Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Elven

Anna Fiske Cappelen Damm 2018 19 anmeldelser

Elven er en lavmælt og vakker illustrert roman om de store og små tingene som gjør livet vanskelig for tenåringen Helena. Hun føler at hun bare renner avsted, som vannet under isen i elven hun ser hver dag på vei til Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Felicia

Felicia

Skrevet 12. november 2018 av Felicia på Harestua skole

Elven
Elven handler om en jente som havner i en irriterende situasjon. Hun får ikke æren for det hun har gjort. Hun ser frem til disko på skolen, der hennes store forelskelse forhåpentligvis vil være. Jeg synes boken hadde lite tekst og veldig mye bilder/tegninger. Jeg leste boken ferdig på en kveld. Det var ikke bygd opp til å være så spennende. Jeg kunne se for meg hva som skulle skje og handlingene i seg selv var ikke interessant. Selv om boken handler om ungdommer, passer ikke boken så bra til ungdommer. Jeg ville gitt boken terningkast 1.


Maja

Maja

Skrevet 7. november 2018 av Maja på Landøya ungdomsskole

Elven

Boken handlet om tenåringen Helena som forteller om l
alle tingen hun mener er kompliserte eller vanskelig i hennes tenåringsliv. Hun føler at hun ikke har kontroll over livet hennes. Hun er veldig sjenert og har dårlig selvtillit. Helena er veldig forelsket i en gutt på skolen, Andreas. Hun er så forelsket i han, men tør ikke snakke med han eller se han i øynene.

Boken starter ikke fengende og slutter ikke fengende. Handlingen er egentlig bare flat. Det er bare det samme som skjer hver dag. Det er ingen spenning før på slutten og da slutter boken. Jeg synes boken er rett og slett uinteressant og tam.

Boken er lettlest og skrevet på nynorsk. Den er skrevet på en veldig lett måte. Jeg personlig synes boken er skikkelig forvirrende. man begynner å lese, men ingenting skjer, når det endelig skjer noe i boken velger forfatteren å avslutte den. Jeg vet ikke om det er fordi det kommer en oppfølger, men jeg skjønner ikke helt hvorfor hun velger å avslutte boken der.

Boken passer for barn mellom 4-7 trinn, men ikke til ungdommer.
Jeg gir boken terningkast 2 fordi historien var tam og spenningen var helt flat.


Viktoria

Viktoria

Skrevet 5. november 2018 av Viktoria på St.paul skole

Det er den beste boken jeg har lest på lenge. Jeg har så mye til felles som hovud karakteren. Jeg kjenner meg igjen i mangen av stivasjonene hun er i og. Jeg likte illustrasjonene. De var enkle men fine. Og jeg er ikke den som er den største lese hesten, men denne boken hadde en ok mengde med tekst og passer til folk som ikke er så begeistret for å lese en tjukk og lang bok.


Håvard

Håvard

Skrevet 31. oktober 2018 av Håvard på Ruseløkka skole, 10C

Velkommen til slakteriet

I denne anmeldelsen skal jeg anmelde boken Elven av Anna Fiske. Boken skrives i første person og personen vi følger heter Helena. Helena liker en gutt i parallell klassen. Dette byr på problemer fordi hun er sjenert.

På papiret burde dette egentlig bli en bra bok, men forfatteren har gjort dette på helt feil måte. Jeg får nesten ikke lyst til å lese noe annet etter dette, fordi boken var så uinspirerende og kjedelig. Den er lettlest og passer for 1. – 3. klassinger, så jeg skjønner ikke hvorfor denne er nominert til Uprisen. Historien er meget forvirrende og det er lett å bli oppgitt når man leser boka. Det er heller ikke så mange litterære virkemidler
På grunnlag av dette vil jeg gi boken terningkast 1. jeg vill også si at den passer for 1. – 3. klassinger.


catharina

catharina

Skrevet 31. oktober 2018 av catharina på Ruseløkka skole, 10C

En liten slakt

Dette var en litt kjedelig bok uten sjel. Vi får høre en historie om en som heter Helena, hvordan hun har det hjemme. Vi får høre litt om hvordan faren er spesiell, hvordan han er glad, så trist og at hun er urolig for han. Jeg vil vite mer, man skjønner ikke om han er dødssyk, alkoholiker eller om han bare er rar.

Handlingen i boken handler mest om at hun ser en elv hver morgen, en dag holder enn man på å drukne i elven, Helena hjelper til, men får ikke æren for det. Mesteparten av boken er samtaler som Helena har med andre, eller tanker hun har. Hun elsker Anders, men hun tørr ikke si det til noen så det blir kjedelig å høre på.

Elven er en veldig lettlest bok som passer til folk som passer til barn mellom 9 og 13. Boken har et voksent tema, men barnslig form. Denne boken får terningkast 2, fordi den var ikke min smak, jeg fikk ikke noe glede av boken. Det var uvandt med tegninger og så lite skrift i en ungdomsroman.

Vis flere anmeldelser

Til toppen