Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen

2017 2 anmeldelser

Mariam (17) bor i Aleppo. Hun lever sammen med lillebroren i en utbombet kjeller i østdelen av byen. Foreldrene er ikke der lenger. Nå trenger den syke broren Luka akutt hjelp. Mariam bestemmer seg for å flykte ut av Syria, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Astrid Olderskog Lie

Astrid Olderskog Lie

Skrevet 18. november 2017 av Astrid Olderskog Lie på Korgen sentralskole

Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen

Boka Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen handlar om 17 år gamle Miriam som flyktar frå bombing og terror.
Boka hadde ein veldig fin start, men tok raskt slutt. Det var alt for mange kapitlar og det blei veldig lite om kvar handling. Synes forfattaren skulle ha fortsette med ei litt anna handling ut ifrå starten, men elles var det ei grei bok og det skjedde alltid noko som fekk meg til og følga godt med. Det var også ei veldig lett leseleg bok og eg gjer den derfor ein sterk 3`ar.


Kalieb Weldu

Kalieb Weldu

Skrevet 12. november 2017 av Kalieb Weldu på Harestua skole

Ville Miriam klare å flykte fra Syria og klare å komme seg til verdens beste land?

Denne boka er en roman om reisen til en 17åring jente og broren hennes fra Syria som prøver å flykte fra bombing og terror.

Boka hadde en bra og fengende start. Forfatteren klarte å bygge opp spenningen og romantikken gjennom de første 30 sidene. Men selv om den hadde en bra start gikk det kanskje altfor fort etter hvert. Man kunne skjønne at det var et hull i bok som man hoppa over. Jeg synes at boka hadde en bra start men det føltes ut som resten av boka tilbehøret en annen bok.
Det var ikke noe særlig uforventet overraskelser heller. Boka lignet mye på en dokumentar som man vanligvis ser på tv. Jeg synes at forfatteren burde har hatt litt mer originalitet og gjorde det litt mer interessant.
Språket i boka var enkelt å lese men ble litt irritert over mang kapitler det var, spesielt i slutten. Jeg syntes at forfatteren burde har tatt bort kapitlene. Jeg syntes også at den hadde en dø slutt.
Til slutt synes jeg at boka burde nomineres til uprisen og anbefales til andre ungdommer som er vill kjenne hvordan det er å være i andres sko.
Jeg gir boka terningkast 4.

Til toppen