Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

I morgen er alt mørkt

Sigbjørn Mostue Cappelen Damm 2014 41 anmeldelser

Brage er en ganske vanlig tenåring. Helt til den høstdagen da en urovekkende nyhetsmelding kommer fra Japan: En stor flokk mennesker har gått amok, og tilsynelatende blindet av raseri går de løs på alt og alle. Noen uker senere har Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Andreas

Andreas

Skrevet 26. oktober 2018 av Andreas på Den norske skole i Costa Blanca

Bra bok mye spenning gjennom hele boken det handler om Brages historie når alle mennesker blir til drapsmaskiner. Men noen folk nekter å gi seg. Det er mye spenning gjennom hele boken.


Sander

Sander

Skrevet 6. desember 2017 av Sander på Åsly skole

I morgen er alt mørkt (Brages Historie)

Det er en fantasi bok fordi det kunne ikke ha hendt i virkeligheten.
Den handler om Brages historie når mange har blitt smittet av et virus som gjør til at de som er blitt smittet dreper de første de ser som er helt vanlige mennesker.
Boken er del av en serie som heter I morgen er alt mørkt og det er 3 bøker i serien.
Starten av boka skjer ting litt tregt. I cirka mitt i boka så blir det veldig spennende, og boka slutter overraskende. Og boka var veldig spennende og overraskende.
Boka var veldig realistisk som om det kunne ha skjedd men det er bare fantasi, og boka var lett å lese.

Jeg gir boka et terningkast: 4

1+ Spennende
2+ Realistisk
3+ Lett å forstå
4+ Fantasi bok
5- Ting skjedde litt tregt
6- Plutselig mange personer


Marius

Marius

Skrevet 20. oktober 2016 av Marius på Lundehaugen ungdomsskole

Kampen mellom livet og døden
Forfatter: Sigbjørn Mostue
Antall sider: 238
Jeg opplevde boka som en bra bok, for den holder spenninga oppe hele tiden. I perioder var den så den så spenene at jeg ikke kunne legge den fra meg. Jeg anbefaler boka på det sterkeste fordi den får deg til å lese mer. Så står resten av bøkene i serien for tur.

Detter er en veldig spennende krim bok. Det meldes fra Japan om horder, såkalte forryktere, som går løs på alt og alle. Når smitten brer seg, skal ikke bare Brages liv falle sammen, men også hele verden.

Selv om det boken ikke er troverdig forestiller du deg bilder i hodet, og det kan virke nok så ekte. Boka var lett å lese men det var noen nye ord. Jeg syntes språkbruket var passende til bokas innhold.

Selv om boka ikke har noe budskap forteller det, litt om hvordan det kan føles med frykt for at du forsvinner. Denne boka bør andre også lese på det sterkeste jeg anbefaler og lese hele serien. Terningkast 5 den nådde ikke helt opp til en 6’ er for de den var litt kort, hadde en lit for brå og overaskende avslutning, det ødela litt for meg.


Loke Høyland

Loke Høyland

Skrevet 2. mars 2016 av Loke Høyland på Sund Ungdomsskule

Mye spenning, litt drama og mange sider med tenking om hvordan jeg ville ha oppført meg i samme situasjon!

Etter de første fem sidene er det umulig å legge fra seg boken. Det er kanskje den beste boken jeg noen gang har lest, jeg likte Brages og Marlens Historie like godt. De er faktisk så gode at jeg har valgt å skrive om de i særemnet vi har på skolen! Bøkene er spenningsfylte fra første side! Noe av det beste med bøkene er at det ofte er lett å sette inn i situasjonen, selv om jeg ikke nødvendigvis ville likt å ta de samme valgene de tar. Når jeg leste bøkene ble jeg sur på enkelte personer i boken, det var sånn at jeg tenkte gjennom nøyaktig hva jeg ville sagt og gjort mot de personene (ikke det at jeg ville tatt noe hevn, men at jeg ville gjort noe med det)!
Det er vanskelig å lese i boken og så gå etterpå og ikke tenke på det jeg leste! Intens action og spenning gjør at jeg gir bøkene karakter 6!


Paulina Piontek

Paulina Piontek

Skrevet 17. desember 2015 av Paulina Piontek på Varteig skole

«Kampen om liv og død»
I morgen er alt mørkt er en dystopi-roman for ungdommer.
Boka handler om Brage som er en helt vanlig norsk ungdom som lever sitt. Snart kammer det en nyhetsreportasje om at folk blir helt gærne og dreper hverandre. Det kan jo ikke komme til Norge tenkte brage, men han viste ikke hvor stor feil han tar. Snart blir Brage tvunget til å ta grusomme varg og handlinger.
Jeg synes boka var veldig spennende og jeg klarte ikke å slutte å lese. Det jeg elsker med boka er at det får meg til å tenke. Hvordan det hadde vert vis jeg måtte gjøre somme ting. Drepe andre mennesker eller leve med redselen om mitt eget liv.
Språket synes jeg passet bra. Det var banneord men det er ikke rart siden folk blir og redde. Boka er ikke vanskelig å lese og det var passe språk til ungdommer.
Jeg hater og elsker slutten. Slutten er så overaskende og jeg ble veldig rørt. Jeg skjønner ikke hvordan forfatteren kunne gjøre sånt mot med!
Jeg synes boka der en av det beste jeg har lest men jeg har sett og spilt noe av det samme men likevel er den litt original. Jeg gir boka en 6

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Isabel

Isabel

Skrevet 17. desember 2015 av Isabel på Hvittingfoss skole

THRILLER,MED ETT LITE SNEV PSYKOTISK

Denne boken er garantert en thriller,med ett lite snev psykotisk.
Det den handler om er hva som hadde skjedd hvis denne parasitten, som faktisk finnes på ekte,hadde spredd seg i Norge. Marlen er en ganske aggressiv,trist jente. Hun går for det meste alene. Hun vil ikke vise følelser,eller åpne seg for noen. Men Når dette viruset bryter ut slippes helvete løs. Det er da hun ikke har noe annet valg,enn å leve med andre. Enten må hun bli en del av flokken,eller la parasitten spise hjernen hennes.

Denne boken er på en måte den andre delen av "imorgen blir alt mørkt brage's historie".
Marlen's historie er en uavhengig oppfølger,det vil si at du trenger ikke å lese den første for å forstå den andre. Boken starter da alt er normalt,og du får ett inntrykk av at de fleste forbereder seg for katastrofen. Alle har ventet på det,og det kommer ikke som ett sjokk. Men det som mest kommer som ett sjokk for dem er hvor voldelig dette kom til å bli. For hver forrykt Maren dreper,mister hun en liten del av seg selv. Hun vet at de innerst inne er mennesker. Boka slutter veldig brått,og du kan si det sånn at du må lese de siste setningene flere ganger om igjen for å forstå hva som faktisk skjer.

Jeg syntes boka var veldig brutal noen steder, men det er ikke negativt i det hele tatt.
Jeg syntes boka var veldig tøff, og jeg likte den veldig godt. Jeg beundrer hovedpersonen mye og liker hvordan hun tenker. Det er noen vanskelige begreper noen steder,og noen ting må du lese om igjen for å forstå. Jeg anbefaler boken for ungdom over 13,pga. dette.
Boka var veldig vanskelig å legge fra seg, og jeg syntes forfatteren har fått med mange bra spenningstopper. Forfatteren har gjort det veldig klart at hovedpersonene tenker strategisk, og mange av dem er veldig smarte også.
Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste til de som liker grøsserbøker.

Terningkast: 6

Til toppen