Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 58 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mina

Mina

Skrevet 9. november 2018 av Mina på Stuenes skole

Hevner
Damian er skolens kuleste og vet hvem han skal mobbe. Ella er sammen med mobberen Damian. Når Damian, Omar og Janna plager folk snur Ella bare ryggen til. En dag forsvinner Damian. Ungdomsarbeideren Alfie arrangerer en halloween fest i det gamle slaktehuset og ber om å Ella hjelpe til. Hva slags fest er det Alfie planlegger? Hvorfor er det ingen voksne der? Og hvor er Damian?
Boka handler stort sett om hvor Damian er. Den er skrevet sånn at forfatteren viser hvordan Ella og Damian har det i mens Damian er forsvunnet. Den er delt opp i kapitler sånn at vi foreksempel leser 2 sider om Ella Tirsdag 23:15 også leser vi 2 sider om Damian 23:15, det syntes jeg er veldig kult. Språket er lett å forstå, men det er litt lite tekst på hver side. Overskriften passer bra til boka fordi den forteller litt om hva som skjer, men den avslører ikke alt for mye. Boka er veldig spennende og skummel men den hadde ikke så mange overraskelser, så den avslørte litt for mye ganske tidlig, jeg skjønte fort hvem som var kidnapperen. Slutten ble alt for brå og den ga ikke så mye mening samtidig som det var den mest spennende delen av boka. Alt skjedde så fort på slutten så jeg hang ikke helt med. Det er ikke en bok jeg kan tenke meg å lese igjen.
Jeg gir boka terningkast 2


Anonym

Anonym

Skrevet 26. oktober 2018 av Anonym på Ruseløkka skole, 10C

Kidnapperen

Jeg har lest boken Hevner. Forfatteren heter Ingelin Røssland. Tema i boken er kjærlighet, vennskap, mobbing og kidnapping.

Boka handler om noen skoleelever. Et kjærestepar Damian og Ella, og to av vennene til Damian. Damian hadde to venner som het Janna og Omar. Damian var en mobber, og Janna og Omar var med på å mobbe og Ella var til stedet, men prøvde å se vekk. En dag dukket ikke Damian opp på skolen og var borte i 4 dager da. Hva skjedde?

Først og fremst synes jeg boka var både bra og dårlig. Boka var litt spennende da Damian forsvant fra skolen, men den delen var også litt forvirende.

Terningkast:

Jeg velger å gi boken terningkast 4, fordi jeg synes den var spennende og jeg likte slutten litt da Alfie kom ved døra til Ella, men jeg likte ikke at slutten slutta så brått. Boken hadde mye frampek som gjorde det mer spennende, f.eks på side 32 helt øverst står det, I dag henger Ella nesten bare med Nora. Damian dukka ikke opp på skolen. Det var ikke første gangen, men i dag føler Ella seg helt lost. Det synes jeg boka gjorde mer spennende fordi jeg visste noe skulle skje i boken og der starta spenningen. Jeg anbefaler boka til folk mellom 11-20 år.


vidar

vidar

Skrevet 26. oktober 2018 av vidar på Furnes ungdomsskole

Hevneren handler om mobberen Damian som plutselig forsvinner, og ingen vet hvor han er. Likevel så leter ikke vennen hans etter han, på grunn av meldingene som blir sendt fra hans mobil, men det er ikke han som sender meldingene.

Jeg synes boka var veldig bra og spennende å lese, men den var nesten for lett å lese. Det var for lite skildringer etter min mening, og det var lett å gjette seg til hvem som var skyldig. Slutten var veldig overraskende, og jeg fikk lyst til å lese videre selv om det ikke var flere siden igjen å lese. Det er flere spennings kurver i boka, men den største spenningskurven er på slutten.

Boka er bra på grunn av handlingen, men det som trekker den ned litt er at den hadde litt lite skildringer og den var litt for forutsigbar.
Jeg gir boka terningkast 4


thea elise meyer

thea elise meyer

Skrevet 26. oktober 2018 av thea elise meyer på Furnes ungdomsskole

Denne boka var ikke noe jeg ville lest mer enn en gang. jeg kjente meg litt igjen i hovet personene men ikke nok til å forstå valgene som ble tatt i denne boka.
De var en god slutt men jeg hang ikke helt med i resten av boka. det var litt for mye som skjedde. Det er ustrukturert og det var vanskelig å skille drømmene hans og virkeligheten. denne boka er spennende helt fra start men siden det var så mye som skjedde var det vanskelig å leve seg inn i handlingen.

Boka er lettlest men kunne gjerne ha bytta ut et par ord. alt i alt gir jeg denne boka et terningkast 2


Liam

Liam

Skrevet 22. oktober 2018 av Liam på Den norske skole i Costa Blanca

Hevner Anmeldelser

Boken er generelt bra men må fikses litt. Boken var veldig ustrukturert og hopper frem og tilbake på virkelighet og drømmer, jeg trodde han var i barnehagen men langt etter sier den det er bare en drøm. Det er vanskelig å se synsvinkelen på hvor og hva de gjør og hva er en drøm. Damian er i en sal kidnappet med andre folk mens Ella er på skolen. Jeg leste og fant ikke helt sammenhengen mellom de to.

Terningkast 1+1-2

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Celina

Celina

Skrevet 9. november 2017 av Celina på Rosten skole

Boka handler om at mobberen Damien som er en av hovedpersonene forsvinner ut av det blå uten å legge ifra seg et eneste spor. Merkelige ting skjer. Ungdomsarbeideren Alfie bestemmer seg for å holde en fest i det gamle slaktehuset. Og Ella som er den andre hovedpersonen har fått beskjed om å hjelpe til med å forbedre festen.

Boka har vært veldig interessant helt fra starten av og er en bok som er vanskelig å legge ifra seg. Men det er noe som mangler, som at jeg skjønte ganske fort hvem kidnapperen var. Jeg skulle ønske at det var flere mistenkte, og at forfatteren hadde drøyet det ut litt mer. Selve handlingen var veldig bra, men dersom denne boka var litt lengre med mer detaljer hadde denne boka fått en sekser av meg.

Annet hvert kapittel får du lese fra Damiens og Ellas side av historien. Slik som boka er skrevet er det ikke vanskelig å skille fra begges sider av historien og gjør boka mer ryddig. Hevner er en lettlest bok som har ingen vanskelige ord med korte setninger og korte kapitler. Boka går rett på sak, har ikke et eneste minutt med kjedsomhet og har med flere spenningskurver.

Selv er dette ikke en bok som jeg ville ha valgt ut selv, var den sjokkerende nok en veldig bra bok. Jeg anbefaler boka på sitt sterkeste til de som liker å lese krim, spenning og til de som ikke er så glad i lange bøker. Derfor har jeg valgt å gi boka en terningkast 5.

Til toppen