Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 54 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Liam

Liam

Skrevet 22. oktober 2018 av Liam på Den norske skole i Costa Blanca

Hevner Anmeldelser

Boken er generelt bra men må fikses litt. Boken var veldig ustrukturert og hopper frem og tilbake på virkelighet og drømmer, jeg trodde han var i barnehagen men langt etter sier den det er bare en drøm. Det er vanskelig å se synsvinkelen på hvor og hva de gjør og hva er en drøm. Damian er i en sal kidnappet med andre folk mens Ella er på skolen. Jeg leste og fant ikke helt sammenhengen mellom de to.

Terningkast 1+1-2


Andreas B

Andreas B

Skrevet 16. oktober 2018 av Andreas B på Brandbu ungdomsskole

Hevner

Boka handler om Ella som er kjæreste med mobberen Damian.

En dag fikk Damian stopp på mopeden sin, da han hørte noe i buskene. Denne boka var lettlest med ikke så mange sider. denne boka er på ca. 150 sider. jeg likte denne boka egentlig veldig godt selv om Jeg ikke egentlig er så veldig glad i å lese bøker. Boka er spennende fra starten av. Det som kunne blitt bedre i boka er språket eller noen av ordene som blir brukt og kanskje prøvd å bruke litt lenger til på å bygge opp spenningen i boka. Jeg gir boka en firer.


Selma

Selma

Skrevet 12. oktober 2018 av Selma på Torstad ungdomsskole

Hevner
Av: Ingelin Røssland

Boken Hevner handler om kjæresteparet Ella og Damian. Damian mobber, Janna og Omar er med, i mens Ella bare ser vekk. En dag starter en ny lærer på skolen, og Damian blir borte. Hva har skjedd?

Jeg synes boka var veldig oversiktelig, og lett å lese, og forstå boken. Overskriften i hvert kapittel er enten Ella eller Damian, og under står det dato og klokkeslett.

Jeg synes at boken var spennende, men handlingen var litt forvirrende innimellom. Slutten var også veldig brå, men det var noe av det bra med boka. Det gjorde at man kanskje håper på en bok nummer to.

Terningskast: 4


Vilde Emilie Tollefsen

Vilde Emilie Tollefsen

Skrevet 20. september 2018 av Vilde Emilie Tollefsen på Stuenes skole

HEVNER
Jeg syntes boka var gøy. Den var veldig spennende og skummel. Slutten var best, fordi der skjedde det så mye. Det er mye banning i den, men det passer til boka. Jeg kunne gjerne tenkt meg å lese en til som handler om det samme. Jeg likte ikke at det var så brått avslutta.
Den handler om Ella, Damian, Omar og Janna. De er veldig glade i å mobbe men det er ikke Ella. Hun snur seg alltid bort. En dag forsvinner Damian. Ingen vet hvor han er, ingen blir så veldig bekymret fordi han har vært borte før.
Karakter:5


Lisa Storvik

Lisa Storvik

Skrevet 20. september 2018 av Lisa Storvik på Torstad ungdomsskole

Hevner handler om Ella og Damian. Damian var en mobber, han tror han kan bestemme hvem som fortjener å bli mobbet. Janna og Omar var med å mobbe, men Ella bare snudde seg vekk når det skjedde. I håp om at hun var uskyldig fordi hun bare var der, men ikke var med på å mobbe. En dag kom ikke damian på skolen. Han kom ikke de neste 4 dagene heller. Ella var bekymret. Hva hadde skjedd med kjæresten hennes?
Hevner var en bra bok. Jeg likte den veldig godt og når jeg leste den hadde jeg bare lyst til å lese mer. Dette var en bra bok fordi den var lett og leve seg inn i og hadde orden så man ikke datt ut. Det var også mange fine detaljer som jeg likte.
Terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Martine Bækø Eilertsen

Martine Bækø Eilertsen

Skrevet 7. mai 2018 av Martine Bækø Eilertsen på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse

Bokanmeldelse av boka hevner
Forfatter: Ingelin Røssland

Overskrifta passet ganske godt til boka fordi den forteller litt om hendelsen. Jeg syntes boka er en drama bok på grunn av hendelsene med Damian som er at han blir tatt til fange og han til slutt ender med og bli drept.
Og jeg syntes boka var lett og lese men den var av og til litt kjedelig fordi det gikk litt lang tid i noen av hendelsene, Også var ikke boka så lang heller.
Jeg syntes ikke denne boka ligner på noen andre bøker jeg har lest, men den er ikke så uoriginal i hendelsen med det å bli tatt til fange og til slutt bli drept. Eller det temaet om mobbing og å plage andre.
Boka var helt grei og lese fordi den ikke hadde så mange sider og den hadde store tydelige bokstaver, men jeg syntes at noen av hendelsene var litt teite for måten de sto på, som for eksempel at. han ignorerte henne bare fordi at hun snakket med en annen gutt som han ikke likte for han var eldre.
Kort fortalt boka handler om en gutt som heter Damian, han er en mobber og han har en kjæreste som heter Ella. Og ella er en sjenert jente hun sier ikke til noen om det Damian gjør at han mobber. Og en dag blir Damian kidnappet men det han ikke viste var at han viste hvem kidnapperen var. Og ingen gjør noe med at han er borte for kidnapperen bruker telefonen hans og sender melding til de han kjenner om at alt er bra. til slutt skal Damian på en halloween fest men det blir det siste han gjør.
Totalvurdering av boka jeg syntes boka var bra, men det jeg ikke likte med slutten var at han som hadde drept ungdommene hadde kommet rett til ella igjen. Det han hadde gjort hadde havnet på nyhetene og i avisa og på radioen. Så slutten var ganske spesiell det var ikke en slutt jeg likte for det gir ikke mening at en som har drept folk kan gå helt uten videre.

Terning kast: 4

Til toppen