Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 54 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ihab Stangeland

Ihab Stangeland

Skrevet 18. september 2018 av Ihab Stangeland på Den norske skole i Costa Blanca

Boken jeg leste het hevner.Det handlet om en vennegjeng som driver å mobbe andre. En dag blir Urban mobbet av Daiman og i det Daiman skal hjem på motorsykkelen sin stopper den opp. Daiman skal skjekke hva som har skjedd og dukker det opp en fyr og slår han ned og rett og slett tar og kidnapper han med seg hjem ned i kjelleren. Der blir han holdt i 5 dager før han blir sluppet fri. Kjæresten Ella blir så bekymret hver eneste dag som kommer uten at Daiman er på skolen. Hun begynner og henge mer med Urban og Guri. Alfei som mannen heter er han som har kidnappet Daiman. Alfei tar senere og invitere alle elevene på skolen og tar de med seg til et slaktehus og dreper tre av dem. Men Ella og Guri klarer og slå han ned og binde han bli han tatt av politiet. Mens Ella,Urban og Anne blir en ny vennegjeng og Anne blir sammen med Urban.
Boka passe bra fra alder 10 og oppover. Boka har god innlevelse og god slutt men det jeg likte dårlig med boka at det mer om Anne en Daiman i boka men ellers så vil jeg gi boka terningkast 5.


Mayas

Mayas

Skrevet 7. mai 2018 av Mayas på Bjørnevatn skole

Hevner

Boka: Boka handler om en gutt som heter Daiman, han er slem med de andre elevene. En dag så blir han kidnappet av en han kjenner, fordi han er slem med andre. Damian blir satt i et rom alene, og dette rommet har kamera i veggen og en høyttaler. Damian hører i høyttaleren når mannen snakker.
Språk: Jeg synes språket var litt vanskelig å forstå, og noen ganger ble det rotete for meg å huske hva som hadde skjedd fordi det var mange personer i historien.
Originalitet: det var ikke original.
Opplevelsen av boka: jeg synes boka var grei nok. Det var spennende å vente på hva det var som skulle skje videre. Jeg synes det var en trist avslutning på historien.
Forfatter: Ingelin Røsland.
Totalvurdering: jeg syns boka var OK. Jeg vil gi boka 4.


Elias Lissner

Elias Lissner

Skrevet 7. mai 2018 av Elias Lissner på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse Hevner
Tittel: Hevner
Forfatter: Ingelin Røssland
Boka handler om en gjeng ungdommer som heter Ella, Damian, Omar og Janna. De driver med mobbing. Damian som er «lederen» blir en dag kidnappet. Ingen av de andre i gjengen merker at han er blitt kidnappet fordi han alltid bruker å være borte fra skolen.
Boka var helt grei. Jeg likte egentlig temaet men det var skrevet på en dårlig måte. I slutten gikk det så fort og det skiftet side hele tiden.
Jeg likte at boka var lett og lese og at den ikke var så veldig lang. Jeg likte veldig godt handlingen i boka, men det ble ikke noe spennende og lese.
Jeg har valgt og gi booka terningkast 4. Jeg har gitt den 4 fordi boka hadde en veldig bra handling, men at boka ikke var noe spennende.


Anette Olsen Bangsund

Anette Olsen Bangsund

Skrevet 7. mai 2018 av Anette Olsen Bangsund på Bjørnevatn Skole

Overskriften passer veldig bra med boken fordi det er god sammenheng mellom innholdet i historien og overskrifta.
Boken handler om en gruppe med ungdommer som heter Ella, Damian, Janna og Omar. Damian er byens mobber og sammen med Janna og Omar plager de andre unger, dette liker ikke Ella som er kjæresten til Damian. Plutselig blir Damian borte, og det skjer rett etter at det kommer en ny ungdomsarbeider til byen, som heter Alfie. Har Alfie noe med Damian å gjøre?
Språket var enkelt å lese, men for noen kan det bli for enkelt. Selve historien er veldig spennende, og man merker at det er en ungdomskrimbok. Hendelsene er veldig spennende og uforutsigbar. Det er nesten så man sitter og holder pusten på spenningstoppene. Slutten gjorde meg litt irritert fordi jeg virkelig ville lese videre.
Forfatteren av boken er Ingelin Røssland. Hvis jeg skulle kommentert hva jeg ønsket med boka, kunne gjerne språket vært mer utfordrende, og replikkene kunne vært mer ryddig.
Jeg gir boka terningkast 5 fordi den slutter litt for brått, og fordi den er litt for heftig med tanke på halloweenfesten på slaktehuset.


Marianne Johnsen

Marianne Johnsen

Skrevet 7. mai 2018 av Marianne Johnsen på Bjørnevatn

Hevner
Damian mener han er skolens kuleste. Han tror han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når han, Janna og Omar mobber. Men en dag dukker han ikke opp på skolen. Boka handler stort sett om hvor Damian er, og hvordan han og Ella takler situasjonen.
Tittelen vekker interesse, men er alt for avslørende. Den avslører slutten og ødelegger det som kunne vært et spennende kapittel.
Selve boka er grei nok, men ikke så alt for spennende. Det virker som om helt frem til slutten er det bare informasjon du må ha for å forstå den. Det ødelegger litt av opplevelsen av boka, men selv om dette ødelegger litt, hadde boka lyspunkter som jeg ikke vil avsløre så alt for mye av.
Boka er veldig lettlest, og hadde for mange avsnitt på ikke veldig ofte mer enn fire linjer. Kapittelinndelingen er forvirrende og noen ganger litt rar. Selv om boka er skrevet på norsk er navnene i boka engelske. Det er veldig forvirrende, og det virker ikke som om noen uttaler navnene likt. Boka skal liksom være lettlest. Likevel har forfatteren gjort det slik at noe så grunnleggende som navn er vanskelige å uttale.
Ideen er ganske original, men den er skrevet på en slik måte at det ødela alt det positive med ideen. Dette minner nesten mer om en uferdig bok.
Jeg likte at boka hadde to hovedpersoner, men jeg likte ikke Ella (Den ene hovedpersonen). Jeg synes hun fikk alt servert på et sølvfat, uten å bry seg noe særlig om alle andre. Hun endret personligheten fullstendig i løpet av boka. Det er ikke særlig troverdig at en person endrer seg så mye på et så kort tidsrom. Damian er faktisk den eneste personen med en utfyllende personlighet. Resten av personene virket som om de bare har en eneste følelse, og viser ikke tegn til noe annet.
Jeg vil ikke si at dette er en bok jeg ville lest oppfølgeren til. Det meste virker uferdig og ikke særlig troverdig, men boka har lyspunkter. Derfor har jeg valgt å gi boka en treer. (Selv om jeg var veldig usikker på karakteren.)
Skrevet av Ingelin Røssland.
Terningkast : 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen