Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Fuck off I love you

Lars Mæhle Samlaget 2013 15 anmeldelser

Vemund er ein vanleg 16-åring. Likevel viklar han seg inn i eit usunt miljø rundt eit treningssenter. Kvifor? Leiaren i gruppa, Two-Face, er ein fascinerande, men skremmande skikkelse. Han avgjer alle viktige vegval med myntkast: På den eine sida av Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Marita Eriksen

Marita Eriksen

Skrevet 9. oktober 2017 av Marita Eriksen på Sigdal ungdomsskole

Sterk bok på nynorsk

Fuck off i love you
av Lars Mæhle

Boka var spennene og litt skummel.
Boka handler om 16 år gammel Vemund som er forelska.
Vemund vikler seg inn i mye trøbbel.
Boka er en kjærlighets og en spenningsbok.

Det er som er dårlig er at det ikke er så mye kjærlighet
jeg anbefaler denne boka til 12 åringer og oppover

jeg gir boka terning kast 5


marie

marie

Skrevet 23. april 2013 av marie

Sterk bok på nynorsk

Fuck off I love you
Av Lars Mæhle.

Du er 16 år, du har ingen far og moren din ligger på et psykiatrisk sykehus. Samtidig blir du dratt inn i en vennegjeng som du ikke klarer å komme deg ut av. Du blir med på ting som du egentlig ikke vil være med på. Hva gjør du??
Livet til Vemund blir snudd på hodet når noen andre har styringen. Han blir dratt inn i en gjeng som han egentlig ikke vil sitte i samme sofa med.
Two Face er lederen i gruppa. Han vil vise seg som den sterkeste og ha kontroll. Det er han som kaster ”kron eller mynt” som blir uttrykt Fuck off eller I love you.
Handlingen i boka kan være brutal. Den er også spenningsfylt og lærerik. Spenningskurva stiger sterkt mot slutten av boka. Det er ikke alle som kommer like godt ut av det.
Dette er en bok som mange ungdommer i dag vil kjenne seg igjen i. Om du i tillegg liker å lese nynorsk, så er nok denne boka noe for deg. Anbefales!

Tone Bergen


marie

marie

Skrevet 23. april 2013 av marie

Ensformig,men underholdene

«Fuck off I love» er skrevet av barnebokforfatteren Lars, Mæhle. Boken er på nynorsk, 160 sider. Den ble utgitt på Samlaget 2012. Boken har fått en rekke priser, deriblant Uprisen 2010.
Boken er beregnet for ungdommer. Den har en fortellermåte som er egnet ungdommer.Boken er lettlest, men har fortsatt gode beskrivelser og skildringer.

Handlingsreferat: Two Face (En karakter) er en fryktet mann i Vemunds (hovedpersonen) miljø. Vemund blir kjent med han gjennom sine andre venner. Two-Face manipulerer Vemund og hans venner litt om litt. Sakte,men sikkert drar Two-Face Vemund med seg på ting han ikke vil gjøre, men han tør ikke gjøre motstand. Før Vemund vet ordet av det er han med på noe han aldri kunne tenkt seg.

Boken gir assosiasjoner, noe som gjør at man lever seg lett inn i handlingen. Personene er troverdige og vel beskrevet. Vemund må ta valg de fleste kjenner seg igjen i, og alle disse likhetene mellom ditt og hans miljø gjør det mer sannsynlig og gjenkjennelig. Boken tar opp spesielt ett viktige spørsmål: Hva blir bestemt ut ifra faktorer vi ikke kan bestemme over?
Det er en spennende roman som virkelig drar deg inn i Vemunds valg og situasjoner. Romanen er litt for ensformig og drar hendelsene litt langt. Det gir inntrykk av at forfatteren gjør det for å gjøre boken lengre. Samtidig er den underholdende og har en god spenningstopp.

Terningkast: 4


marie

marie

Skrevet 23. april 2013 av marie

God bok på nynorsk!

Er en ensformig, men underholdene. Og litt utfordrene å lese viss du ikke kan nynorsk.

Vemund er en 16år gammel gutt. Han har venner, og har det ganske greit hjemme med moren sin. Men en dag snur hele livet hans rundt.
Vemund og bestevennen hans Karl var oss storebroren til Karl Brian og så på wrestling, kommer det en mann inn. Han er ikke veldig høy og ser ikke så sterk ut, men når Vemund ser han så blir han fylt av ærefrykt.
Mannen ser på alle å ler. han syntes de så helt forskremte ut alle sammen. Mannen spør alle i rommet om de har lyst til å være med på en reise. alle svarer ja utenom Vemund som er helt stille. Mannen spør han om han vill være med og hva Vemund svarer får du lese selv.


marie

marie

Skrevet 23. april 2013 av marie

VEDKUBBE!

Denne boka er så dårlig at jeg ikke ville lese ferdig,
Det tok meg laaang tid å lese gjennom denne boka, og for folk som ikke liker nynorsk eller en dårlig bok er dette et dårlig valg!
Den er skrevet på en måte som gjør boka uspennende, den kan være litt spennende innimellom, men det er ikke ofte etter min mening.
Derfor får denne boka terningkast 1

Vis flere anmeldelser

Til toppen