Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 48 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mia Lysfjord

Mia Lysfjord

Skrevet 7. mai 2018 av Mia Lysfjord på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse av Hevner
Boka handler om Damian og vennene hans. Damian er en mobber og han er mye i trøbbel. Han påvirker noen av vennene sine til å gjøre slemme ting mot andre. Ella er kjæresten til Damian og hun liker ikke at han er slem med andre. Når han gjør dumme ting snur hun ryggen til og later som ingenting. Ella vet også at Damian har det vanskelig hjemme. Damian forsvinner en dag og blir borte i flere dager, helt til den store halloweenfesten for alle elevene. Det er Alfie som arrangerer festen. Alfie er lærer på skolen.

Jeg liker språket i boka fordi det er lettlest og det er veldig lett å vite hvem som sier hva og når. Det jeg også liker er at det står klokkeslett øverst på sidene, da er det lettere å holde kontroll.

Boka er veldig spennende, men det finnes mange bøker i denne kategorien og det gjør den ikke så veldig original. Det som er litt spesielt i boka er inndelingen av kapittel/avsnitt der det kun handler om en person i boka.

Jeg opplever boka som veldig spennende, og historien drar leseren mer og mer inn i boka, og det er flere spenningstopper. Jeg opplever slutten som veldig bra, fordi man må tenke og tolke hvordan det kommer til å gå med Ella.

Forfatteren av boka heter Ingelin Røssland. Jeg syntes hun gjorde fortellingen utrolig spennende, gjennom hele veien.

Min totalvurdering av boka er veldig bra. Det er mange spenningstopper i boka og jeg har aldri oppfattet boka som kjedelig. Det jeg også likte var at man måtte tenke selv mot slutten, og måtte tolke hvordan det gikk med Ella. Den var veldig lettlest, og det var ikke et slit og lese den. Jeg vil faktisk gi denne boka terningkast 5, fordi det var en bra historie og man måtte tenke selv.


Maja Dokmo

Maja Dokmo

Skrevet 7. mai 2018 av Maja Dokmo på Bjørnevatn skole

Hevner av Ingelin Røssland

Tittelen på boka stemmer godt med innholdet, man skjønner at det er en form for krim.
Boka går inn på et veldig sterkt tema, mobbing.

Jeg synes konseptet i boka er originalt.

Boka er lettlest og delt opp i små, fine kapittel. Jeg synes den var skrevet på en «spesiell» måte med at kapitlene startet med personen det skulle handle om og klokkeslett, den måten fikk ikke toppscore hos meg. Det var litt vanskelig å holde styr på ting, men det kan skyldes at jeg er veldig uvant med det.

Jeg vil si at språket er for det meste variert.

Det var veldig lett å sette seg inn i boka og man forsto fort hva som foregikk.

Jeg tenkte med en gang at det var Alfie som var kidnapperen, så for meg var det ikke et stort sjokk når det ble oppdaget. Forfatteren skriver alt for åpenbart. Det ser jeg på som ganske negativt. Når jeg leser liker jeg å bli overasket med det som skjer, og når jeg leste Hevner kunne jeg så å si forutse alt.

Jeg savner litt mer beskrivelser av følelser når det kommer til karakterene, da blir det mye lettere å sette seg inn i hvordan de har det. Ingelin kunne ha brukt litt mer virkemidler.

Karakteren Alfie’s fortid var veldig kjedelig. Han ble mobbet som barn, og senere i livet kidnapper han barn? Det gir ikke særlig mye mening. Det hadde gitt mer mening hvis et familiemedlem eller lignende hadde blitt mobbet.

Forfatteren klarte å holde på leseren, spesielt på slutten. Slutten var den mest spennende delen av boka. Den var uventet, spennende og dramatisk.

Jeg velger å gi denne boka terningkast 3, fordi selve boka var kjedelig men slutten drar scoren opp.


Ëspen Blix Iversen

Ëspen Blix Iversen

Skrevet 7. mai 2018 av Ëspen Blix Iversen på Bjørnevatn Skole

Kanonbra Hevner!
Hevner sin sjanger er grøss fordi det skjer ting som er i en grøss. Den handler om en som heter Ella som har en kjæreste, Damian. Alt startet på Halloween-fest som ungdomsarbeideren Alfie startet i det gamle slaktehuset, men festen avsluttet ikke som ungdommene forventet. Den som skrev boken heter Ingelin Røssland.
Boken starter ganske bra fordi jeg tenkte at denne har jeg lyst til å lese ferdig. Det jeg synes var litt dårlig med boken er at handlingene er forutsigbar og den hadde vært bedre med overraskelser. Boken var ikke lett å legge fra seg fordi det var en ganske lettlestbok og jeg hadde alltid lyst til å bli ferdig med den. Jeg kjenner meg ikke igjen i boken på grunn av det som skjer i boken.
Jeg synes forfatteren som skrev denne boken er ganske kreativ fordi jeg har aldri hørt om en lignende bok eller serie før. Boken var lettlest fordi den hadde ikke noe vanskelige ord og den var ganske forutsigbar. Boka prøver å fortelle va det er som en ungdom men jeg føler at noen av handlingene ikke kommer til å skje med så mange i virkeligheten.
Så jeg gir denne boken en sterk 6.


Arianne Must

Arianne Must

Skrevet 26. april 2018 av Arianne Must på jjørnevatn

Hevner handler om Ella og Damian. Han er skolens mobber og Ella er kjæresten hans, men plutselig blir han kidnappet og historien begynner.

Hevner er ikke en bok jeg ville lest flere ganger. Det var som om historien var blitt skrevet uten å ha blitt lest igjennom før den ble publisert. Det var ikke et variert språk, og det var nesten ingen skildringer, og når det var skildringer var de skrevet dårlig. Forfatteren forklarte hva som skjedde istedenfor å vise det. Selve boken var skrevet litt rotete, og personlig liker jeg ikke replikkstreker. De fleste navnene var engelske, og vi har folk i Norge med engelske navn, men historien tar plass i Norge så det ville gitt mer mening om det var flere med norske navn.

Karakterene var ikke utviklet, og historien var veldig forutsigbar. Hvorfor liker Ella, Damian? Hvorfor er Damian skolens mobber? Jeg ville likt boken bedre hvis vi ble bedre kjent med karakterene, og fikk bedre motiv.

Man finner med en gang ut hvem kidnapperen er, man kan også finne det ut ved å se på baksiden av boken. Jeg ville ikke anbefalt boken, med mindre du nettopp har startet å lese, og vil ha noe enkelt som går fort å lese.

Boken hadde en veldig underutviklet historie og karakter. Jeg ville ikke lest en oppfølger
.
Terningkast: 1


Even Pedersen

Even Pedersen

Skrevet 24. april 2018 av Even Pedersen på Bjørnevatn

Hevner

Overskriften syns jeg passet veldig bra til boka. Boka syns jeg var veldig bra, den beste boka jeg har lest hittil. Den er kort og enkel å lese, den er morsom, spennende og en kreativ bok. Språket i boken var noe av det som fikk meg til å like den, fordi det var ord som jeg kjente godt igjen for det er ord jeg selv bruker nå i dag. Siden det var det som gjord den morsom med alle de artige ordene i den. Det var bra, gode fram pek jeg hadde en liten anelse av hvem morderen var men når jeg fant ut ble jeg faktisk sjokkert over hvem det var. Jeg likte veldig godt det at man kunne se hva som skjedde med Damian og Ella i boken. Jeg hatet at forfatteren brukte engelske navn det irriterte meg faktisk, for jeg visste ikke hvordan jeg skulle si det, på den engelske måten eller den norske. Jeg skjønner faktisk ikke hvordan forfatteren brukte de navnene, det er jo noe vi kunne har tenkt å gjort bruke engelske navn. Men ellers elsket jeg boken, faktisk den som jeg syns fortjener å vinne uprisen hittil. Boken hadde jeg anbefalt for ungdommer fordi den handler mye om ungdommer også tror jeg den er litt for barnslig for eldre folk, også kunne den ha passet for noen barn på grunn av den morsomme handlingen.

Jeg gir denne boken en -5

Vis flere anmeldelser

Til toppen