Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Heksenatten

Alexander Løken Cappelen Damm 2018 40 anmeldelser

Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De ser for seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Karsten

Karsten

Skrevet 7. desember 2018 av Karsten på Harestua skole

Heksenatten

Heksenatten handler om en trio av ungdommer: Nathaniel, Ada og Kolbjørn. De er på kjøretur med kjørelæreren da de plutselig kjører av veien. Det eneste spor av liv er i huset borte i skogen…

Heksenatten slo meg som veldig spennende. Jeg likte veldig hvordan synsvinkelen ble skiftet mellom karakterene, det ga en fin flyt i historien. Jeg likte karakterene, de virket virkelige og jeg kunne til en grad sette meg inn i hvordan de følte seg om hverandre og situasjonen. Konseptet i boken var kult, men litt overbrukt. Det var tvister som gjorde den både interesserende og unik. Slutten var dessverre litt antiklimatisk og teit. Jeg kunne likt en annen slutt.

Alt i alt likte jeg virkelig Heksenatten. Jeg ville gitt den en femmer. Jeg anbefaler den til alle som trenger noe spennende å lese, men den burde ikke nomineres til U-prisen.


Sigbjørn

Sigbjørn

Skrevet 7. desember 2018 av Sigbjørn på Brandsfjord skole

Heksenatten:
Boken heksenatten er en fantasybok som handler om de to tvillingene Ada og Nathaniel. De har aldri likt hverandre noe spesielt godt, men det skall forandre seg en kveld mens de har mørkekjøring. De krasjer og flere ting leder til at hatet som før har vært mellom dem forsvinner.
Forfatteren heter:
Boka var grei å lese, den var bra nok til å ikke være kjedelig i lengre perioder, men jeg var heller ikke limt fast til den.
Forfatteren klarte å skape en atmosfære med få ord.
Den kunne ha vært lengre.
Boken var annerledes enn andre bøker jeg har lest i og med at handlingen skjedde over veldig kort tid.
Terningkast: 4


Milla

Milla

Skrevet 6. desember 2018 av Milla på Åkra ungdomsskole

Hekseri er ok’

Denne boka heiter Heksenatt, og handler om Nathaniel og Ada som er tvillinger, og venen deiras Kolbjørn.
Dei er på mørkekjøring i snøen, då dei blir utsette for eit krasj.
Dei skal sjå etter hjelp, og kjem til eit gammalt hus. Dere har dei mykje I vente.

Boka startar veldig enkelt og alt går føre seg i fin takt, kvart kapittel tilhøyrer ein av hovedkarakterene. Så du leser først for eksempel om kva Ada gjer og tenkjer, og så kva Nathaniel gjer og tenkjer.
Handlingane er litt forutsigbare, men det går greit.
Det er mykje spenning I boka, men eg blei litt lei av for mykje spenning heile tida.
Boka var godt skreven I detaljer, og det gjorde historia mykje betre. Med god stad og personskildring. Eg klarete å sjå alt føre meg på ein heilt ny måte. Eg samanlikna det ikkje med noko eg hadde sett før.
Det var litt brå slutt, og eg forstod den ikkje heilt, men det pass saman på eit vis.

Denne boka var bra fordi, den er ikkje samanlikna med noko eg har sett eller lest før. Den var original I mitt syn.
Dette er ei bok om hekser, blanda inn I den virkelige verd. Det var kjekt å lese om korleis heksene hadde hatt det og levd før I tida for hundrevis av år sidan.
Det gav ein kjekk twist på boka. Det med å høyre deiras forteljing.

Eg fant nokre setningar så var skreve litt feil, eller på ein litt merkeleg måte.
Dei var enkle å forstå, men irriterande.

Boka var dramatisk og kjekk. Eg likar slike forteljingar om hekser. Denne boka passa veldig bra til meg. Eg er sikker på at mange andre og vil like denne boka. Så eg synes denne boka burde bli nominert til Uprisen.
Denne boka er heller ikkje så lang eller vanskelig å lese så den passa bra for dei som ikkje likar å lese. Den passar og godt for dei som likar fantasy.
Terningkast fem.


Rita

Rita

Skrevet 3. desember 2018 av Rita på Ruseløkka skole 10B

Heksenatten- Fangende roman

Heksenatten er en lettlest og spenningsfylt roman. Boken er skrevet av forfatteren Alexander Løken. Karakterene han har valgt ut er både bra og ikke. Personlig misliker jeg Ada. Og siden boken har to perspektiver, Ada og Nathaniel betyr det egentlig at jeg kun liker halve boken. Dette er fordi jeg får en irritert følelse av Ada som er litt vanskelig å forklare. Ada skal også være den pene, populære ifølge boken. Språket som blir brukt i boken er ganske lett og litt som det jeg bruker så det liker jeg. Jeg liker ikke så godt åpne avslutninger, noe som denne boken hadde.

Forfatteren Alexander Løken bruker flere litterære virkemidler. Som for eksempel veldig mange personskildringer i starten av boken. Det er også en del frempek siden tiden i boken går litt fram og tilbake. Litt smart å tenke på dette før man leser denne boken. Alexander er også vinneren av boklukerprisen for andre bøker.

Boken starter treigt med mange personskildringer og beskrivelser på hvorfor en handling skjer. Når spenningstoppen kommer frem, går den ikke ned. Det blir bare mer og mer spennende. Det starter med at tvillingene Ada og Nathaniel øvelseskjører på en kald og mørk natt i Nittedal. Tvillingene er helt forskjellig og de hater hverandre. Turen ender opp med en bilulykke. Når de leter etter hjelp møter de hekser som endrer livet deres i øyeblikket.

Som en fantasibok/grøsser synes ikke jeg at handling følger dette tema så bra. Det er spennende men skummelt er det ikke. Boken er ganske så uforutsigbar nå som holder spenning på toppen. Ellers er handling veldig kreativ som gjorde det mye gøyere å lese. Den var ganske bra men det negative var at jeg kun nyttet halve boken. Jeg anbefaler boken til ungdommer samt barn fordi jeg tror det vil være litt mer grøss for dem enn for oss. Etter alt dette gir jeg boken terningkast 5.


Erlend

Erlend

Skrevet 29. november 2018 av Erlend på Åkra ungdomsskole

Heksenatten er ein fantasybok i hovedsak om tvillingene Ada og Nathaniel. De er ute og øvelseskjører i mørket når det plutselig dukker opp nogen folk midt i veien. De opplyser læreren om å ta en ander veg fordi denne her er stengt. Takket være den andre vegen starter det et helt nytt kapittel i disse tenåringene sitt liv. Underveis i boka blir de kjent med overnaturlige krefter som de ikke visste eksisterte. Blant anna blir Ada besatt av en heks som har vært død i 350 år og Nathaniel blir besatt av ein gammel heksejeger som heiter Wittekind Hess.

Boka var ikkje så spennande fordi det var for lange dialoger. Tidspunktet forfatteren velger å bruke fra Ada seier noko til at Nathaniel seier noko gjer at det ikkje går an å henge med I teksten og det gjer at boka ikkje er så spennande. I starten av boken tar det lang tid før man skjønner hva som skjer. Det jeg savner i boka er en spenningskurve fordi det ikkje var eit stort høydepunkt I boka. Ellers var det ikke vanskelig språkbruk.

Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Iqra

Iqra

Skrevet 10. oktober 2018 av Iqra på Brandbu ungdomsskole

Heksenatten
Alexander Løken
Det er både Fantasy og grøsser, med masse overraskende ting som skjer veldig brått. Denne handler om tvilling Ada og Nathaniel som er på mørkekjæringskurs, da havner de i en ulykke og kvelden tok en merkelig vending.
Jeg syns at boka bygde seg til å bli spennende, slik at du vil lese mer etter du egentlig tenkte og ta en pause. Det var bare at forfatteren slapp spaninga litt for tidlig! Men boka kan være litt forvirrende fordi den har to forskjellige synvinkler.
I boken har forfatteren fått det til å virke litt realistisk at det finnes hekser, for at han har tatt inn del fakta, og historie av ting som har skjedde for lenge siden og fått det til å passe inn i boken og gi mening.
Denne boken anbefaler jeg for ungdom som liker litt spenning og overraskelser.
Jeg gir boka terningkast 4.

Til toppen