Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her
I morgen er alt mørkt_MArlens historie

I morgen er alt mørkt – Marlens historie

Sigbjørn Mostue Cappelen Damm 2015 34 anmeldelser

Parasitten MTG gjør mennesker til drapsmaskiner. Nå har den nådd Norge. Marlen skjønner hva som venter: Dette er slutten på alt. Men hun nekter å gi seg, og sammen med familien forsøker hun å unngå døden. Som i alle kriser Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tuva Strand

Tuva Strand

Skrevet 30. april 2016 av Tuva Strand på Marker skole

Drit bra men ekkel, overbevisende, skummel og spennende klarer ikke å legge den fra meg


Eir Grindhaugen

Eir Grindhaugen

Skrevet 20. desember 2015 av Eir Grindhaugen på Otta Ungdomsskole

Denne boken er… wow… jeg kan ikke komme på noen andre ord som kan beskrive den. Marlens historie er virklig helt fucked up, akkurat som Brages. Hvis MTG faktisk hadde kommet til verden, vet jeg ikke hva jeg skulle gjort. Marlen gikk igjennom så forferdelig mye på kort tid, og som de sier "du vet ikke hva du har før du mister det". Alt dette er bare… man får kuldegysninger og det som verre er av denne boka, og du får lyst til å lese den igjen og igjen. Man kan ærlig talt aldri gå lei av denne boken, og jeg gir den terningkast 6!


trygve solsem

trygve solsem

Skrevet 16. desember 2015 av trygve solsem på Rørvik skole

I morgen er allt mørkt
Den bokas handling er at ei jente er på vei i en apokalypse av zombier eller som forrykte som de er kalt i boka. De prøver å komme seg ut av byen når sykdommen kommer til Norge. Etter vert måter de flere av karakterene som er med i den andre boka og.
Jenta ha lastet ned videoer av forrykte angriper forselige byer i verden. Moren tenker at de skal flykte til hytta i fjellet, men jenta vil at de skal dra til en bunker i fjellet for å utvikle en medisin.
Jeg gir boka en 6 for at en ikke er for rask eller for treig og den har masse gott innhold gjennom hele boka og jeg synes den er realistisk i forhold til temaet.


Amund Andreassen

Amund Andreassen

Skrevet 15. desember 2015 av Amund Andreassen på Furnes ungdomsskole

Oppfølgeren til "I morgen er alt mørkt: Brages historie" er helt fantastisk. I denne boka har forfatteren klart å flette inn enda fler personer, teorier og spenningsscener.

I bok nr 2 følger vi Marlen, "gærne" Marlen som hun ofte omtaler seg selv som. I likhet med Brage blir livet til Marlen drastisk endret da MTG parasitten når Norge. I løpet av boka blir vi kjent med flere nye karakterer, i tillegg får vi svaret på flere spørsmål de fleste vil sitte igjen med etter den første boka.

Handlingen i boka er ganske lik som den første, men den er likevel nervepirrende. Boka er full av moralske og politiske spørsmål som gjør boka enda dypere og mer spennende å lese.

Jeg synes boka var helt fantastisk. Forfatteren klarer å holde på leseren i en slags zombie Sci-fi uten at det blir alt for absurd. Jeg trodde aldri jeg kunne ha trodd på en slik fortelling. Det eneste jeg kanskje vil trekke for er slutten. Jeg synes den ble litt brå, men hvis det kommer en ny bok som gir svar så leser jeg mer enn gjerne den.

Jeg synes denne boka er ypperlig for oss ungdommer og den tar for seg temaer som er aktuelle for oss som nye steforeldre, voldtekt, religionsproblemer, kjærlighet, mobbing og ensomhet.

Kort oppsummert er dette en av de beste bøkene jeg har lest. Den fortjener absolutt å vinne U-prisen.


jonas

jonas

Skrevet 15. desember 2015 av jonas på Tangenåsen ungdomsskole

Marlene er en stille jente som alltid sitter bakerst i klasserommet som få legger merke til, mange kaller hun EMO Marlen. Parasitten MTG gjør mennesker til drapsmaskiner, på en måte ungdommelig sagt zombier. Marlen mener dette er en hevn fra naturen til meneskene. Og snart når denne parasitten norge
Denne boka er en bra mørk dystopi. Jeg likte den mest pga realismen. Denne boka var svært bra detaljert og den virka ekte. Det var det som gjorde den så spennende og skummel, det var at du følte at noe sånt kunne skje i virkeligheten.
Jeg gir terningast 5, jeg syntes den skal nomineres til uprisen

Vis flere anmeldelser

Til toppen