Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ellers er jeg ikke noe menneske

Agnar Lirhus Cappelen Damm 2018 29 anmeldelser

Mathilde er fjorten, men møter sjelden opp på skolen. Hun orker ikke, tør ikke. Mamma er fjern og har nok med seg selv, så Mathilde vil ikke fortelle henne noe. Om jentene som mobber. I stedet sitter hun hjemme og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Anette Johnsen

Anette Johnsen

Skrevet 16. november 2018 av Anette Johnsen på Vadsø ungdomsskole

Ellers er jeg ikke noe menneske

Ellers er jeg ikke noe menneske er skrevet av Agnar Lirhus. Boken handler om 14 år gamle Mathilde som for det meste av tiden bare sitter og spiller. Hun blir mobbet på skolen og prøver å unngå å dra dit mins mulig. En dag blir hun tvingt på skolen.
Boken er lettlest og skrevet i 1.persjon. i boken klarer forfatteren og skille og hoppe mellom den virtuelle verden og den virkelige. Ellers var boken veldig bra og spennene og jeg anbefaler den for de fleste ungdommer som liker sånne bøker.
Karakter 6


Sunniva

Sunniva

Skrevet 16. november 2018 av Sunniva på Vadsø ungdomsskole

Ellers er jeg ikke noe menneske er skrevet av Agnar Lirhus og handler om 14 år gamle Mathilde som for det meste sitter inne å spille. Mathilde blir mobbet på skolen og vil helst være hjemme men blir en dag tvunget på skolen. Hun har en venn som heter Do i som hun pleier å spille med.
Boken er skrevet i 1-person siden Mathilde forteller. Jeg har ingenting dumt å si om denne boken ungar at den hadde veldig korte kapitler. Den hopper mellom spillverden og den virkelige verden som gjør at den blir veldig spennende. Det er lett å følge med hvor man er og jeg anbefaler denne boken på det sterkeste.

Terningkast:6


William

William

Skrevet 14. november 2018 av William på Orstad skole

Ellers er jeg ikke noe menneske

Ellers er jeg ikke noe menneske handler om 14 år gamle Matilde, som bare er hjemme og spiller. Dette gjør hun på grunn av mobberne, men hun vil ikke fortelle moren noe om dette, fordi hun sliter nok som det er. Matilde har bare en venn og det er Xiu, som hun har møtt på spillet FoM.

Boka er veldig bra skrevet. De første 50-60 sidene handler for om tankene til Matilde, mens hun spiller, og den starter litt tregt. Men så eksploderer det på en måte når det gjelder spenning, fordi Matilde blir tvunget på skolen, der mobberne er.

Det er her handlingen virkelig starter og det er her forfatteren viser hvor god han er til å skrive. Forfatteren har også valgt å hoppe mellom «spillverden» og den virkelige verden. Dette gjør at det blir en hovedhistorie og en parallellhistorie i denne boka.

Jeg vil gi denne boka terningkast 5 for sine språklige bilder, historien generelt og hvordan forfatteren får fram Matilde sine følelser. Det eneste negative er at det skjer veldig lite i starten.


Sara

Sara

Skrevet 12. november 2018 av Sara på Landøya ungdomsskole

Ellers er jeg ikke noe menneske
Forfatter: Agnar Lirhus

Denne boka er en ungdomsroman og handler om en jente på 14 år som heter Mathilde. Hun blir mobbet og har få venner, derfor tilbringer hun mesteparten av livet sitt foran datamaskinen hennes. På denne skjermen har hun et spill hun sjeldent trekker seg vekk fra, her har hun møtt en som heter Xiu. Mathilde vet ikke særlig mye om denne personen, men føler det er hennes eneste venn.

Jeg synes boka starter veldig tregt. De første 50 sidene handler nesten bare om Mathildes gaming liv, noe jeg ikke var helt forberedt på. Jeg synes ikke det var særlig gøy å lese med tanke på min lille interesse for slike spill. Det blir først spennende når hun omgås av mobberne og virkeligheten.

Forfatteren er flink til å skrive, og han skaper mange språklige bilder. Boka er skrevet med mye skildringer og den er lett å leve seg inn i. Boka bytter mye frem og tilbake fra den virkelige verdenen og "datamaskin verdenen".

Jeg synes boka er veldig bra når alt kommer til alt, og jeg ville anbefalt boka for ungdommer, fordi jeg tror de blir veldig lett emosjonell av boka. Det er fort gjort å bli utålmodig i starten av boka, men det blir bedre etterhvert.


Carina

Carina

Skrevet 12. november 2018 av Carina på Orstad skole

Ellers er jeg ikke noe menneske, av Agnar Lirhus

Boka handler om en jente som heter Mathilde, hun blir grovt mobbet og er derfor ofte hjemme å spiller dataspill isteden for å gå på skolen. Dataspillet er fristedet hennes, den eneste plassen hun kan være seg selv, og det eneste stedet hvor hun har en venn. Vennen hennes heter Xiu, de har aldri møttes men blitt kjent over Internett.
Boka drar deg med inn i Mathildes verden, og når du først har begynt å lese er det vanskelig å legge den fra seg. Det er en trist, vond, og rørende bok. Boka bytter mye frem og tilbake fra den ekte verden og dataspill verden. Boka er veldig godt skrevet, har mye skildringer, språklige bilder og er lett å leve seg inn i.
Jeg synes boka kunne være litt vanskelig å forstå da den var i dataspillet, fordi det var mange ukjente navn og mye som skjedde på en gang. Men ellers var boka veldig bra.
Jeg anbefaler alle å lese denne boka, fordi den treffer alle mennesker i alle aldre.
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ingrid Elise

Ingrid Elise

Skrevet 2. november 2018 av Ingrid Elise på Skarbøvik ungdomsskole

Tårene sved i øynene

Flere ganger i boka merket jeg at jeg var på nippet til å gråte, eller en trang til å rope av glede. Den vekker virkelig følelser.

Ellers er jeg ikke noe menneske" er i drama-sjangeren og en bok om mobbing.

Boka handler om Mathilde som ikke har en eneste venn med unntak av en i online-spillet FoM. Hun sitter og spiller, og snakker med Xiu, for han er den eneste hun har å snakke med.

Jeg liker boken godt, men den gir meg ikke trangen til å lese videre i begynnelsen. Det tar litt tid før det virkelig skjer noe i boka, men når det først skjer noe, blir man revet med. Jeg tror at det kan være litt negativt for nye lesere å starte med denne boka. Hvis man ikke er fast bestemt på å lese ferdig boka, kan det hende at man får trangen til å legge den fra seg å gjøre noe annet. Personlig synes jeg boken er veldig god. Den får en til å tenke over at dette er en realitet i samfunnet vi lever i. Den forteller om hvor dårlig noen kan bli behandlet. Det er et aktuelt problem som det er viktig å opplyse om. Jeg tror denne boka ville vært et godt prosjekt på skolen. Man kunne lest boka felles i klassen, og diskutert den.

Jeg ville anbefalt denne boka til alle som er litt engasjert i samfunnet, og for ungdom som ønsker å få en oppvekker.

Til toppen