desember 2018 av Karoline på Fløysbonn skole

Ingen er ei øy handler om Kaja sin siste dag på ungdomskolen. Boka passe for folk som ikke liker så tjukke bøker. Den er lett å lese, det er ikke så mye forskjellig som skjer og det er bra, for da er det lett å følge med og alltid vite hva som skjer. Det var lett å forstå tankene til Kaja og hva hunfølte, boka var ganske realistisk. Det var dårlig at det nesten ikke var noe spenene som skjedde


kristian

kristian

Skrevet 5. desember 2018 av kristian på Orstad skole

Denne boka handler om en jente som heter Kaia. Kaia har en far som drikker mye.

Det er egentlig ikke noe spenningsmoment, og det er altfor få beskrivelser, og avsnittene er store. Virker egentlig som om forfatter har skrevet boka på like lang tid som det tar å lese den: 20 minutt.
Veldig dårlig skrevet, uten noen klar start/midtdel. Virker litt som om det bare er en start og en avsluttning.
Kaia prøver å ta vare på faren sin, fordi han drikker, men vi vet aldri grunnen til at han drikker.
Terningkast 1/6.
Tror ærlig talt at jeg nesten kunne skrevet bedre


Anna

Anna

Skrevet 5. desember 2018 av Anna på Orstad skole

Ingen er ei øy handler om Kaia. Hun har skilte foreldre faren er alkoholiker. Moren har flyttet ut med den nye kjæresten. Boken handler om siste skoledag på ungdomsskolen. Kaia og noen venner skal reise til en øy der de skal feste og drikke. Boken inneholder for det meste følelsene og tankene til kaia. Hun har det ikke så lett, tenker mye på faren sin. Jeg synes boken var helt grei. Den var lettlest og man fikk ikke mye unødvendig informasjon. Det skjedde bare ikke så mye så den var ikke veldig spennende å lese.
Terningkast: 4


Ida Sofie

Ida Sofie

Skrevet 5. desember 2018 av Ida Sofie på Fløysbonn skole

Ingen er ei øy

Denne boka er lettlest.

Hovedpersonen heter Kaia og hun er ca. 16 år

Det er siste dag på ungdomsskolen. Alle skal feire den store dagen. Etter avslutninga skal Kaia og vennene ut i båten til Andreas.

Jeg følte at jeg lærte litt om hvordan barn med foreldre som er alkoholikere.

Jeg følte at jeg kom in i boka.

Jeg syntes at denne boka bare var litt bra.

Terningkast:5


Juni

Juni

Skrevet 4. desember 2018 av Juni på Landøya ungdomsskole

Boka “ingen er ei øy” handler om en jente som heter kaia som er 16 år. Hun skal ha sin siste dag på ungdomskolen og i boka blir vi fulgt gjennom hvordan hun opplever det. Kaia har skilte foreldre og hun bor med faren sin som er en alkoholiker og hun vil passe på han sånn at han ikke gjør noe dumt. Men moren bor langt unna med sin nye kjæreste og har det veldig bra.
Jeg syntes boka “ingen er ei øy” var bra og at det var fint at boka var kort og et den gikk fort og lese. Jeg likte også at det var stor tekst og ikke så mye tekst på hver side. Men noen ganger syntes jeg boka kunne bli litt kjedelig, fordi det skjedde ikke like mye hele tiden. Men fordi dette var en bok basert på et viktig tema som noen kanskje kan kjenne seg igjen i. Og at folk kan forstå at ikke alle har det bra selv om det kan se sånn ut likte jeg denne boka.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Marianne

Marianne

Skrevet 5. oktober 2018 av Marianne på Surnadal ungdomsskole

Ingen er ei øy

Denne boka er ei dramabok.

Den handlar om siste dag på ungdomskulen for Kaia. Foreldra har slått opp er de ikkje så lett for Kaia og faren, sidan mora har flytta saman med ein ny fyr. Faren til Kaia er alkoholikar. Kaia vil bestemme over livet sitt, og prøver å stenge følelsane ute.

Under skoleavslutninga sovnar faren framom alle saman, og gjær dagen til ein flause for både han og Kaia. Kaia har lyst til og forsvinne og at mora ikkje bryr seg, gjer ikkje dagen noko betre. Boka startar veldig beskrivande og man blir veldig lett oppslukt i hendinga. Spenningskurven er svak, hendingane kan vere litt forventa, mens slutten var uventa og overraskande.

Det var lett og leggje frå seg boka, men med tanke på at den var så lett å lese kom eg fort fram til mål eller nye kapittel.

Eg kjenner meg ikkje att i boka, men dersom det er nokon som har det likens, kan det være stor sjanse for at nokon kjenner seg igjen i nokon av hendingane. Plassane vart bra beskrivne og det var lett og sjå for seg plassane.

Opplevinga mi når eg leste denne boka var gripande og truverdig.

Boka har ein god heilheit. Boka kan likne på bøker men ikkje bøker eg har lest. Boka er veldig truverdig og sannsynleg, miljøet er realistisk og godt forklart.

Boka var veldig lett og lese. Setningane var korte og sidene hadde ikkje mykje tekst, som kan vere bra for utolmodige lesarar.

Forfattaren har nok skrevet boken på grunn av at nokon kanskje kan kjenne seg igjen. Eg meiner ar dei som er utolmodige lesarar bør lese denne boka.

Eg gir denne boka terningkast: 5

Eg gir denne boka terningkast 5 på grunn av at det skjer ikkje så mykje uventa.

Men elles er det ei god bok.

Til toppen