Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Heksenatten

Alexander Løken Cappelen Damm 2018 30 anmeldelser

Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De ser for seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Lina

Lina

Skrevet 8. november 2018 av Lina på Ruseløkka skole 10B

Heksenatten er en fantasybok i hovedsak om tvillingene Ada og Nathaniel. De er ute og øvelseskjører i mørket når det plutselig dukker opp noen mennesker midt i veien. De opplyser læreren om å ta en annen vei fordi denne her er stengt. Takket være den andre veien starter det et helt nytt kapittel i disse tenåringene sitt liv. Underveis i boka blir de kjent med overnaturlige krefter som de ikke visste eksisterte. Blant annet blir Ada besatt av en heks som har vært død i 350 år.

Boka var ikke så spennende i min mening. Det var for lange dialoger og tidspunktene forfatteren velger skifte synspunktet for leseren dreper spenningen. I starten av boken tar det lang tid før man skjønner hva som skjer, altså det er lite fint strukturert. Det jeg savner mest i boka er en bra oppbygning og en spenningskurve. Ellers var det ikke vanskelig språkbruk.

Terningkast: 3


Armina

Armina

Skrevet 5. november 2018 av Armina på Ruseløkka skole 10B

Heksenatten – En spenningsfylt og fantastisk roman

Boka «Heksenatten» er skrevet av forfatteren Alexander Løken. Alexander Løken har skrevet mange bøker hvor flere av dem handler om unaturlige ting.

Tvillingene Ada og Nathaniel er på øvelses kjøring om natta. Begge avskyr hverandre. Kjøringen ender i en bilulykke. Når de leter etter hjelp, støtter de på et hus midt i skogen. Der møter de på noen hekser, som snur livet deres opp ned. Snart blir dette en kamp om liv og død.

Boken starter ganske sakte, med personbeskrivelser og historien bak hvorfor de er der. Etter krasjet øker spenningen raskt og forblir på et høyt nivå, nesten gjennom hele boken. Slutten likte jeg ikke så godt, ettersom det var mange løse tråder som man aldri fikk svar på. Boken bytter mellom to hovedperspektiv, som da er hver av tvillingene sin side. Jeg syntes det var lett å like den ene mer enn det andre, slik at man gledet seg til perspektivet byttet på seg. Dette syntes jeg var litt dumt, ettersom du liker bare den ene siden, istedenfor hele boka. På grunn av byttingen av perspektivene kan boka lett bli forvirrende på starten, men man blir vant til det etter hvert. Selve språket er lett å forstå, så boka er ganske lettlest. Forfatteren bruker mange litterære virkemidler som gjør boka gøyere å lese.

Jeg syntes boka var spennende, og var skrevet på en kreativ måte. Den er lettlest og har en gripende handling. Boka var vanskelig å legge fra seg av og til. Forfatteren bruker mange litterære virkemidler som løfte boken opp til et høyere nivå. Siden jeg likte den ene personens perspektiv mer enn den andre sin, gir jeg boken 5 i terningkast istedenfor en 6.


Matilde Hersvik

Matilde Hersvik

Skrevet 2. november 2018 av Matilde Hersvik på Torstad ungdomsskole

Boka Heksenatten handler om Ada, Nathaniel og Kolbjørn som er på mørkekjøring på en øde vei. Plutselig står det noen mennesker i veien og de må brått svinge utafor veien. Det ender med at alle blir ganske forslått. Det ender med at Nathaniel må løpe til nærmeste hus og hente hjelp. Etter en lang stund har Nathaniel fortsatt ikke kommet tilbake. Ada og Kolbjørn må ta med seg den bevisstløse kjørelæreren for å se om de finner hjelp. Da de kommer til det nærmeste huset finner de ut at Nathaniel er der og at folkene i huset bærer på en ganske stor hemmelighet.

Jeg syns boka var helt grei. Det er en del fantasi i boka, noe som jeg ikke er så veldig glad i. Den begynner veldig tregt og man må lese hvertfall 50 sider for man kommer inn i den. Etter det ble det lettere å lese boka og det ga mer mening. Jeg vil gi boka terningkast 4 fordi den var bra når du kom inn i den men jeg er ikke så glad i fantasi.


Sander

Sander

Skrevet 26. oktober 2018 av Sander på Lom ungdomsskole 10A

Boka HEKSENATTEN handler om tvillingene Ada og Nathaniel og kompisen Kolbjørn som er på mørkekjøringskurs. Dei kjører av vegen og krasjer på ett jorde, dei møter mennesker som bor i eit gammalt hus i skogen. Menneska har magiske krefter og er hekser. Dei tek over kroppene deira, og gjer Ada til heks. Nathaniel blir forvandla til ein amtmann som levde på 1600- tallet. Han finner ut at han må brenne både Ada og seg sjølv. Det gjer at dei blir seg sjølve att og startar tiden på nytt der dei krasja bilen.
Eg synest boka var spennande heile vegen, og hadde ein spennande og uventa slutt. Den var bra skrevet og det var lett å forstå handlinga. Eg gjev boka terningkast 6 fordi den var både enkel og fin å lese, og den var veldig spennande.


Olav Nikolai Rød

Olav Nikolai Rød

Skrevet 23. oktober 2018 av Olav Nikolai Rød på Ruseløkka skole, 10A

Fangende

Hittil min første bok jeg ikke ville lese så mye var skrevet godt nok til å bli en favoritt på uprisen.

Nathaniel og Ada må kjempe og utforske mysteriene av hekseverden. Møte hekser. Bryte forbannelser og slåss. På en mørk og kald natt ute i Nittedal. Og til slutt møte sine skjebner og vekke de som døde lenge siden i vrede. Og etter det sloss litt mer. Med voldelighet, blod og slit som hovedfokus.

Boka har to hovedkarakterer som vi bytter perspektiv mellom. Disse to karakterene er Ada og Nathaniel. Disse karakterene er helt motsatt til hverandre. De avskyr hverandre og det merkes godt gjennom hele boka. Perspektivendring gir oss to sider å se en sak fra som er interessant og uvanlig. Jeg likte dette godt og det gjorde at jeg selv valgte side og ble litt mer dratt inn enn jeg pleier. Ada er en mer populær og vakker person. Hun har grønne øyne og svart hår. Hun liker helst å komme med frekke innlegg mot broren og vennen hans. Broren er beskrevet som fin også, men har heller blå øyne. Disse to karakterene er helt forskjellige til hverandre. Broren liker å være i gudshus og be. Ada liker å være i naturen og drive med urter. Dette er del av deres konflikt mellom hverandre gjennom boka.

Boken starter ganske treigt med karakterintroduksjon og forklaringer av hva som har ledet til hendelsen. Senere går boken raskere og raskere framover og slutter ikke mye. Som grøsser funker ikke boka veldig bra synes jeg. Den er ikke veldig skremmende, men ganske voldelig og spennende. Boken er grøsser, drama, spenning og krim. Ikke en veldig lang bok. Språket er ikke for avansert og har noe ungdoms slang. Ganske enkelt å lese.

Det jeg likte godt med boken var at karakterene var enkle å like eller mislike. Noen man heiet på og andre man buet. Det var spesielt jeg heiet på siden det var en så interessant karakter selv om de var slem. Enkelt å komme seg inn i historien slik når man er interessert. Karakterene var velskrevet også. Enkelt språk, men ikke latterlig dumt. Tidslinjen i boken er ganske godt skrevet og går fram og tilbake. Noe jeg ikke la merke til er at det var ekstremt mange frempek som jeg fant ut etter å ha lest boken. Hvis noen planlegger å lese boken burde de huske på å se etter disse frempekene. Det eneste jeg har imot boken er at jeg syns Ada var uinteressant. Jeg likte henne ikke som karakter så ofte og heiet noen ganger på den onde heller. Og sukket når vi gikk fra Nathaniel til Ada. Ellers er det ikke mye å si.

Terningkast:6

Ikke den beste boken jeg har lest her, men definitivt den som fortjener uprisen. Selve boken uttrykker ungdom. Bare for underholdning, lettlest og morsom. Ungdom burde lese dette for å styrke interesse for bøker.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Sander

Sander

Skrevet 26. oktober 2018 av Sander på Lom ungdomsskole 10A

Boka HEKSENATTEN handler om tvillingene Ada og Nathaniel og kompisen Kolbjørn som er på mørkekjøringskurs. Dei kjører av vegen og krasjer på ett jorde, dei møter mennesker som bor i eit gammalt hus i skogen. Menneska har magiske krefter og er hekser. Dei tek over kroppene deira, og gjer Ada til heks. Nathaniel blir forvandla til ein amtmann som levde på 1600- tallet. Han finner ut at han må brenne både Ada og seg sjølv. Det gjer at dei blir seg sjølve att og startar tiden på nytt der dei krasja bilen.
Eg synest boka var spennande heile vegen, og hadde ein spennande og uventa slutt. Den var bra skrevet og det var lett å forstå handlinga. Eg gjev boka terningkast 6 fordi den var både enkel og fin å lese, og den var veldig spennande.

Til toppen