Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ellers er jeg ikke noe menneske

Agnar Lirhus Cappelen Damm 2018 42 anmeldelser

Mathilde er fjorten, men møter sjelden opp på skolen. Hun orker ikke, tør ikke. Mamma er fjern og har nok med seg selv, så Mathilde vil ikke fortelle henne noe. Om jentene som mobber. I stedet sitter hun hjemme og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Natalia

Natalia

Skrevet 14. desember 2018 av Natalia på Stuenes skole

Mathilde bor alene sammen med mammaen sin. Mathilde er 14, hun møter sjelden opp på skolen. Hun vil ikke fortelle om jentene som mobber. I stedet sitter hun hjemme og spiller på dataen. Mathilde har ingen venner. Bortsett fra hunden Eddi. Og Xiu. Xiu er kallenavnet til en avatar hun spiller sammen med på nett. Hun vet ikke hva han eller hun heter i virkeligheten. Mathilde er Molly der inne. I chatten blir de bedre kjent, og betror seg til hverandre. Xiu og Mathilde spiller alltid sammen. Xiu er alltid innlogget. De snakker veldig mye sammen og spiller hver dag.

Jeg synes at boka på starten var kjedelig, det skjedde ikke noe spesielt. Jeg syntes det var vanskelig å kjenne meg igjen i boka. Ellers er jeg ikke noe menneske passer best for ungdommer fra 12-16 år. Boka handler veldig mye om mobbing, nettmobbing og mobbing i virkeligheten. Likte at spenningen var mer på slutten. Forfatteren klarer å beskrive karakter godt, det likte jeg kjempe godt. Jeg synes det var litt kjedelig fordi noen av kapitlene handla om det hva som skjer i spille. Jeg likte slutten veldig godt, den gjorde at man kan tenke litt over det mann gjør med andre mennesker.
Jeg vil gi terningkast 3.


jamor

jamor

Skrevet 14. desember 2018 av jamor på Bytårnet skole

Boka handler om 14 år gamle Matilde, som blir mobba på skolen en jentegjeng. Matilde foretrekker og være hjemme etter skolen og spille. Mathilde har bare en venn og det er Xiu og hunden hennes Eddi. Mathilde vet ikke hvordan xiu ser ut fordi hun har aldri møtt han. Mathilde foretrekker heller å snakke med xiu om problemene hennes en mor.
Jeg synes boka var interessant og trist. det er en trist historie fordi det handler om mobbing. Og jeg synes at det var veldig bra at man tok opp teama mobbing i boken. Jeg likte boken veldig godt det var vanskelig å legge den fra meg. Jeg likte slutten veldig godt. Jeg ville anbefalt boken til de som var 13-16 år. Jeg gir boken terningkast 5 fordi den var av og til litt kjedelig.


Andra Elena Ionica

Andra Elena Ionica

Skrevet 14. desember 2018 av Andra Elena Ionica på Bytårnet skole

Ellers er jeg ikke noe menneske handler om ei jente som heter Mathilde. Hun er 13 år. Mathilde er ei jente som var mobbet på skolen. For å glemme om hennes problemer hun beinet å spille på PC med en gut som heter Xiu. Første som hun motet han inn i spile, hun var ikke syker vis han var en gud eller ei jente. Etter de greiene med spille på skolen hun var mobbet av noe jenter. Mamma hennes hadde ikke ideen at Mathilde var mobbet på skolen. Hun hadde en hadde som heter Eddi og hun bor med mora hennes.

Jeg synes om boka at det er bra men lit kjedelig at de kapitlene som snaker om hva har hun gjort inn i spile. Kanskje boka var mer spennende hvis Agnar Lirhus skrivet mer om hva har skjedd på skole og ikke inn i spile, eller hvis han skrivet litt om hvordan ser ut henne. Jeg synes at denne boka passer også for aldrene.

Terningkast: 4


Julie Michelsen

Julie Michelsen

Skrevet 10. desember 2018 av Julie Michelsen på Lillesand ungdomsskole

“Jeg ikke noe menneske” av Agnar Lirhus.

Boken handler om 14 år gamle Mathilde. Hun blir mobba på skolen av en fæl jentegjeng, så derfor holder hun seg mest hjemme på rommet sitt med PC’en sin. Hver dag chatter hun med Xiu. Mathilde og Xiu spiller samme spill og har blitt gode venner. Hun foretrekker å snakke om problemene sine med Xiu framfor moren. Mathilde bor sammen med moren og hunden sin Eddie, som hun elsker grenseløst.

Jeg elsker denne boken. denne var både interessant, deprimerende og den var vanskelig å slutte og fortsette og lese. Jeg mener det er bra hvordan forfatteren skildrer spillet hun spiller og hvordan det blander seg inn i det virkelige livet hennes, men spillet kan være litt forvirrende ettersom at det blir brukt mange ukjente ord og stedsnavn.
Jeg vil anbefale denne boken for folk som liker å sitte igjen med noe etter at du er ferdig med boken ettersom at boken vekker en del tanker om hvordan folk faktisk kan behandle andre. alderen 12-16.

terningkast: 6!


Thomas Matre

Thomas Matre

Skrevet 5. desember 2018 av Thomas Matre på Orstad skole

Ellers er jeg ikke noe menneske handler om ei jente som heter Mathilde. Hun er fjorten år. Boken handler om livet til Mathilde. Hun blir nemlig mobbet på skolen av en jeg jenter. De gjør grusomme ting mot henne og det er ingen som bryr seg. Alle bare ser en annen vei. Til og med moren. Heldigvis finner hun redning i et spill som heter FOM der hun klarer og få sin første skikkelige venn.

Jeg likte boken. Den tar hånd om et viktig tema nemlig mobbing, men jeg synes det blir brukt får ekstremt i boka. Jentene i boka gjør nemlig ting mot Mathilde som ingen hadde gjort på ekte. Ellers så er handlingen i boken god. Jeg mener det er bra hvordan forfatteren skildrer spillet hun spiller og hvordan det blander seg inn i det virkelige livet hennes, men spillet kan være litt forvirrende ettersom at det blir brukt mange ukjente ord og stedsnavn.
Jeg vil anbefale denne boken for folk som liker å sitte igjen med noe etter at du er ferdig med boken ettersom at boken vekker en del tanker om hvordan folk faktisk kan behandle andre. Det er litt død tid i boken, men jeg tror alle kan lese denne boken. Anbefalt alder 12-16 og terningkast 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Leo

Leo

Skrevet 12. oktober 2018 av Leo på Torstad ungdomsskole

Ellers er jeg ikke noe menneske
Skrevet av Agnar Lirhus
Boken ellers er jeg ikke noe menneske handler om en jente som heter Mathilda, hun er et adoptivbarn som ikke har det så bra på skolen og blir mobba. Hun tilbringer mesteparten av dagen inne på rommet sitt på pcen. En dag møter hun en annen i spillverdenen og de to blir venner. Boka er spennende og ganske godt skrevet. Den er litt morsom og man blir revet med i den, men den er ikke veldig realistisk.
Terningkast: 5

Til toppen