Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 54 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Liam

Liam

Skrevet 22. oktober 2018 av Liam på Den norske skole i Costa Blanca

Hevner Anmeldelser

Boken er generelt bra men må fikses litt. Boken var veldig ustrukturert og hopper frem og tilbake på virkelighet og drømmer, jeg trodde han var i barnehagen men langt etter sier den det er bare en drøm. Det er vanskelig å se synsvinkelen på hvor og hva de gjør og hva er en drøm. Damian er i en sal kidnappet med andre folk mens Ella er på skolen. Jeg leste og fant ikke helt sammenhengen mellom de to.

Terningkast 1+1-2


Andreas B

Andreas B

Skrevet 16. oktober 2018 av Andreas B på Brandbu ungdomsskole

Hevner

Boka handler om Ella som er kjæreste med mobberen Damian.

En dag fikk Damian stopp på mopeden sin, da han hørte noe i buskene. Denne boka var lettlest med ikke så mange sider. denne boka er på ca. 150 sider. jeg likte denne boka egentlig veldig godt selv om Jeg ikke egentlig er så veldig glad i å lese bøker. Boka er spennende fra starten av. Det som kunne blitt bedre i boka er språket eller noen av ordene som blir brukt og kanskje prøvd å bruke litt lenger til på å bygge opp spenningen i boka. Jeg gir boka en firer.


Selma

Selma

Skrevet 12. oktober 2018 av Selma på Torstad ungdomsskole

Hevner
Av: Ingelin Røssland

Boken Hevner handler om kjæresteparet Ella og Damian. Damian mobber, Janna og Omar er med, i mens Ella bare ser vekk. En dag starter en ny lærer på skolen, og Damian blir borte. Hva har skjedd?

Jeg synes boka var veldig oversiktelig, og lett å lese, og forstå boken. Overskriften i hvert kapittel er enten Ella eller Damian, og under står det dato og klokkeslett.

Jeg synes at boken var spennende, men handlingen var litt forvirrende innimellom. Slutten var også veldig brå, men det var noe av det bra med boka. Det gjorde at man kanskje håper på en bok nummer to.

Terningskast: 4


Vilde Emilie Tollefsen

Vilde Emilie Tollefsen

Skrevet 20. september 2018 av Vilde Emilie Tollefsen på Stuenes skole

HEVNER
Jeg syntes boka var gøy. Den var veldig spennende og skummel. Slutten var best, fordi der skjedde det så mye. Det er mye banning i den, men det passer til boka. Jeg kunne gjerne tenkt meg å lese en til som handler om det samme. Jeg likte ikke at det var så brått avslutta.
Den handler om Ella, Damian, Omar og Janna. De er veldig glade i å mobbe men det er ikke Ella. Hun snur seg alltid bort. En dag forsvinner Damian. Ingen vet hvor han er, ingen blir så veldig bekymret fordi han har vært borte før.
Karakter:5


Lisa Storvik

Lisa Storvik

Skrevet 20. september 2018 av Lisa Storvik på Torstad ungdomsskole

Hevner handler om Ella og Damian. Damian var en mobber, han tror han kan bestemme hvem som fortjener å bli mobbet. Janna og Omar var med å mobbe, men Ella bare snudde seg vekk når det skjedde. I håp om at hun var uskyldig fordi hun bare var der, men ikke var med på å mobbe. En dag kom ikke damian på skolen. Han kom ikke de neste 4 dagene heller. Ella var bekymret. Hva hadde skjedd med kjæresten hennes?
Hevner var en bra bok. Jeg likte den veldig godt og når jeg leste den hadde jeg bare lyst til å lese mer. Dette var en bra bok fordi den var lett og leve seg inn i og hadde orden så man ikke datt ut. Det var også mange fine detaljer som jeg likte.
Terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Marianne Johnsen

Marianne Johnsen

Skrevet 7. mai 2018 av Marianne Johnsen på Bjørnevatn

Hevner
Damian mener han er skolens kuleste. Han tror han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når han, Janna og Omar mobber. Men en dag dukker han ikke opp på skolen. Boka handler stort sett om hvor Damian er, og hvordan han og Ella takler situasjonen.
Tittelen vekker interesse, men er alt for avslørende. Den avslører slutten og ødelegger det som kunne vært et spennende kapittel.
Selve boka er grei nok, men ikke så alt for spennende. Det virker som om helt frem til slutten er det bare informasjon du må ha for å forstå den. Det ødelegger litt av opplevelsen av boka, men selv om dette ødelegger litt, hadde boka lyspunkter som jeg ikke vil avsløre så alt for mye av.
Boka er veldig lettlest, og hadde for mange avsnitt på ikke veldig ofte mer enn fire linjer. Kapittelinndelingen er forvirrende og noen ganger litt rar. Selv om boka er skrevet på norsk er navnene i boka engelske. Det er veldig forvirrende, og det virker ikke som om noen uttaler navnene likt. Boka skal liksom være lettlest. Likevel har forfatteren gjort det slik at noe så grunnleggende som navn er vanskelige å uttale.
Ideen er ganske original, men den er skrevet på en slik måte at det ødela alt det positive med ideen. Dette minner nesten mer om en uferdig bok.
Jeg likte at boka hadde to hovedpersoner, men jeg likte ikke Ella (Den ene hovedpersonen). Jeg synes hun fikk alt servert på et sølvfat, uten å bry seg noe særlig om alle andre. Hun endret personligheten fullstendig i løpet av boka. Det er ikke særlig troverdig at en person endrer seg så mye på et så kort tidsrom. Damian er faktisk den eneste personen med en utfyllende personlighet. Resten av personene virket som om de bare har en eneste følelse, og viser ikke tegn til noe annet.
Jeg vil ikke si at dette er en bok jeg ville lest oppfølgeren til. Det meste virker uferdig og ikke særlig troverdig, men boka har lyspunkter. Derfor har jeg valgt å gi boka en treer. (Selv om jeg var veldig usikker på karakteren.)
Skrevet av Ingelin Røssland.
Terningkast : 3

Til toppen