Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Forvandlet

Sissel Chipman Gyldendal 2018 6 anmeldelser

Julies verden er snudd på hodet. Alvene har forvandlet henne, og det de forventer at hun skal gjøre nå, kan hun aldri i livet gå med på. Henrik kjenner ikke Julies hemmelighet, men han aner at noe er galt. På Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Emma

Emma

Skrevet 11. november 2018 av Emma på Lom ungdomsskole 10A

Boka handlar om Julie, som har vorte forvandla til alv av alvane. Men det dei krev at ho skal gjere, kan ho aldri gå med på.

Boka startar brått og midt i handlinga, men dette gjer at det blir ein spanande start. Sjølv om boka har 368 sider, er ho lett å lese. Språket er lett å skjøne, men det er mange namn å hugse på. Slutten var veldig bra og spenninga bygde seg verkeleg opp.
Eg gjev derfor denne boka eit sterkt terningkast 5.


Mia

Mia

Skrevet 10. november 2018 av Mia på Lom ungdomsskole 10A

Boka handler om Julie, som har blitt forvandla av alvane. Julie vil aldri gå med på det alvane krev av ho. Henrik veit ikkje om hemmelegheiten, men merkar snart at noko er gale.

Boka startar midt i handlinga, og er spennande og actionfylt. Skrifta er passe stor, og boka er lett å lese. Språket passar fint. Alvane har rare navn, og nokre gonger var det litt vanskeleg å følgje med på kven som var kven. Til tider føltes boka litt treig, men ellers er boka godt skrive med sine planetar og vesen. Den siste delen av boka var veldig fengande, og slutten kom brått. Anbefales til alle som liker å lese fantasy!

Eg gjev «forvandlet» terningkast 5.


Marie Korneliussen

Marie Korneliussen

Skrevet 23. oktober 2018 av Marie Korneliussen på Ruseløkka skole, 10C

En original historie

Forvandlet av Sissel Chipman er en fantasyroman. Den handler om Julie, som mot sin vilje er blitt forvandlet til en lavalv. Nå som hun er en alv, må hun gå med på en pakt som tar vekk friheten hennes. Henrik, hennes beste venn, må leve med noen traumatiserende minner og tanker. De to reiser tilbake til jorda etter et opphold på planeten med alvene. Der blir de møtt med fangstmenn og store, emosjonelle og vanskelige oppgaver ligger foran dem begge.

Boka starter i in medias res, er i starten litt mystisk og det skjer ikke stort. Vi blir introdusert til karakterene og får se tilbakeblikk mot det som skjedde før handlingen i boka. Etter hvert som vi kommer forbi alle tilbakeblikkene blir boka veldig spennende. Julia og Henrik strever begge med å finne ut hvem og hva de er, noe som tydelig blir vist gjennom det enkle, men gode språket. Det er en bok alle kan lese og forstå.

Det jeg ikke likte med boka var hvor lang tid det tok før vi kom inn i selve handlingen. Det var tregt og litt tungt å lese den første delen, selv om den var nødvendig for å forstå handlingen.

Jeg gir boka en 5 siden den var full av følelser, godt språk og en original historie. Den slutter med en åpen slutt, og jeg vil veldig gjerne lese hva som skjer videre. Bare den trege delen i starten trekker boka litt ned.


Ihab Stangeland

Ihab Stangeland

Skrevet 22. oktober 2018 av Ihab Stangeland på Den norske skole i Costa Blanca

Boken Forvandlet hadde en veldig dårlig innlevelse. Man visste ikke hvor handlingen foregikk før midt i boken. Jeg mistet interessen i boken da den ikke sa hvor handlingen foregikk. Boken ga ikke så mye spenning så jeg vil gi boken terningkast:1


Sølvi

Sølvi

Skrevet 22. oktober 2018 av Sølvi på Åkra ungdomsskole

Bokmelding om Forvandlet

– Boka heter Forvandlet
– Boka er skrevet av Sissel Chipman
– Boka er gitt ut av Gyldendal

– Boka har to forskjellige synsvinkler. Den ene personen er ei jente som heter Julie som er en lavalv og en hamskiftar, og den andre personen er ein gutt som heiter Henrik som er eit vanleg menneske ,men som har vært en hamskifter før. Det er forskjellige verdner som dei to reiser til, desse verdenene er styrt av en eneveldig hersker som vil ha Julie på sin side ,og hater mennesker som Henrik. Julie og Henrik ender opp med og bli fanget flere ganger I løpet av boka. Den siste gangen de blir fanget dør Henrik men blir gjennopplivet av den eneveldige herskeren. Henrik ender opp med og bli ein lavalv etter at han ble gjennopplivet.

– Eg opplever boka som spennande og fantasifull. Det er aldri noko kjedelig som skjer og forfattaren fokuserer ikke bare på en handling.
– Alle som liker fantasy- sjangeren burde lese denne boka.

Jeg gir terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen