Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 61 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Henrik

Henrik

Skrevet 11. desember 2018 av Henrik på Stuenes skole

Hevner:
Boken Hevner handler og en gutt som heter Damian, han er en slem mobber. En dag forsvinner plutselig han. Kjæresten Ella er bekymret, men mammaen til Damian er enda mer.
Jeg vil gi den en terningkast 3. Den hadde god tekst. Forsiden gjorde meg veldig nysgjerrig til å lese boka, og slutten var skikkelig bra. Etter min mening likte jeg ikke hvordan det tok så lang før det kom noe spennende. Det var ingen bilder i boka, bortsett fra forsiden. Den ble litt kjedelig å lese etter hvert, på grunn av det kanskje ikke var akkurat en bok som passet for meg. Alt i alt en helt grei bok.


Lilia

Lilia

Skrevet 10. desember 2018 av Lilia på Den norske skole i Costa Blanca

HEVNER
Boken jeg har lest heter hevner og er skrevet av Ingelin Røssland. Den er utgitt i 2017 og består av 154 sider.
Boken handler om at en jente som heter Ella er sammen med en gutt som heter Damian. Damian er en mobber og Ella vet, men tør ikke å gjøre noe med det. En dag dukker han ikke opp på skolen. De fleste tenker han skulker, men hvor er han egentlig? Det nermer seg halloween og de skal ha fest i det gamle slaktehuset. En ungdomsarbeider såkalt Alfie ber Ella hjelpe til. Ingen vet hvilken fest Alfie planlegger. Folk begynner å lure. Hvorfor er det ingen foreldre som skal stå vakt? Og hvor blir det av Damian?
Da jeg leste boken var jeg veldig spent på hva som kommer til å hende. Den var veldig spennende og skummel underveis. Jeg ble veldig overrasket over hvordan boken sluttet. Avslutningen sluttet brått og jeg ville veldig gjerne lest mer av den. Den var veldig bra og jeg gir den terningskast 6.


Linus

Linus

Skrevet 5. desember 2018 av Linus på Ruseløkka skole 10B

Den "snille" kidnapperen

Hevner er en ungdomsroman skrevet av Ingelin Røssland. Temaene i boken er mobbing, kjærlighet og grøsser. Den handler om to personer som heter Damian og Ella. De er kjærester og er med hverandre hele tiden. Damian er en mobber. Han er bare grei mot de han kjenner best. De andre plager han. Faren til Damian forlot han og moren for lenge siden. Damian må passe på moren sin hjemme. Hun sliter med drikkeproblemer så derfor må Damian være den som passer på og er ansvarlig. Ella bor sammen med moren sin. Hun er litt usikker på følelsene sine og det virker litt som hun er redd for Damian. Hun liker ikke når hun er med han og han plager noen. Hun ønsker å stoppe han, men tørr ikke. Etter hvert begynner hun litt å like en som heter Urban. Urban blir mobbet av Damian og vennene hans.

Boken handler om at Damian blir kidnappet. Han vet ikke hvem det er og han blir holdt der flere dager. Imens han er der forbereder Ella, Urban og Guri en halloween fest. Guri har blitt mobbet av Damian og vennene hans. En som heter Alfie er ny ungdomsarbeider på skolen. Han er ansvarlig for festen. Dagen har kommet og det var tid for fest. Ella og de andre forbereder før de andre skal komme. Ella er veldig bekymret for Damian. Hun aner ikke hva som skjer. Da festen starter ber Alfie dem levere inn telefonene. Han starter med å vise frem en film om en gutt som blir mobbet og forteller at det var han da han var barn. Så kom Damian frem. Ella ble sjokkert. Alfie sier at han skal si at han skal slutte å mobbe, men Damian gjør det motsatte. Da drar Alfie frem kniven fra beltet på kostymet hans.

Hevner er en lettlest bok som passer for barn/ungdommer mellom 13 og 16. Sidene er ganske korte og setningene er ikke for lange. Ordforrådet er ikke så komplisert som i mange andre bøker jeg har lest. Den er lett å forstå, og spenningen holder seg hele veien. Den har et helt uventet vendepunkt i spenningstoppen. Det gjorde at jeg ble overasket og motivert til å lese videre. Jeg ville ikke legge fra meg boken, men bare fortsette å lese. Boken startet fort. Det var ikke en treig start, men en start som gjorde at jeg ønsket å lese videre.
Handlingen i boka tok plass et lite sted med en skole. Det er i nåtid. Det vet jeg fordi de hadde mobiltelefoner som er et tegn på dagens teknologi. I tillegg så hadde de mobilhotell, noe som er ganske nytt. Om man tenker bort i fra kidnappingen og slutten er dette en realistisk bok som jeg tror flere kunne kjent seg igjen i, for eksempel miljøet på skolen i nærområdet.

Jeg synes dette var en bra bok som jeg ønsker å anbefale videre. Det er en spennende roman som har en uventet slutt. Boka har mye å by på, på forskjellige plattformer. Jeg vil gi boka et terningkast 4. Den kunne vært bedre og hatt en mer realistisk og ikke så dramatisk slutt. Det kom veldig brått på og jeg måtte lese det to ganger for å sjekke om jeg leste riktig.


Mina

Mina

Skrevet 9. november 2018 av Mina på Stuenes skole

Hevner
Damian er skolens kuleste og vet hvem han skal mobbe. Ella er sammen med mobberen Damian. Når Damian, Omar og Janna plager folk snur Ella bare ryggen til. En dag forsvinner Damian. Ungdomsarbeideren Alfie arrangerer en halloween fest i det gamle slaktehuset og ber om å Ella hjelpe til. Hva slags fest er det Alfie planlegger? Hvorfor er det ingen voksne der? Og hvor er Damian?
Boka handler stort sett om hvor Damian er. Den er skrevet sånn at forfatteren viser hvordan Ella og Damian har det i mens Damian er forsvunnet. Den er delt opp i kapitler sånn at vi foreksempel leser 2 sider om Ella Tirsdag 23:15 også leser vi 2 sider om Damian 23:15, det syntes jeg er veldig kult. Språket er lett å forstå, men det er litt lite tekst på hver side. Overskriften passer bra til boka fordi den forteller litt om hva som skjer, men den avslører ikke alt for mye. Boka er veldig spennende og skummel men den hadde ikke så mange overraskelser, så den avslørte litt for mye ganske tidlig, jeg skjønte fort hvem som var kidnapperen. Slutten ble alt for brå og den ga ikke så mye mening samtidig som det var den mest spennende delen av boka. Alt skjedde så fort på slutten så jeg hang ikke helt med. Det er ikke en bok jeg kan tenke meg å lese igjen.
Jeg gir boka terningkast 2


Anonym

Anonym

Skrevet 26. oktober 2018 av Anonym på Ruseløkka skole, 10C

Kidnapperen

Jeg har lest boken Hevner. Forfatteren heter Ingelin Røssland. Tema i boken er kjærlighet, vennskap, mobbing og kidnapping.

Boka handler om noen skoleelever. Et kjærestepar Damian og Ella, og to av vennene til Damian. Damian hadde to venner som het Janna og Omar. Damian var en mobber, og Janna og Omar var med på å mobbe og Ella var til stedet, men prøvde å se vekk. En dag dukket ikke Damian opp på skolen og var borte i 4 dager da. Hva skjedde?

Først og fremst synes jeg boka var både bra og dårlig. Boka var litt spennende da Damian forsvant fra skolen, men den delen var også litt forvirende.

Terningkast:

Jeg velger å gi boken terningkast 4, fordi jeg synes den var spennende og jeg likte slutten litt da Alfie kom ved døra til Ella, men jeg likte ikke at slutten slutta så brått. Boken hadde mye frampek som gjorde det mer spennende, f.eks på side 32 helt øverst står det, I dag henger Ella nesten bare med Nora. Damian dukka ikke opp på skolen. Det var ikke første gangen, men i dag føler Ella seg helt lost. Det synes jeg boka gjorde mer spennende fordi jeg visste noe skulle skje i boken og der starta spenningen. Jeg anbefaler boka til folk mellom 11-20 år.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Victoria Veum

Victoria Veum

Skrevet 14. desember 2017 av Victoria Veum på Luster ungdomsskole

Korleis hevne seg?
Damian er kjærasten til Ella. Damian, Ella, Omar og Jenna er ein slags gjeng. På kveldane møtast dei ofte på bensinstajonen. Mange på skulen likar ikkje denne gjengen, fordi dei mobbar og rakkar ned på andre. Urban er ein ungdom frå Sverige. Han er liksom «perfekt». Han har flott hus, rike foreldre, er smart og god i sport. Alle plagar og ertar han utanom Ella. Ho held seg berre i bakgrunnen. Ho veit ikkje heilt kva ho synes om denne mobba.
Damian blir kidnappa og må blant anna lære seg å gå på do med hjelp frå andre. Ella er bekymra, samstundes byrjar ho å få følelsar for Urban. På fredag skal det vere Halloween-fest på slaktehuset. Ella og Guri skal hjelpe til med å pynte og gjere klart til festen. Dei pratar og blir vener. Urban er der også.
Eg tykkjer ikkje boka var særleg spennande. Den var monoton, uinteressant og langtekkeleg. Eg vart nesten litt skuffa over den. Det var lett språk, men ikkje variert.
Det var to hovudpersonar i boka. Kapitla var delt opp slik at ein såg ting frå begge sider. Det eine kapitlet var Ella hovudperson, i det neste Damian og slik gjekk historia vidare. Det eg ikkje likte med dette var at kapitla var så korte. Det vart så utruleg stilleståande og uinteressant. Sidan heile boka var delt opp slik, så vart det så utruleg langdrege og monotont.
Eg hadde eigentleg lyst til å slutte å lese denne boka og starte på ei ny. Eg er ein person som ikkje berre sluttar å lese i ei bok, for så å berre starte på ei ny. Eg tilrår ikkje denne boka noko særleg.
Eg gjev denne boka terningkast 3.

Til toppen