Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 40 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Arianne Must

Arianne Must

Skrevet 26. april 2018 av Arianne Must på jjørnevatn

Hevner handler om Ella og Damian. Han er skolens mobber og Ella er kjæresten hans, men plutselig blir han kidnappet og historien begynner.

Hevner er ikke en bok jeg ville lest flere ganger. Det var som om historien var blitt skrevet uten å ha blitt lest igjennom før den ble publisert. Det var ikke et variert språk, og det var nesten ingen skildringer, og når det var skildringer var de skrevet dårlig. Forfatteren forklarte hva som skjedde istedenfor å vise det. Selve boken var skrevet litt rotete, og personlig liker jeg ikke replikkstreker. De fleste navnene var engelske, og vi har folk i Norge med engelske navn, men historien tar plass i Norge så det ville gitt mer mening om det var flere med norske navn.

Karakterene var ikke utviklet, og historien var veldig forutsigbar. Hvorfor liker Ella, Damian? Hvorfor er Damian skolens mobber? Jeg ville likt boken bedre hvis vi ble bedre kjent med karakterene, og fikk bedre motiv.

Man finner med en gang ut hvem kidnapperen er, man kan også finne det ut ved å se på baksiden av boken. Jeg ville ikke anbefalt boken, med mindre du nettopp har startet å lese, og vil ha noe enkelt som går fort å lese.

Boken hadde en veldig underutviklet historie og karakter. Jeg ville ikke lest en oppfølger
.
Terningkast: 1


Even Pedersen

Even Pedersen

Skrevet 24. april 2018 av Even Pedersen på Bjørnevatn

Hevner

Overskriften syns jeg passet veldig bra til boka. Boka syns jeg var veldig bra, den beste boka jeg har lest hittil. Den er kort og enkel å lese, den er morsom, spennende og en kreativ bok. Språket i boken var noe av det som fikk meg til å like den, fordi det var ord som jeg kjente godt igjen for det er ord jeg selv bruker nå i dag. Siden det var det som gjord den morsom med alle de artige ordene i den. Det var bra, gode fram pek jeg hadde en liten anelse av hvem morderen var men når jeg fant ut ble jeg faktisk sjokkert over hvem det var. Jeg likte veldig godt det at man kunne se hva som skjedde med Damian og Ella i boken. Jeg hatet at forfatteren brukte engelske navn det irriterte meg faktisk, for jeg visste ikke hvordan jeg skulle si det, på den engelske måten eller den norske. Jeg skjønner faktisk ikke hvordan forfatteren brukte de navnene, det er jo noe vi kunne har tenkt å gjort bruke engelske navn. Men ellers elsket jeg boken, faktisk den som jeg syns fortjener å vinne uprisen hittil. Boken hadde jeg anbefalt for ungdommer fordi den handler mye om ungdommer også tror jeg den er litt for barnslig for eldre folk, også kunne den ha passet for noen barn på grunn av den morsomme handlingen.

Jeg gir denne boken en -5


Johann Nordhus

Johann Nordhus

Skrevet 24. april 2018 av Johann Nordhus på Bjørnevatn

Hevner

Overskriften fortalte meg at dette kunne være en dramatisk thriller av noe slag. Boka var for meg, interessant, dramatisk og faktisk litt skummel. Den minte meg om ungdom, nesten virkelig. Det blir gjentatt mye, og det liker jeg ;-D. Den er ment for ungdom mener jeg.
Jeg trur at boken handler om mobbing
Ok, ok jeg er enig i at språket i boken er litt uvanlig. Replikkene er problemet med språket. Dette med litt små feil, hadde ikke noe effekt på meg. Den er meget lett lest, kanskje litt for lett. Navnene var ikke norsk, ikke særlig lett å forstå i innledningen… Damian er ikke Daim I am, men Deimien, Urban er ikke our ban, men Ørben, spesielt Alfie, ikke Ill fight, men Ælfi… Navnene er ikke et særlig problem, men kan få noen til å bli helt ute av seg.
Jeg personlig leser ikke mye bøker så jeg vet ikke om dette er noe originalt, men som jeg sa, så vil jeg si at denne boka er original. Jeg likte denne boka, den var noe for meg. Boka fikk meg til å tenke på hvordan Ella må ha det. Damian har forsvunnet ingen vet hvor utenom Alfie, men dette holdes tilbake. Alfie har en rar bakgrunn i forehold til teksten. Så den siste setningen, Mind blown (Lyd av eksplosjon).
Forfatter: Ingelin Røssland
Jeg likte boka den var noe jeg vil lese videre på. Håper på nummer 2.
Terningkast er 5. Håper det kommer en bok nummer 2.


Kristin

Kristin

Skrevet 24. april 2018 av Kristin på Bjørnevatn

Hevner.
Overskriften passer godt til boken, fordi «hevn» er hovedbudskapet i boken.
Boken handler om en gutt som heter Damian og en jente som heter Ella. De er kjærester. Damian er i ett litt annet miljø enn Ella, men Ella kommer i den vennekretsen som Damian er i. Damian har problemer hjemme og på skolen, mens Ella derimot har ikke det. Damian blir satt i en vanskelig sitasjon, mens Ella bekymrer seg stadig vekk over kjæresten og lever et normalt tenåringsliv.
Jeg synes boken er original og er en typisk tenåringsbok der det oppstår problemer i et kjæresteforhold, men likevel klarer forfatteren Ingelin Røssland og skape spenning. Jeg synes det blir litt rot med at vi for se synsvinkelen av handlingen til Damian og Ella annenhver gang.
Språket er lite variert og er veldig enkelt, dette gjorde slik at jeg syntes den ble kjedelig mesteparten av boken. Det kan være vanskelig å henge med i boken fordi det er mange personer med i handlingen på en kort og lettlest bok. Det var vanskelig å huske hvem som var hvem i boken, og navnene var sterkt preget av engelsk/amerikanske navn som også gjorde det vanskelig å utale. Forfatteren klarte å ha en «rød trå» igjennom hele boken. Det gjorde slik at jeg forsto alt da jeg kom til slutten, og da mye mer mening. Slutten var den delen jeg synes var best, fordi det var mye spenning og jeg klarte og assosiere handlingen.
I alt syntes jeg det var en helt grei bok. Den var litt ensformig i staten og til midten i boken. Det var lite variert språk og den var veldig lettlest. Jeg synes det ble for mye bytting på hvem som vi leste historien til, og det kunne bli litt mye rot. Slutten derimot synes jeg var veldig bra og mye spenning, slutten er grunnen til at dette ble en verdig bok for min del. Derfor vil jeg gi boken ett terningkast 4


Brage Stenseth

Brage Stenseth

Skrevet 24. april 2018 av Brage Stenseth på Bjørnevatn

Bokanmeldelse «Hevner»

Jeg synes at overskriften passer godt til boka fordi boka handler om en hevner. Når jeg så tittelen fikk jeg veldig lyst til å lese den for å finne ut av hvem som hevnet hva.

Boka handler om en jente som heter Ella som er kjæreste med en av skolens mobbere Damian. En dag har han forsvunnet og har ikke lagt igjen noen spor etter seg. Samtidig skal Ella og en gutt som heter Urban hjelpe Alfie med å arrangere en halloween fest. Det de ikke vet er at Damian kommer, og at festen kommer til å bli helt annerledes enn de hadde forestilt seg.

For min del er språket for enkelt, men noen liker kanskje at det ikke er så vanskelig.

Selve boka er ganske original. Har ikke lest en bok som handler om dette eller noe som ligner, det liker jeg. Det var en spesiell del av boka som var veldig uventet og original.

Mine opplevelser av boka er at den var for lettlest og slutten var veldig rar. Noen ganger fikk jeg lyst til å kaste den i veggen fordi språket var så uvariert og simpelt. Synes også at det bare var en del som var spennende. Forfatteren har også delt boka i to deler, en som handler om Ella og en om Damian. Ellas del var den mest spennende fordi etter hvert blir Damians del bare det samme om og om igjen.

Jeg ville anbefale den til personer som ikke er så glad i å lese, men fortsatt vil ha en bok med litt handling og som er lettlest.

Totalvurderingen min er karakteren fire, fordi selve boka var god men det er noen ting som trekker den ned for eksempel språket og at den ikke var så spennende.

Forfatter: Ingelin Røssland
Anmelder: Brage Johannes Stenseth

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Nora Oprann Torbergsen

Nora Oprann Torbergsen

Skrevet 8. november 2017 av Nora Oprann Torbergsen på Grov skole

Ella er sammen med mobberen Daimian. En dag blir Daimian kidnappet uten at noen merker det. Ingen tenker over at han ikke er på skolen, og moren tror han er hos en venn. Men når Alfie arrangerer en fest i «slakterhuset» uten mobiler eller voksne til stede, begynner uroen å spre seg over ungdommene.

Jeg syntes at starten på boken var veldig bra. Den var fengslende og du fikk på en måte en introduksjon til handlingen i boka. Det var mange spenningstopper og boka var veldig spennende. Boken var veldig lettlest så du kom fort til hovedpunktet og slutten. Selv om det gikk fort, stoppet jeg ofte opp og tenkte over hva jeg trodde egentlig kom til å skje nå. Men jeg skulle ønsket at det var flere mistenkte kidnappere fordi jeg skjønte fort hvem som kidnappet Daimian. Slutten var veldig overraskende og det fikk meg til å håpe at dette ble til en serie.
Jeg syntes at dette var en bra bok og jeg mener at denne boken fortjener å vinne uprisen.
Karakter: -6

Til toppen