Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Heksenatten

Alexander Løken Cappelen Damm 2018 21 anmeldelser

Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De ser for seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Maria

Maria

Skrevet 22. oktober 2018 av Maria på Den norske skole i Costa Blanca

Heksenatten
Alexander løken

Denne boken er både fantasy og grøsser med mange overraskende og bisarre kapitler. På en øvelseskjøringstur, ser tvillingene Ada og Nathaniel tre personer foran et stort tre som ligger midt i veien. Disse tre personene gjør slik at livet til tvillingene aldri igjen kunne bli det samme.

Boken starter ganske brått inn i handlingen men ikke så brått at det blir alt for forvirrende. Det ville vært ganske umulig å gjette hva som ville skje i neste kapittel i boken for den er ganske uforutsigbar og overraskende.

I boken har forfatteren fått det til å nesten virke litt realistisk at det finnes hekser for han har tatt inn en del fakta og historie av ting som skjedde for lenge siden og fått det til å passe inn i boken og gi mening.

Boka forteller en del om hvordan det kan føles å være ungdom og karakterene virker ganske realistiske med tankene og språket.

Denne boken anbefaler jeg for ungdommer som liker litt spenning og overraskelser. Jeg gir terningkast 4

Maria


Sarah

Sarah

Skrevet 19. oktober 2018 av Sarah på Torstad ungdomsskole

Heksenatten er skrevet av den norske forfatteren Alexander Løken.
Boken er både fantasy og grøsser.
Hovedpersonene er tvillinger og heter Ada og Nathaniel. En kveld skulle de øvelseskjøre, mørkekjøre midt ute i svarte natta. Plutselig skjedde det noe som påvirket livet deres for alltid.
Boken er vanskelig å følge med i, siden hvert kapittel annenhver handler om Ada og Nathaniel. Etter jeg kom litt over halvveis i boken ble alt veldig uklart. Handlingen ble rar og litt for mye fantasi spør du meg. For å forstå hele handlingen må man følge godt med i boka. Jeg gir boken terningkast 4


Emma

Emma

Skrevet 19. oktober 2018 av Emma på Torstad ungdomsskole

Heksenatten

Boken er skrevet av Alexander Løken og utgitt av Cappelen Damm. Boken handler om de to tvillingsøsknene Nathaniel og Ada som havner i en ulykke. Boken er både en Fantasy bok og en grøsser. Jeg synes boken var spennende og jeg kunne ikke forutse hva som kom til å skje. Forfatteren skapte veldig mye spenning i starten men roet det ned som gjorde boka litt kjedelig i starten men tok seg opp etterhvert. Jeg ville anbefalt å lese denne boka
Terningkast 5


Julie

Julie

Skrevet 18. oktober 2018 av Julie på Husnes ungdomsskole

Boka Heksenatten er ei grøsser og fantasybok. Boka handlar om tvilingane Nathaniel og Ada som er på mørkekjøring, men denne natta blei ikkje slik dei hadde forventa. Eg synest at denne boka var litt vanskelig å sette seg inn i, og eg klarte fint å legge frå meg boka. Eg syns språket var litt vanskeleg. Boka var spanande, men ikkje den beste eg har lese. Coveret var bra! Eg vil anbefale denne boka til folk som klarer fint å sette seg inn i ei bok og liker grøsser og fantasybøker. Terningkast 4


Isak Wiik-Granrud

Isak Wiik-Granrud

Skrevet 17. oktober 2018 av Isak Wiik-Granrud på Brandsfjord skole

Anmeldelse Heksenatten

Boka er skrevet av Alexander Løken og er utgitt av Cappelen Damm. Den er skrevet kronologisk og er enkel å forstå. Handlingen strekker seg bare over en kort periode. Det er en Fantasy roman.

Det er aldri kjedelig å lese boka og i perioder er den engasjerende. Mesteparten av spenningen var i begynnelsen og på slutten, men det dabbet ikke helt ut. Boka fenger leseren og man får lyst til å lese videre.

Hovedpersonene Ada og Nathaniel er tvillinger. Det er forholdet deres og hva som skjer med dem, boka handler mest om. De er veldig ulike og det er et lite fiendskap mellom dem.

Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Elias Meier

Elias Meier

Skrevet 10. oktober 2018 av Elias Meier på Fløysbonn skole

Heksenatten

Alexander Løken

Dette er både en fantasy og en grøsser, med masse overraskende ting som skjer veldig brått. Denne spennende boka handler om Ada og Nathaniel som var på mørkekjøringkurs med vennene sine, da de havnet i en ulykke og resten av kvelden tok en spennede og en rar vending slik at livet til tvillingene aldri igjen kunne bli det samme.

Boka starter veldig brått inn i historien og det tar noen sider før du virkelig kommer deg inn i boken, Det var umulig å vite hva som skulle skje i det neste kapittelet, fordi boka er veldig overraskende og mystisk. Boken forteller oss en del om hvordan det føles å være ungdom og om hvordan de snakker og tenker, som om hekser faktisk skulle finnes på ekte. Språket i boken var lett å lese. Jeg gir boken terningkast 4.

Til toppen