Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 32 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?


Jonas Helgemo

Jonas Helgemo

Skrevet 15. desember 2017 av Jonas Helgemo på Rosten skole

Hevner handler om en ungdomsgruppe Ella, Janna, Omar og Damian. Damian som er "lederen" av gruppa er med på å mobbe en høy kritthvit svenske som heter Urban Siden han er ny og bedre på det meste enn Damian. Damian og Omar dytter og sparker Urban da Alfie kjører forbi. Alfie er sosial arbeide på skolen og kommer bort til de og snakker med dem. Damian hjelper raskt opp Urban og de later som om ingenting har skjedd. Når de drar på vei hjem blir damian plutselig kidnappet.

Jeg likte boka veldig godt. En av de bedre og mer spennende jeg har lest. Og siden den var så kort så mistet jeg ikke heller interessen. Den hadde en veldig bra spenningstopp og jeg ble godt kjent med karakterene underveis og jeg likte de siden de var så forskjellige og representerte ulike folkegrupper. Måten boka var delt opp på i kapittel var veldig bra og passet innholdet siden du fikk tanker fra to forskjellige sider av en sak. Slutten var også veldig bra og cliffhangeren på slutten fikk meg nesten til å freake ut. Jeg vil gi boka et terningkast 6 siden alt var kjempe spennende. Jeg greide nesten ikke å legge ifra meg boka og jeg har aldri vært så engasjert i en bok før. Jeg har aldri lest en så bra bok og jeg ble nesten lei meg når den var over.


Aurora Mo

Aurora Mo

Skrevet 14. desember 2017 av Aurora Mo på Svensedammen skole

Hevner er en grøsserbok skrevet av Ingelin Røssland, som er en norsk forfatter og journalist. Boka ble utgitt i 2017 og er 1 av 8 bøker i serien skumring.
I boka møter vi Ella og kjæresten Damian. Damian og kompisene hans Omar og Janna pleier å mobbe medelever på skolen. Ella er ikke veldig fornøyd med det, og holder seg for det meste unna. Vi møter også den nye ungdomsarbeideren i kommunen, Alfie. Han planlegger en Halloween-fest i de gamle slaktehuset, uten foreldre på vakt, og vil ha hjelp fra Ella til å pynte og gjøre klart. Plutselig forsvinner Damian, ingen så hvor han gikk. Ella var bekymret og sendte meldinger hun aldri fikk svar på.
Jeg synes boka var ganske spennende og veldig lett å lese. Boka hadde en del spenningskurver, men den største kom på slutten, den var veldig overraskende, og den fikk meg til å ville fortsette å lese. Jeg skal definitivt lese de andre bøkene i serien.


Ine Biksrud

Ine Biksrud

Skrevet 14. desember 2017 av Ine Biksrud på Sigdal ungdomsskole

HEVNER
Skrevet av Ingelin Røssland
Hevner er en spenningsbok på 154 sider.
Den handler om Ella som er kjæresten til Damian. Damian gjør mye dumt og mobber andre. Damian blir plutselig kidnappet men han kommer tilbake på en Halloween-fest som ungdomsarbeideren Alfie arrangerer i det gamle Slaktehuset. Halloween-festen ender ikke som ungdommene tror..

– Jeg syntes boka var kjedelig noen steder men har også noen steder med spenning.
– Jeg syntes det er brukt et bra språk som er lett å forstå.
– Det er en passe lengde på boka
– Slutten var overraskende og spennende
– Boka hadde en bra inndeling av kapitlene
Terningkast: 4


Victoria Veum

Victoria Veum

Skrevet 14. desember 2017 av Victoria Veum på Luster ungdomsskole

Korleis hevne seg?
Damian er kjærasten til Ella. Damian, Ella, Omar og Jenna er ein slags gjeng. På kveldane møtast dei ofte på bensinstajonen. Mange på skulen likar ikkje denne gjengen, fordi dei mobbar og rakkar ned på andre. Urban er ein ungdom frå Sverige. Han er liksom «perfekt». Han har flott hus, rike foreldre, er smart og god i sport. Alle plagar og ertar han utanom Ella. Ho held seg berre i bakgrunnen. Ho veit ikkje heilt kva ho synes om denne mobba.
Damian blir kidnappa og må blant anna lære seg å gå på do med hjelp frå andre. Ella er bekymra, samstundes byrjar ho å få følelsar for Urban. På fredag skal det vere Halloween-fest på slaktehuset. Ella og Guri skal hjelpe til med å pynte og gjere klart til festen. Dei pratar og blir vener. Urban er der også.
Eg tykkjer ikkje boka var særleg spennande. Den var monoton, uinteressant og langtekkeleg. Eg vart nesten litt skuffa over den. Det var lett språk, men ikkje variert.
Det var to hovudpersonar i boka. Kapitla var delt opp slik at ein såg ting frå begge sider. Det eine kapitlet var Ella hovudperson, i det neste Damian og slik gjekk historia vidare. Det eg ikkje likte med dette var at kapitla var så korte. Det vart så utruleg stilleståande og uinteressant. Sidan heile boka var delt opp slik, så vart det så utruleg langdrege og monotont.
Eg hadde eigentleg lyst til å slutte å lese denne boka og starte på ei ny. Eg er ein person som ikkje berre sluttar å lese i ei bok, for så å berre starte på ei ny. Eg tilrår ikkje denne boka noko særleg.
Eg gjev denne boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Oda

Oda

Skrevet 9. november 2017 av Oda på Torpa barne- og ungdomsskole

HEVNER- Ingelin Røssland.
Ella er sammen med Damian, mobberen. Etter en kveld ute med Ella så ble Damian kidnappet, ingen viste at han var borte, ingen tenkte over at han ikke var på skolen. Etter noen dager så arrangerer Alfie en fest på "Slakterhuset". Det var ingen voksne til stede og ingen fikk lov til og ta med telefonen sin inn. Etter dette begynte uroen og spre seg inne i "slaktehuset"
Jeg synes boken var meget bra. Det jeg synes var meget bra er nok at forfatteren har skrevet om hva de alle føler. Det var veldig spennende, det var sånn at jeg ville bare lese mer etter jeg hadde lest litt av boka. Jeg kunne lett leve meg inn hvordan Damian og Ella hadde det i denne situasjonen. Denne boken passer nok til ungdommer eller litt eldre barn.
Jeg gir terningkast 6.

Til toppen