Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 32 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Laura Maria Kasearu

Laura Maria Kasearu

Skrevet 14. desember 2017 av Laura Maria Kasearu på Rosten skole

Hevneren handler om mobberen Damian som plutselig forsvinner, og ingen vet hvor han er. Likevel så leter ikke vennen hans etter han, på grunn av meldingene som blir sendt fra hans mobil, men det er ikke han som sender meldingene.

Jeg synes boka var veldig bra og spennende å lese, men den var nesten for lett å lese. Det var for lite skildringer etter min mening, og det var lett å gjette seg til hvem som var skyldig. Slutten var veldig overraskende, og jeg fikk lyst til å lese videre selv om det ikke var flere siden igjen å lese. Det er flere spennings kurver i boka, men den største spenningskurven er på slutten.

Boka er bra på grunn av handlingen, men det som trekker den ned litt er at den hadde litt lite skildringer og den var litt for forutsigbar.
Jeg gir boka terningkast 5.


Karoline Flo

Karoline Flo

Skrevet 14. desember 2017 av Karoline Flo på Stryn ungdomsskole

Hevner
Boka handler om eit kjærestepar. Ella og Damian. Damian er ein mobber og bruka å mobbe personar på skulen. Plutseleg ein dag var Damian vekke. Kor blei det av han?
Ella var bekymra og sendte meldingar hun aldri fekk svar på.
Det nerma seg halloween-fest i det gamle Slaktehuset, og ungdomsarbeideren Alfie spør Ella om hun kan hjelpe til. Kva slags fest er det Alfie har eigentleg planlagt? Er det noko mystisk på gang?
Denne boka var veldig spennande og starta veldig brått på handlingane som gjor at ein kom inn i boka veldig fort. Ein har ikkje lyst å legge frå seg boka når ein først starta.
Sjangeren til boka kan vere drama og action og passar godt for ungdommar.
Eg gir boka terningkast 5 fordi den var veldig spennande og det skjedde ting heile tida. Det som trekte ned på boka var at det skiftar litt for fort mellom hovudpersonane.


Markus Andreas

Markus Andreas

Skrevet 13. desember 2017 av Markus Andreas på Presterød ungdomsskole

Hevneren

Boka Hevner handler om kjæresteparet Ella og Damian. Damian er en mobber.
Men en dag er Damian borte, Ella vet ikke hvor han ble av. Det er en ungdomsarbeiders som heter Alfie. Han ber Ella hjelpe til med å gjøre klart til Halloween-festen.

Boka er fantastisk og var helt perfekt å lese. Det var så lett å komme inn i handlingen og føle deg som en del av boka. Man bruker heller ikke lang tid på den. Boka passer godt for barn og unge på alder 10-20.
Jeg gir boka en 6.


Amund

Amund

Skrevet 13. desember 2017 av Amund på Fagerborg skole

Denne boka handler hovedsakelig om Ella som er sammen med mobberen Damian og er med i mobbegjengen. Ella er ikke med på selve mobbingen, men tør heller ikke å gjøre noe når det foregår mobbing rett foran nesa hennes. Damian og gjengen mobber spesielt svensken Urban, som også Ella får følelser for. Den nye ungdomsarbeideren Alfie legger merke til mobbingen og at Ella bare står utenfor uten å hjelpe. Alfie tar tak i mobbeproblemet, men han gjør det ikke akkurat den beste måten. Han planlegger en fest på slaktehuset for ungdommene i bygda og ber Ella og Urban hjelpe til med forberedelsene, men hvorfor akkurat dem? Damian blir bare borte uten noe spor og dukker plutselig opp på festen som ikke akkurat blir som ungdommene hadde forventet seg.
Jeg likte denne boka fordi det var spennende med så mange forskjellige ting som hendte, og at slutten var åpen så man kan lure på hva som vil skje videre. Det som trekker er at det virker som om forfatteren bare vil bli fortest mulig ferdig med boka mot slutten, hvor jeg mener hun kunne utdypt og fylt inn litt mer. Boka var spennende nok og ikke spesielt vanskelig å lese. Derfor vil jeg anbefale den for barn/ungdom fra 11-15 år og gir den terningkast 4.


Mohamed

Mohamed

Skrevet 12. desember 2017 av Mohamed på Rothaugen skole

Jeg synes at denne boken var veldig bra og gir den en 5. Hvorfor jeg gir den en 5 er fordi handlingen var bra og lettlest var den også. Kort fortalt: du blir kjent med en gjeng damian, Ella, Janna og Omar. En kveld kommer en gutt fra fotball trening og de bestemmer seg for og banke han opp. Heldigvis for han kommer en voksen akkurat og han blir ikke banket opp så mye. Denne mannen inviterer alle ungdommer på en halloweeen fest som kan bli deres siste. Jeg likte veldig godt hvordan han skrev en åpen slutt og skildringene.

Vis flere anmeldelser

Til toppen