Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 48 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mayas

Mayas

Skrevet 7. mai 2018 av Mayas på Bjørnevatn skole

Hevner

Boka: Boka handler om en gutt som heter Daiman, han er slem med de andre elevene. En dag så blir han kidnappet av en han kjenner, fordi han er slem med andre. Damian blir satt i et rom alene, og dette rommet har kamera i veggen og en høyttaler. Damian hører i høyttaleren når mannen snakker.
Språk: Jeg synes språket var litt vanskelig å forstå, og noen ganger ble det rotete for meg å huske hva som hadde skjedd fordi det var mange personer i historien.
Originalitet: det var ikke original.
Opplevelsen av boka: jeg synes boka var grei nok. Det var spennende å vente på hva det var som skulle skje videre. Jeg synes det var en trist avslutning på historien.
Forfatter: Ingelin Røsland.
Totalvurdering: jeg syns boka var OK. Jeg vil gi boka 4.


Elias Lissner

Elias Lissner

Skrevet 7. mai 2018 av Elias Lissner på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse Hevner
Tittel: Hevner
Forfatter: Ingelin Røssland
Boka handler om en gjeng ungdommer som heter Ella, Damian, Omar og Janna. De driver med mobbing. Damian som er «lederen» blir en dag kidnappet. Ingen av de andre i gjengen merker at han er blitt kidnappet fordi han alltid bruker å være borte fra skolen.
Boka var helt grei. Jeg likte egentlig temaet men det var skrevet på en dårlig måte. I slutten gikk det så fort og det skiftet side hele tiden.
Jeg likte at boka var lett og lese og at den ikke var så veldig lang. Jeg likte veldig godt handlingen i boka, men det ble ikke noe spennende og lese.
Jeg har valgt og gi booka terningkast 4. Jeg har gitt den 4 fordi boka hadde en veldig bra handling, men at boka ikke var noe spennende.


Anette Olsen Bangsund

Anette Olsen Bangsund

Skrevet 7. mai 2018 av Anette Olsen Bangsund på Bjørnevatn Skole

Overskriften passer veldig bra med boken fordi det er god sammenheng mellom innholdet i historien og overskrifta.
Boken handler om en gruppe med ungdommer som heter Ella, Damian, Janna og Omar. Damian er byens mobber og sammen med Janna og Omar plager de andre unger, dette liker ikke Ella som er kjæresten til Damian. Plutselig blir Damian borte, og det skjer rett etter at det kommer en ny ungdomsarbeider til byen, som heter Alfie. Har Alfie noe med Damian å gjøre?
Språket var enkelt å lese, men for noen kan det bli for enkelt. Selve historien er veldig spennende, og man merker at det er en ungdomskrimbok. Hendelsene er veldig spennende og uforutsigbar. Det er nesten så man sitter og holder pusten på spenningstoppene. Slutten gjorde meg litt irritert fordi jeg virkelig ville lese videre.
Forfatteren av boken er Ingelin Røssland. Hvis jeg skulle kommentert hva jeg ønsket med boka, kunne gjerne språket vært mer utfordrende, og replikkene kunne vært mer ryddig.
Jeg gir boka terningkast 5 fordi den slutter litt for brått, og fordi den er litt for heftig med tanke på halloweenfesten på slaktehuset.


Marianne Johnsen

Marianne Johnsen

Skrevet 7. mai 2018 av Marianne Johnsen på Bjørnevatn

Hevner
Damian mener han er skolens kuleste. Han tror han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når han, Janna og Omar mobber. Men en dag dukker han ikke opp på skolen. Boka handler stort sett om hvor Damian er, og hvordan han og Ella takler situasjonen.
Tittelen vekker interesse, men er alt for avslørende. Den avslører slutten og ødelegger det som kunne vært et spennende kapittel.
Selve boka er grei nok, men ikke så alt for spennende. Det virker som om helt frem til slutten er det bare informasjon du må ha for å forstå den. Det ødelegger litt av opplevelsen av boka, men selv om dette ødelegger litt, hadde boka lyspunkter som jeg ikke vil avsløre så alt for mye av.
Boka er veldig lettlest, og hadde for mange avsnitt på ikke veldig ofte mer enn fire linjer. Kapittelinndelingen er forvirrende og noen ganger litt rar. Selv om boka er skrevet på norsk er navnene i boka engelske. Det er veldig forvirrende, og det virker ikke som om noen uttaler navnene likt. Boka skal liksom være lettlest. Likevel har forfatteren gjort det slik at noe så grunnleggende som navn er vanskelige å uttale.
Ideen er ganske original, men den er skrevet på en slik måte at det ødela alt det positive med ideen. Dette minner nesten mer om en uferdig bok.
Jeg likte at boka hadde to hovedpersoner, men jeg likte ikke Ella (Den ene hovedpersonen). Jeg synes hun fikk alt servert på et sølvfat, uten å bry seg noe særlig om alle andre. Hun endret personligheten fullstendig i løpet av boka. Det er ikke særlig troverdig at en person endrer seg så mye på et så kort tidsrom. Damian er faktisk den eneste personen med en utfyllende personlighet. Resten av personene virket som om de bare har en eneste følelse, og viser ikke tegn til noe annet.
Jeg vil ikke si at dette er en bok jeg ville lest oppfølgeren til. Det meste virker uferdig og ikke særlig troverdig, men boka har lyspunkter. Derfor har jeg valgt å gi boka en treer. (Selv om jeg var veldig usikker på karakteren.)
Skrevet av Ingelin Røssland.
Terningkast : 3


Martine Bækø Eilertsen

Martine Bækø Eilertsen

Skrevet 7. mai 2018 av Martine Bækø Eilertsen på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse

Bokanmeldelse av boka hevner
Forfatter: Ingelin Røssland

Overskrifta passet ganske godt til boka fordi den forteller litt om hendelsen. Jeg syntes boka er en drama bok på grunn av hendelsene med Damian som er at han blir tatt til fange og han til slutt ender med og bli drept.
Og jeg syntes boka var lett og lese men den var av og til litt kjedelig fordi det gikk litt lang tid i noen av hendelsene, Også var ikke boka så lang heller.
Jeg syntes ikke denne boka ligner på noen andre bøker jeg har lest, men den er ikke så uoriginal i hendelsen med det å bli tatt til fange og til slutt bli drept. Eller det temaet om mobbing og å plage andre.
Boka var helt grei og lese fordi den ikke hadde så mange sider og den hadde store tydelige bokstaver, men jeg syntes at noen av hendelsene var litt teite for måten de sto på, som for eksempel at. han ignorerte henne bare fordi at hun snakket med en annen gutt som han ikke likte for han var eldre.
Kort fortalt boka handler om en gutt som heter Damian, han er en mobber og han har en kjæreste som heter Ella. Og ella er en sjenert jente hun sier ikke til noen om det Damian gjør at han mobber. Og en dag blir Damian kidnappet men det han ikke viste var at han viste hvem kidnapperen var. Og ingen gjør noe med at han er borte for kidnapperen bruker telefonen hans og sender melding til de han kjenner om at alt er bra. til slutt skal Damian på en halloween fest men det blir det siste han gjør.
Totalvurdering av boka jeg syntes boka var bra, men det jeg ikke likte med slutten var at han som hadde drept ungdommene hadde kommet rett til ella igjen. Det han hadde gjort hadde havnet på nyhetene og i avisa og på radioen. Så slutten var ganske spesiell det var ikke en slutt jeg likte for det gir ikke mening at en som har drept folk kan gå helt uten videre.

Terning kast: 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Celina

Celina

Skrevet 9. november 2017 av Celina på Rosten skole

Boka handler om at mobberen Damien som er en av hovedpersonene forsvinner ut av det blå uten å legge ifra seg et eneste spor. Merkelige ting skjer. Ungdomsarbeideren Alfie bestemmer seg for å holde en fest i det gamle slaktehuset. Og Ella som er den andre hovedpersonen har fått beskjed om å hjelpe til med å forbedre festen.

Boka har vært veldig interessant helt fra starten av og er en bok som er vanskelig å legge ifra seg. Men det er noe som mangler, som at jeg skjønte ganske fort hvem kidnapperen var. Jeg skulle ønske at det var flere mistenkte, og at forfatteren hadde drøyet det ut litt mer. Selve handlingen var veldig bra, men dersom denne boka var litt lengre med mer detaljer hadde denne boka fått en sekser av meg.

Annet hvert kapittel får du lese fra Damiens og Ellas side av historien. Slik som boka er skrevet er det ikke vanskelig å skille fra begges sider av historien og gjør boka mer ryddig. Hevner er en lettlest bok som har ingen vanskelige ord med korte setninger og korte kapitler. Boka går rett på sak, har ikke et eneste minutt med kjedsomhet og har med flere spenningskurver.

Selv er dette ikke en bok som jeg ville ha valgt ut selv, var den sjokkerende nok en veldig bra bok. Jeg anbefaler boka på sitt sterkeste til de som liker å lese krim, spenning og til de som ikke er så glad i lange bøker. Derfor har jeg valgt å gi boka en terningkast 5.

Til toppen