Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Glimt

Tor Arve Røssland Samlaget 2015 26 anmeldelser

Jon flyttar til ei øy i havgapet med legemor si. Det vakre landskapet skjuler stygge løyndommar; for kvifor må ungdommane ut av ungdomshuset før klokka 19:33, og kva er det demente frk. Hansen eigenleg prøver å fortelje Jon? Kva har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Elias

Elias

Skrevet 15. desember 2015 av Elias på Rosenborg ungdomsskole

Spenning og mysterier

15 år gamle Jon flytter til En liten øy langt ute i havgapet. Der får han nye venner og han trives godt. Men hva er det som gjemmer seg i ungdomshuset og hvorfor må ungdommene ut før klokka 19.33? Og hva er det som er galt med frøken Hansen på gamlehjemmet. I boka møter du også Solveig under andre verdenskrig. Ho står og venter på båten som skal frakte henne til barnehjemmet da tyskerne okkuperte øya og ansetter henne som tjenestepike i sitt eget hus.
Forfatteren klarer godt å skifte mellom de to tidsperiodene og skildringene formulerer handlingen på en god måte. Slutten var litt brå, men ellers er det ingenting å klage på.
Jeg gir boka terningkast 5.


Snorre

Snorre

Skrevet 15. desember 2015 av Snorre på Osterøy ungdomsskule

Tyskarane er tilbake! Men no er dei spøkjelse.
Glimt er ei bok som handlar om guten Jon som flyttar til ei øy som heitar Grovøy. Det Jon ikkje veit er at Grovøy vart okkupert av Tyskland under krigen, og øya har ikkje gløymt alt det forferdelege som skjedde då. Boka hopper fram og tilbake frå notid til 2.verdskrig der me møter Solveig som måtte jobbe hos tyskarane.
Eg synest at Glimt er ei spanande bok med masse dramatikk. Ho fortel om ting som kunne ha skjedd under 2.verdskrig. Eg synest at boka starta litt treigt, men det vart meir og meir uventa ting som skjedde. Ho hoppa i tid, men var likevel lett å lesa.
Denne boka passar best for ungdommar frå 12-15 år fordi den inneheld litt grove ting.
Eg vil gje denne boka terningkast: 5.


ida

ida

Skrevet 14. desember 2015 av ida på Rørvik skole

En bok som gir deg frysninger
Glimt av -Tor Arve Røssland
Boken << glimt >> er en grøsser og denne er veldig spennende. Når du har begynt å lese denne boken så er det vanskelig å legge denne i fra seg.
De første par sidene jeg leste, så føltes det ut som om at jeg ble dratt inn i historien. Det ble bare mye mer spennende jo mer jeg leste.
Jon er en gutt på Ca 14 år og flytter til Grovøy sammen med moren sin som er sykepleier, han får seg nye venner som heter Rebekka, Peter og Alex. Men det skjer noen merkelige ting på ungdomshuset og hvorfor må de være ute før kl: 19:33?
Jon dro til ungdomshuset en kveld for å hente noe. Der så han en jente med bustete hår, i en gammel kjole. Leppene var sprukket og det rant blod nedover leggene hennes.
Forfatteren forteller også om en jente fra fortiden, som heter solveg og er 15 år og bor på Grovøy.
Solveig skulle på barnehjem, men så kom tyskerne. Hun ble kjent med en som het kaptein Storm og som er leder for de andre kapteinene. Solveig ble en tjenestejente for han, men en dag så skjer det noe forferdelig på Grovøy i fortiden.
Solveig og Jon er knyttet sammen på et vis som de ikke vet.
Boken er skrevet på nynorsk, men det er ikke vanskelig å forstå hva som skjer og boken er veldig lettlest.
Jeg liker at forfatteren har flettet sammen to historier fra ulike tider, og det gjør denne boken mye mer spennende.
Denne boken burde bli nominert til Uprisen.
De som liker å lese skumle bøker, så anbefales denne boken.
Terningkast: 6


Henrik Haave

Henrik Haave

Skrevet 14. desember 2015 av Henrik Haave på Dokka ungdomsskole

Spenningsboken for alle

Boken Glimt er skrevet av Tor Arve Røssland hvor vi møter Jon og Solveig, to tenåringer. Jon flytter til Grovøy sammen med legemoren sin som skal jobbe på øya. Når han prøver å skaffe seg nye venner på øya, skjønner han at det er noe med ungdommene og det som kalles ungdomshuset. Mens forfatteren forteller om nåtiden (2015), forteller han også om fortiden. Under andre verdenskrig hvor Solveig lever på Grovøy når tyskerne kommer til øya. Hun blir fort kjent med den tyske kaptein Storm som er leder over alle soldatene på Grovøy.
Selv om boken er på nynorsk, er den ikke vanskelig å lese fordi han bruker ikke vanskelige nynorske ord vi bokmålsfolk ikke kan skjønne. Boken er på rundt 200 sider som gjør at den er last på ca. to uker normalt.
Glimt er en veldig spennende bok som skifter mellom nåtid og andre verdenskrig. Det gjør boka mer spennende; for eksempel når man nesten får svaret på et spørsmål, skifter forfatteren til en annen tid. Noe som er irriterende er at når spenningen er på topp, hopper han gjerne over til den andre tiden, og lar den som leser være i uvitenhet til han hopper tilbake igjen. Det er noe jeg liker veldig godt med boka, for det får meg til tenke over hva svar kan være. Derfor er «Glimt» en vanskelig bok å legge fra seg når man først har startet på den.
Boken anbefales mest for gutter i alderen 13-17 år, men jenter kan også ha glede av å lese den. Så selv om du ikke kan nynorsk er dette en bok du fint kan klare å lese uansett. Boken er ikke den beste jeg har lest, men spennende var den uansett. Har ikke lest slutten enda, men så langt vil jeg gi boken en sterk 4. av meg.


Tindra

Tindra

Skrevet 13. desember 2015 av Tindra på St.Svithun skole

Glimt er en grøsser som er skrevet av forfatteren Tor Arve Røssland.
Boka hendler om Solveig og Jon, som er to helt vanlige tenåringer bare til helt forskjellige tider, Jon er i nåtiden og han flytter sammen med moren sin til Grovøy som har fått jobben som sykepleier. Han finner straks ut at det er noe rart med ungdomshuset. Mens Solveig bor på Grovøy bor der under andre verdenskrig, når tyskerne kommer. Hun møter en tysk kaptein som er leder over alle soldatene på øya, kan heter Kaptein Storm, og han er ikke som hun hadde forventet.

Boka er helt klart en spenning bok og den har to tider (nåtid og fremtid) som den skifter gjennom hele tiden. Dette gir ekstra spenning og det gjør at det simpelt ikke går å legge fra seg boka. Forfatteren skifter tider når det spennende skal skje som gjør at du må fortsette å lese til du har fått vite hva det var.

Selv om at boken var nynorsk var den ikke vanskelig å lese. Forfatteren brukte enkle ord og hvis du ikke forstod et ord, var det så godt beskrevet at du forstod hva han mente. Jeg synes at boka passer for 11-14 år. og jeg gir den en terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen