Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Fangarmer

Tore Aurstad Cappelen Damm 2016 50 anmeldelser

I 1928 skrev den amerikanske grøsserforfatteren H. P. Lovecraft grøsserfortellingen «The Call of Cthulhu», som skildrer skrekkoppplevelsene til den norske sjømannen Gustaf Johansen i Sørishavet. I Tore Aurstads Fangarmer fortsetter historien. Vi møter Johansens unge naboer i Oslo og får høre hva Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Karl Marius Jørgensen

Karl Marius Jørgensen

Skrevet 14. januar 2017 av Karl Marius Jørgensen på Hovedgården ungdomsskole

Hemmelighetene Sørishavet skuler

Denne boken drar deg inn i en historie om en farefull ferd på Sørishavet. Møtet med grusomme sjøuhyrer og et mystisk mannskap får det til å gå kaldt nedover ryggen din. Boken er en blanding av Fantasy og grøss.

Den eventyrlystne Amund Nordfjord lever et normalt liv i en liten blokk leilighet på Grünerløkka sammen med moren, faren og søsteren sin. Historien starter med at søsteren hans Elise får grufulle mareritt om en by som nettopp har steget opp fra havet. Hvert rom hun går inn i er større en det hun kom fra og veggene høyere enn fjell, men dette er bare begynnelsen. Like etter flytter en ny nabo inn i underetasjen. De finner raskt ut at han er den ensete overlevende fra den kaprede skuta vigilant. Amund og Elise er ivrige etter å oppsøke han, men etter deres første møte forsvinner han brått. En kiste de er blitt fortalt at aldri skal åpnes er alt de står igjen med.

Denne boken er veldig bra skrevet med språk som er enkelt å forstå for de fleste ungdommer. De nøyaktige beskrivelsene av skapningene de møter på ferden gjør at boken blir veldig realistisk, spennende og som regel vanskelig å legge fra seg. Det er noen steder i boken hvor det blir for langt mellom hendelsene, men alt i alt en veldig velskrevet bok som jeg anbefaler på det sterkeste. Trening kast 5

***

«Fangarmer» er en fanfiction og oppfølger av boken «The Call of Cthulhu», som ble skrevet i 1928 av H.P Lovecraft. «Fangarmer» ble skrevet av Tore Aurstad i 2016. handlingen i bøkene henger sammen, men det er ikke nødvendig å ha lest «The Call of Cthulhu» for å forstå boken til Aurstad.


Tobias Åkermoen

Tobias Åkermoen

Skrevet 19. desember 2016 av Tobias Åkermoen på Hovedgården ungdomsskole

Tvill på din egen verdi

En bok som får deg til å gi deg selv mareritt. Fylt med intens spenning, fantastiske monstre og øyeblikk hvor du lurer på om det du vet er korrekt.

Amund Nordfjords er en eventyrlystig, men vanlig gutt på 1920-tallet. Det virker som om alt går helt fint for han. Bortsett fra når søsteren hans begynner å ha forferdelige mareritt. Marerittene er om hvordan et enormt monster med skallete hud, flaggermus vinger og tusen vis av fangarmer for et hode kommer til å ende verden. Det hjelper ikke heller at en mystisk ny nabo og konen hans ned i underetasjen. I tillegg viser det seg at den nye naboen er en mann som kom seilende in i Australia alene med en liten kiste og en rar statue av et monster med vinger og fangarmer den samme tiden søsteren til Amund begynte med marerittene.

Dette er en utrolig spennende bok på grunn av de fantastiske beskrivelsene og den store konsekvensen av feil inne i fortellingen, jeg anbefaler boken for alle som ikke er for lettskremte eller fantasifulle. Historien kan bli litt kjedelig i midten av den. Boken er delt inn i fire deler som vær av dem ender på en avsluttende måte og ikke en «cliffhanger». Terning kast 5/6

Denne boken er en fanskrevet oppfølger til «The Call of Cthulhu» av H.P Lovecraft i 1928 med en handling noen år får, men Fangarmer er skrevet i 2016 å handlingen er litt etter den første. Det er ikke nødvendig å ha lest «The Call of Cthulhu» for å forstå denne boken.


Sophie

Sophie

Skrevet 15. desember 2016 av Sophie på Ringshaug ungdomsskole

Denne boka handler om en gutt som heter Amund som må redde verden med søstera si og flere folk han møter på veien. Denne boka blir spennende med en gang man begynner å lese den. Dette er en grøsser bok. Du blir trukket inn i boka med en gang. Noen ganger hender det at det forandrer seg litt. Boka er bra skrevet, og den er ikke vanskelig å forstå. Jeg anbefaler å lese boka for ungdommer/tenåringer. Terningkast 4, fordi noen ganger klarte jeg ikke å legge vekk boka, men andre ganger var det ikke sånn.


benjamin

benjamin

Skrevet 15. desember 2016 av benjamin på Torstad ungdomsskole

Boken min handler om en vanlig familie. En dag leser de i avisen at en mann har overlevd et angrep av pirater. Noen uker senere flytter skipperen som overlevde inn under dem i bygget. Og han gir til barna en boks, han sier de må beskytte med sitt liv, og ikke må åpne den. Men guten bestem seg for å åpne boksen. Og der er det en krystall som har en rar form som han aldri har sett før. Han plukket den opp, og med en gang begynte han å se rare ting av svære bygninger, og så ser han et stort monster, med flaggermusvinger og tentakler som het chatulu og slik startet et langt eventyr av fare.
Jeg syntes denne boken var ganske god, men etter hvert ble det en litt annen mening med boken. Den endret seg hele tiden, og det gjorde karakteren også. Dette gjør ikke boken så mye dårligere, men det ble litt annerledes. Slutten var veldig god, og det var en god oppbygging til slutten. Det eneste jeg ikke likte var hvor stor endring det var i midten av boken, men ellers var det en veldig god bok
Terningkast: 4


Mattis Hempelmann

Mattis Hempelmann

Skrevet 14. desember 2016 av Mattis Hempelmann på Rørvik skole

Tittel: Fangarmer
Forfatter: Tore Aurstad
Terningkast: 5
Denne boken handler om sjømonsteret Cthulhu. Boken er godt skrevet, og er lett og forstå. Handlingen tar sted i 1925. Hovedkarakteren heter Amund, og boken handler om at søsteren til Amund, og mange folk i Oslo begynner å ha mareritt om Cthulhu. Amund og søsteren blir etter hvert kjent med den nye naboen deres, en gammel sjømann som har sett monstre ute på havet, og vet en del ting om Cthuhlu. Etter at moren til Amund blir gal på grunn av at Cthuhlu hvisker ting til henne bestemmer Amund seg for å stoppe Cthuhlu. Han reiser da til en ukjent øy ute i Stillehavet for å stenge porten i R'lyeh. Personlig synes jeg boken var både spennende, og vanskelig å legge fra seg. Boken er skrevet på en måte som gjør den lett å forstå. Derfor gir jeg den terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen