Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ellers er jeg ikke noe menneske

Agnar Lirhus Cappelen Damm 2018 29 anmeldelser

Mathilde er fjorten, men møter sjelden opp på skolen. Hun orker ikke, tør ikke. Mamma er fjern og har nok med seg selv, så Mathilde vil ikke fortelle henne noe. Om jentene som mobber. I stedet sitter hun hjemme og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Anette Johnsen

Anette Johnsen

Skrevet 16. november 2018 av Anette Johnsen på Vadsø ungdomsskole

Ellers er jeg ikke noe menneske

Ellers er jeg ikke noe menneske er skrevet av Agnar Lirhus. Boken handler om 14 år gamle Mathilde som for det meste av tiden bare sitter og spiller. Hun blir mobbet på skolen og prøver å unngå å dra dit mins mulig. En dag blir hun tvingt på skolen.
Boken er lettlest og skrevet i 1.persjon. i boken klarer forfatteren og skille og hoppe mellom den virtuelle verden og den virkelige. Ellers var boken veldig bra og spennene og jeg anbefaler den for de fleste ungdommer som liker sånne bøker.
Karakter 6


Sunniva

Sunniva

Skrevet 16. november 2018 av Sunniva på Vadsø ungdomsskole

Ellers er jeg ikke noe menneske er skrevet av Agnar Lirhus og handler om 14 år gamle Mathilde som for det meste sitter inne å spille. Mathilde blir mobbet på skolen og vil helst være hjemme men blir en dag tvunget på skolen. Hun har en venn som heter Do i som hun pleier å spille med.
Boken er skrevet i 1-person siden Mathilde forteller. Jeg har ingenting dumt å si om denne boken ungar at den hadde veldig korte kapitler. Den hopper mellom spillverden og den virkelige verden som gjør at den blir veldig spennende. Det er lett å følge med hvor man er og jeg anbefaler denne boken på det sterkeste.

Terningkast:6


William

William

Skrevet 14. november 2018 av William på Orstad skole

Ellers er jeg ikke noe menneske

Ellers er jeg ikke noe menneske handler om 14 år gamle Matilde, som bare er hjemme og spiller. Dette gjør hun på grunn av mobberne, men hun vil ikke fortelle moren noe om dette, fordi hun sliter nok som det er. Matilde har bare en venn og det er Xiu, som hun har møtt på spillet FoM.

Boka er veldig bra skrevet. De første 50-60 sidene handler for om tankene til Matilde, mens hun spiller, og den starter litt tregt. Men så eksploderer det på en måte når det gjelder spenning, fordi Matilde blir tvunget på skolen, der mobberne er.

Det er her handlingen virkelig starter og det er her forfatteren viser hvor god han er til å skrive. Forfatteren har også valgt å hoppe mellom «spillverden» og den virkelige verden. Dette gjør at det blir en hovedhistorie og en parallellhistorie i denne boka.

Jeg vil gi denne boka terningkast 5 for sine språklige bilder, historien generelt og hvordan forfatteren får fram Matilde sine følelser. Det eneste negative er at det skjer veldig lite i starten.


Sara

Sara

Skrevet 12. november 2018 av Sara på Landøya ungdomsskole

Ellers er jeg ikke noe menneske
Forfatter: Agnar Lirhus

Denne boka er en ungdomsroman og handler om en jente på 14 år som heter Mathilde. Hun blir mobbet og har få venner, derfor tilbringer hun mesteparten av livet sitt foran datamaskinen hennes. På denne skjermen har hun et spill hun sjeldent trekker seg vekk fra, her har hun møtt en som heter Xiu. Mathilde vet ikke særlig mye om denne personen, men føler det er hennes eneste venn.

Jeg synes boka starter veldig tregt. De første 50 sidene handler nesten bare om Mathildes gaming liv, noe jeg ikke var helt forberedt på. Jeg synes ikke det var særlig gøy å lese med tanke på min lille interesse for slike spill. Det blir først spennende når hun omgås av mobberne og virkeligheten.

Forfatteren er flink til å skrive, og han skaper mange språklige bilder. Boka er skrevet med mye skildringer og den er lett å leve seg inn i. Boka bytter mye frem og tilbake fra den virkelige verdenen og "datamaskin verdenen".

Jeg synes boka er veldig bra når alt kommer til alt, og jeg ville anbefalt boka for ungdommer, fordi jeg tror de blir veldig lett emosjonell av boka. Det er fort gjort å bli utålmodig i starten av boka, men det blir bedre etterhvert.


Carina

Carina

Skrevet 12. november 2018 av Carina på Orstad skole

Ellers er jeg ikke noe menneske, av Agnar Lirhus

Boka handler om en jente som heter Mathilde, hun blir grovt mobbet og er derfor ofte hjemme å spiller dataspill isteden for å gå på skolen. Dataspillet er fristedet hennes, den eneste plassen hun kan være seg selv, og det eneste stedet hvor hun har en venn. Vennen hennes heter Xiu, de har aldri møttes men blitt kjent over Internett.
Boka drar deg med inn i Mathildes verden, og når du først har begynt å lese er det vanskelig å legge den fra seg. Det er en trist, vond, og rørende bok. Boka bytter mye frem og tilbake fra den ekte verden og dataspill verden. Boka er veldig godt skrevet, har mye skildringer, språklige bilder og er lett å leve seg inn i.
Jeg synes boka kunne være litt vanskelig å forstå da den var i dataspillet, fordi det var mange ukjente navn og mye som skjedde på en gang. Men ellers var boka veldig bra.
Jeg anbefaler alle å lese denne boka, fordi den treffer alle mennesker i alle aldre.
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Nora

Nora

Skrevet 6. november 2018 av Nora på Landøya ungdomsskole

En morsomt skrevet bok
Ellers er jeg ikke noe menneske er en spennende ungdomsroman om en jente som heter Mathilde. Hun har det ikke så bra på skolen fordi hun blir mobbet, og sitter for det meste hjemme og spiller med den eneste vennen sin Xiu.
Boka starter litt tregt med å beskrive hovedpersonen, men etter hvert når man kommer mer inn i boka blir den vanskelig å legge fra seg. Boka er skrevet på en spennende og morsom måte der forfatteren bytter mellom spill verdenen og den virkelige verdenen. Noen kan syns dette blir litt forvirrende, men jeg syns det gjorde boka bra. Boka inneholder både ytre og indre spenning og mange beskrivelser som gjør det lett å leve seg inn i boka. Boka byr på overraskelser og en spenningskurve som går mye opp og ned.
En av de få tingene jeg ikke likte med boka, var at jeg syns den hadde en litt for lykkelig slutt. Dette, synes jeg, får boka til å virke mer urealistisk.
Det jeg tror at forfatteren vil få frem gjennom boka, er at uansett hvor dritt livet er, kan mye ordne seg.

Siden boka ikke er en av de beste bøkene jeg har lest og jeg ikke likte slutten, velger jeg å gi boka terningkast fire. Det er andre bøker jeg heller ville anbefalt enn denne til andre.

Til toppen