Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen

2017 14 anmeldelser

Mariam (17) bor i Aleppo. Hun lever sammen med lillebroren i en utbombet kjeller i østdelen av byen. Foreldrene er ikke der lenger. Nå trenger den syke broren Luka akutt hjelp. Mariam bestemmer seg for å flykte ut av Syria, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Isabel

Isabel

Skrevet 13. desember 2017 av Isabel på Hisøy skole

Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen handler om reisen til Mariam på 17 år og broren hennes Luka som flykter fra Syria. Hun blir nødt til å flykte når hun oppdager at broren blir sykere og sykere, dessuten så er det ikke må mye igjen og flykte fra. Boka har et viktig budskap og handler om noe som kanskje er litt tungt for noen. Selv om dette er et tungt tema så får forfatteren fram budskapet på en spennende måte som gjorde at jeg ikke kunne legge fra meg boka. Boka passer perfekt for en som liker noe som er spennende og seriøst. Terningkast: 6


Mirjam Møller-Pettersen

Mirjam Møller-Pettersen

Skrevet 13. desember 2017 av Mirjam Møller-Pettersen på Hisøy skole

HVER MORGEN DYPPET MIN SØSTER BRUSTENE I ISVANN FOR Å BLI PEN.
«Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen» denne boka handler om 17 år gamle Mariam som bor i Aleppo. Hun bor med lillebroren sin Luka i det gamle familiehuset, men som er endt opp som en utbombet kjeller. Med tanke på at Luka er alvorlig syk bestemmer hun seg for å flykte.
Boka gir et stekt inntrykk på deg og man sitter igjen med en følelse og masse vis av tanker som kan bli ubehagelige. Men jeg mener at dette ikke er noe negativt for man lærer noe og det er den læren som kan kjennes litt ubehagelig. Siden man lærer om hvordan flyktninger har det og jeg syntes det er drit bra at noen kan klare å ta opp temaet men heller ikke drive å fin pusse på det.
Jeg anbefaler boka til alle fra 12 år og oppover og dette er ikke en bok som drives av spenning og man må lese mellom linjene, men klarer du å lese mellom linjene og interessere deg i dette alvorlige temaet er dette garantert boka for deg. Jeg vil gi denne boka en terningkast 6 som er velfortjent.

Mirjam Møller-Pettersen


Malin Bargel

Malin Bargel

Skrevet 12. desember 2017 av Malin Bargel på Rosten skole

Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen handler om 17 år gamle Miriam som bor i Aleppo. Her bor hun sammen med lillebroren Luka i det som en gang var familiens hus, men som nå er en utbombet kjeller. Luka er alvorlig syk og Miriam bestemmer seg for at de må flykte for å få skaffet hjelp.

Denne boka har en veldig sterk historie, og den forteller om hvordan det er å flykte i dag. Den forteller om alle de syke menneskene som finnes der ute og jeg synes forfatteren veldig godt får frem det som skjer med et enkelt og forståelig språk. Jeg synes det er veldig bra at noen tar opp dette temaet, og jeg likte veldig godt at forfatteren har skrevet boken som om vi er med på reisen.

Boka var veldig lettlest, men noen ganger tok det litt lang tid før det skjedde noe. Alt i alt synes jeg det var en veldig god bok som forteller en veldig viktig historie.

Velger å gi den terningkast 5.


Medina Aslan

Medina Aslan

Skrevet 28. november 2017 av Medina Aslan på Fagerborg skole

Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen, er en roman som traff meg veldig. Den har en kraftfull handling og det har noe med det folk i Syria og Tyrkia må gå igjennom hver dag.

Denne romanen handler om en 17 år gammel jente, med navnet Mariam som bor i Aleppo. Hun bor sammen med den syke broren sin Luka som etterhvert trenger akutt hjelp. Mariam forstår at etterhvert er det ingen man kan stole på og etter dagene passerer, vil hun bare forsvinne som resten. Denne boken foregår i en tidsrommet mellom 2011 og 2014 og følger livet til Mariam og om hvordan hun, i følge Luka, skal komme seg til verdens beste land.

Det jeg mener, er at dette er en utrolig vell-skreven og er en lett bok å lese. Du går inn i handlingen, du forstår hva som skjer, ettersom at boken bare har noen få setninger på hver side. Du prøver å forstå hvordan Mariam har det og etterhvert har du forstått hva denne 17 åringen har gått igjennom. Denne romanen er et godt eksempel på hvordan livet egentlig er når du må bo i en utbombet kjeller i øst-delen av en by og må deretter flykte.

Jeg gir denne terningkast: 5


Solveig Frøvoll

Solveig Frøvoll

Skrevet 23. november 2017 av Solveig Frøvoll på Sigdal ungdomsskole

Dette er helt klart den beste boka jeg har lest hittil!
Det er en dramabok med veldig mye trist handling. Man begynner mye mer å tenke på hva som faktisk skjer rundt om i verden og hvor heldige vi faktisk er som bor her i Norge.
Boka handler om 17 år gamle Mariam som bor i Aleppo. Foreldrene er døde og hun bestemmer seg for å flykte ut av krigen i Syria med lillebroren Luka til det hun sier er "verdens beste land". De har ikke mat og på den lange reisen blir Luka alvorlig syk og trenger akutt hjelp, hun finner etter etterhvert ut at hun ikke kan stole på noen og hun vil egentlig bare DØ!
Jeg syntes boka var kjempebra. Den handler om noe som skjer den dag i dag, og man blir veldig klok av å lese den. Personene er godt beskrevet og den er spennende fra start til slutt. Jeg har aldri lest en bok som denne før, og jeg likte den særlig godt fordi jeg fikk vite mer om hva som virkelig skjer der nede og hva slags miljø de befinner seg i.

Denne boka vil jeg anbefale på det sterkeste og jeg tror alle har godt av å lese en slik bok.
Terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen