Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Glimt

Tor Arve Røssland Samlaget 2015 26 anmeldelser

Jon flyttar til ei øy i havgapet med legemor si. Det vakre landskapet skjuler stygge løyndommar; for kvifor må ungdommane ut av ungdomshuset før klokka 19:33, og kva er det demente frk. Hansen eigenleg prøver å fortelje Jon? Kva har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Edvart Berg-Hanssen

Edvart Berg-Hanssen

Skrevet 30. april 2018 av Edvart Berg-Hanssen på Bankgata Skole

Denne boka ver kjempe god!
Terning kast 6


Stine

Stine

Skrevet 14. desember 2017 av Stine på Åsly skole

Jeg er ikke akkurat den typen som leser så veldig mye, men jeg likte veldig godt at boken har to historier, det gjør det mer interessant å lese spesielt for meg siden jeg liker å lese om 2.verdenkrig. Den historien om nåtiden var ikke fult så spennende men det ble bedre da jeg forstod det mer. Ikke før lengre ut i boken jeg skjønte at de to historiene hang sammen og da måtte jeg bare vite hva som skjede vider ut i boken, så over den siste halvdelen av boken leste jeg på tre dager. Starten på boka var litt tung men lengre uti ble det enklere å lese å forstå. Jeg syns boka hadde en bra slutt men jeg syns hele boka skulle vært lengre. Han kunne fortalt mer detaljer på ting å forklare hendelsene enda mer og dratt ut boka for den ble litt kort.
Jeg gir denne boka terningkast 4


Kristoffer Johansen

Kristoffer Johansen

Skrevet 8. desember 2017 av Kristoffer Johansen på Kruseløkka ungdomsskole

Denne boka er ei blanding av krim og skrekk. Ho er ikkje veldig lang, men klarer likevel å byggje opp ei interessant historie. Boka er bygd opp med to historier som går parallelt på kryss av tid. Den eine historia skjer under den andre verdskrigen i 1940 og handlar om ei jente som heiter Solveig som fort finn seg arbeid som tenestejente for ein tysk offiser. Den andre historia handlar om ein gut som heiter Jon. Han har akkurat flytta frå den gamle heimen sin og prøver å passe inn og skaffe seg venner på den nye staden. Begge historiene skjer på same sted og heng laust saman.

Innleiinga i boka er godt skriven og er veldig spennande. Ho hjelper deg med å forstå karakterane , kva for nokre personlegdommar dei har og kva for nokre problem dei har å stri med. Forfattaren gjer dette på ein spennande måte, samstundes som boka er klar og tydeleg slik at ein forstår.

Vidare blir boka enda betre enn innleiinga og blir enda meir spennande. Forfattaren byggjer opp eit stort mysterium, men gir deg samstundes akkurat nok informasjon til at du trur du kan tenkje deg til løysinga. Etter kvart blir vi introdusert deg for nokre nye karakterar, samstundes som boka klarer å halde spenninga og skrekken oppe.

Avslutninga er ganske uventa, men faktisk likevel skuffande. Forfattaren gir eit ganske uforståeleg svar på gåta, eit svar som kjem litt ut av det blå og øydelegg litt av poenget med heile teksta elles. Boka sluttar veldig brått, og du blir sittande med fleire spørsmål enn svar.

Alt i alt er boka uansett ganske bra. Ho har ein ganske bra struktur og hovudpersonene er lette å like. Boka byggjer godt opp til ein spennande slutt, men ender altså med eit mageplask. Eg gir glimt terningkast 3.


Iver

Iver

Skrevet 5. desember 2017 av Iver på Åsly skole

Boken glimt handler om en gutt og en jente som lever i helt forskjellige tider men har likevel en slags sammen kobling. Gutten heter Jon han er 14 år og har flyttet til Grorøy en liten øy midt ute i havet. Solvei er en 15 år gammel jenete som lever i 2. Verdens krig. Jon og Solveit har en spessiel tilknyttning til hverandre selv om de lever i helt forskellige tider. Jon og de nye venne has oppdager skumle ting med det gamle ungdomshuset. Jeg likte at boken gjør sånn at du har lyst til å lese vidre. Det var også mye spennende i boken og mye action. Forfatteren var god til å bytte imellom de to personene, men han kunne ha lagt til mer spenning. Jeg gir denne boken en 5.


Erik

Erik

Skrevet 15. desember 2015 av Erik på Grim skole

Nytt sted, nye muligheter?

I denne boka er det to spennende historier, om to tenåringer, Solveig og Jon.
Solveig var 15 år gammel og bodde på Grovøy når tyskerne kom, i 1940. Mens en tysk kaptein har en pistol rettet mot henne, bestemmer han seg for å spare livet hennes og ber henne være tjenestepiken hans.
Jon er en ganske sjenert gutt på 14 år, som sliter med stamming. Han og moren flytter fra Bergen, ut til lille Grovøy for at Jon skal få noen venner. Han skaffer seg fort venner og blir allerede første dag hodestups forelsket i ei jente på det lokale ungdomshuset. Jon finner fort ut at ting ikke bare er så fint som det først virket som, når han en dag går alene inn i ungdomshuset og blir møtt av en rekke overnaturlige hendelser.

Dette er ei spennende bok som blant annet viser konsekvenser av gruppepress (når det er spøkelser inni bildet), Den viser 2. verdenskrig fra et nytt perspektiv og viser at det ikke var så lett å være tjenestepike for tyske offiserer. Jeg syns boka var veldig bra, men føler ikke at den var helt oppe på sekseren.
Jeg gir denne boka terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen