Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen

2017 37 anmeldelser

Mariam (17) bor i Aleppo. Hun lever sammen med lillebroren i en utbombet kjeller i østdelen av byen. Foreldrene er ikke der lenger. Nå trenger den syke broren Luka akutt hjelp. Mariam bestemmer seg for å flykte ut av Syria, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Helin

Helin

Skrevet 30. august 2018 av Helin på Øygard ungdomsskole

Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen
Det er en veldig realistisk,trist og spennende bok.
Det handler om Miriam (17 år) som bor i Syria der det er krig. Begge foreldrene ble drept så nå er det bare Miriam og lillebroren Luka som er igjen.
Jeg anbefaler denne boken til de som liker å lese romaner.


Håvard

Håvard

Skrevet 30. august 2018 av Håvard på Øygard

MIRIAM KAN IKKE FLYKTE FRA BROREN SIN

Boka handler om en jente som heter Miriam (17). Miriam dømmer å flykte vekk fra Aleppo til et land med fred og ro. Hun bor i sin kjeller sammen med sin lillebror Luka. Miriam vil bare komme seg vekk fra landet under bombingen så fort som mulig. men kan ikke flykte fordi broren hennes er syk. Den virker interessant, trist og realistisk. Liker du å lese om flykt og sann historie kan dette være kjekk å lese for deg
Andre bør lese denne boken for den var spennende og kjekk å lese. Liker du å lese om flukt og sann historie kan denne være kjekk for deg.


Trym klippen

Trym klippen

Skrevet 30. august 2018 av Trym klippen på Øygard

Spennende og realistisk.
I Boka får du høre om Mariam (17 år) og broren hennes Luca. Mariam og Luca utgir seg for å være i krigsbyen i et rom bygget av bøker i kjelleren. Nabolag rundt huset er under daglig bombing og Mariam kan ikke gjøre annet en å håpe at bombene ikke treffer huset deres.
Jeg oplevde boka dramatisk, realistisk og håpløs.
Boka har havnet i kategorien


Cecilie

Cecilie

Skrevet 30. august 2018 av Cecilie på Øygard ungdomskole

I dette utdraget får vi høre hvordan Mariam opplever krigen i Homs i Syria. Det hun ønsker alle mest er å flykte til et av "verdens beste land". Hun svært redd for lillebroren Luka som er alvorlig syk og tørr derfor ikke å dra.

Utdraget er utrolig spennende og interessant. Den hadde en svært fengende start og brukte ord som var lette å forstå.

Utdraget var veldig troverdig og jeg tror at forfatteren vil gi oss ungdommer et innblikk i hvordan det er å leve i krig. Jeg vil anbefale denne boken ut i fra utdraget.


Mia

Mia

Skrevet 30. august 2018 av Mia på Øygard ungdomsskole

FLUKTEN FRA SYRIA TIL "VERDENS FINESTE LAND"

Jeg syntes at utdraget av "Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen" var veldig bra. Utdraget var veldig spennende og det ga meg lyst til å lese hele boken. Boken viser oss et annet bilde der vi forstår hvordan mennesker i andre land har det.

Utdraget av boka handler om 17 år gamle Miriam som bor i et bombet hus i Syria sammen med lillebroren Luka. Miriam vil flykte fra Syria, men det kan hun ikke fordi lillebror Luka er syk. Begge drømmer om å flykte til "Verdens fineste land". Hun tørr ikke å gå fra Luka fordi hun vet ikke om han enda lever når hun kommer tilbake. Foreldrene er døde og Luka er hennes eneste.

Jeg syntes at utdraget er spennende, det gir meg lyst til å lese resten av boka. Anbefaler denne til alle, ihvertfall vis du er interessert i krig. Boka er en roman som handler om flukt.

Vis flere anmeldelser

Til toppen