Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 9 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Jonathan

Jonathan

Skrevet 16. november 2017 av Jonathan på Presterød ungdomsskole

Boka handler om en jente som heter Ella som har en kjerreste som heter Damian som er en mobber og skolens "kulleste". De er i en gjeng som mobber andre men Ella liker ikke det. Men en dag kommer ikke Damian på skolen.
Det er snart Halloween fest i det gamle slaktehuset og Alfie som er en ungdomsarbeider ber Ella om hjelp sammen med Guri og Urban.
Men hvorfor skal ingen foreldre stå vakt? Er et av spørsmålene man for svar på.
Jeg syntes boka var veldig bra for den ble aldri kjedelig.
Boka passer for gutter mellom 12 og 14 år.
Jeg gir boka en 6er for den var drit bra.


Celina

Celina

Skrevet 9. november 2017 av Celina på Rosten skole

Boka handler om at mobberen Damien som er en av hovedpersonene forsvinner ut av det blå uten å legge ifra seg et eneste spor. Merkelige ting skjer. Ungdomsarbeideren Alfie bestemmer seg for å holde en fest i det gamle slaktehuset. Og Ella som er den andre hovedpersonen har fått beskjed om å hjelpe til med å forbedre festen.

Boka har vært veldig interessant helt fra starten av og er en bok som er vanskelig å legge ifra seg. Men det er noe som mangler, som at jeg skjønte ganske fort hvem kidnapperen var. Jeg skulle ønske at det var flere mistenkte, og at forfatteren hadde drøyet det ut litt mer. Selve handlingen var veldig bra, men dersom denne boka var litt lengre med mer detaljer hadde denne boka fått en sekser av meg.

Annet hvert kapittel får du lese fra Damiens og Ellas side av historien. Slik som boka er skrevet er det ikke vanskelig å skille fra begges sider av historien og gjør boka mer ryddig. Hevner er en lettlest bok som har ingen vanskelige ord med korte setninger og korte kapitler. Boka går rett på sak, har ikke et eneste minutt med kjedsomhet og har med flere spenningskurver.

Selv er dette ikke en bok som jeg ville ha valgt ut selv, var den sjokkerende nok en veldig bra bok. Jeg anbefaler boka på sitt sterkeste til de som liker å lese krim, spenning og til de som ikke er så glad i lange bøker. Derfor har jeg valgt å gi boka en terningkast 5.


Kjerstin Granås

Kjerstin Granås

Skrevet 9. november 2017 av Kjerstin Granås på Rosten skole

Hevner – Ingelin Røssland

boken handler om Ella som er sammens med Damian som er en mobber som har mobbet flere elever. Etter hvert kommer den nye ungdomsarbeideren Alfie til byen å begynner å planlegge en halloween-fest. Da begynner merkelige ting å skje og Damian forsvinner

Boken er på 150 sider og er veldig lettlest. Den har mye handling gjennom hele boken og den blir aldrig skjedelig. Kapitlene er skrevet fra to personers synspunkt så man får se historien fra to vinkler. Boken er ellers ganske orginal, men noe kort.

Jeg vil foreslå denne boken for gutter som er rundt 12 år gamle mest, for dette var i allefall ikke noe bok for meg og det ble litt uklart inni mellom hva som skjedde pga hvordan forfatteren skrev. Jeg gir denne boken en 4+


bettine høyem

bettine høyem

Skrevet 9. november 2017 av bettine høyem på Rosten skole

Hevner er en lettlest bok på 150 sider. Boka handler om mobberen Damian som sammen med vennene sine mobber flere ofre. En dag forsvinner han uten å gi lyd fra seg. Samtidig dukker det opp en ny ungdomsarbeider, Alfie, i byen som skal arrangere en halloween-fest. Men hvorfor er det ingen voksne som skal stå vakt på festen? Og hvorfor samler Alfie inn alle telefonene? Hvor er Damian?
Dette er en fantastisk bok som starter rett på i en spennende handling. Boka blir aldri kjedelig, men er heller spennende og vanskelig å legge fra seg. I annet hvert kapittel får du høre mer om hovedpersonene Ella og Damian. Dette gjør at det blir lett å følge begge sin side og skjønne situasjonene de er i. Spenningen blir virkelig bygd opp og du kan føle du selv er med i boka.
Jeg synes personlig boka mangler noe smått, men jeg klarer ikke sette fingeren på hva det er. Boka hadde fått en sekser av meg hvis den var litt lengre og litt mer detaljert. Samtidig synes jeg det er greit å ha en lettlest bok som ikke bruker lang tid på å komme i gang. Uansett er dette en super bok som anbefales for de som liker krim og spenning. Fortjener terningkast 5.


Oda

Oda

Skrevet 9. november 2017 av Oda på Torpa barne- og ungdomsskole

HEVNER- Ingelin Røssland.
Ella er sammen med Damian, mobberen. Etter en kveld ute med Ella så ble Damian kidnappet, ingen viste at han var borte, ingen tenkte over at han ikke var på skolen. Etter noen dager så arrangerer Alfie en fest på "Slakterhuset". Det var ingen voksne til stede og ingen fikk lov til og ta med telefonen sin inn. Etter dette begynte uroen og spre seg inne i "slaktehuset"
Jeg synes boken var meget bra. Det jeg synes var meget bra er nok at forfatteren har skrevet om hva de alle føler. Det var veldig spennende, det var sånn at jeg ville bare lese mer etter jeg hadde lest litt av boka. Jeg kunne lett leve meg inn hvordan Damian og Ella hadde det i denne situasjonen. Denne boken passer nok til ungdommer eller litt eldre barn.
Jeg gir terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Nora Oprann Torbergsen

Nora Oprann Torbergsen

Skrevet 8. november 2017 av Nora Oprann Torbergsen på Grov skole

Ella er sammen med mobberen Daimian. En dag blir Daimian kidnappet uten at noen merker det. Ingen tenker over at han ikke er på skolen, og moren tror han er hos en venn. Men når Alfie arrangerer en fest i «slakterhuset» uten mobiler eller voksne til stede, begynner uroen å spre seg over ungdommene.

Jeg syntes at starten på boken var veldig bra. Den var fengslende og du fikk på en måte en introduksjon til handlingen i boka. Det var mange spenningstopper og boka var veldig spennende. Boken var veldig lettlest så du kom fort til hovedpunktet og slutten. Selv om det gikk fort, stoppet jeg ofte opp og tenkte over hva jeg trodde egentlig kom til å skje nå. Men jeg skulle ønsket at det var flere mistenkte kidnappere fordi jeg skjønte fort hvem som kidnappet Daimian. Slutten var veldig overraskende og det fikk meg til å håpe at dette ble til en serie.
Jeg syntes at dette var en bra bok og jeg mener at denne boken fortjener å vinne uprisen.
Karakter: -6

Til toppen