Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Dropout

Annette Münch Aschehoug 2018 17 anmeldelser

Gisseldrama på bygdeskole. Tre gutter bryter seg inn på skolen der Katia og Madeleine øver i musikkrommet. Guttene har en plan, men de er også desperate, og, viser det seg, ganske amatørmessige. De fem unge menneskene er innelukket i skolen, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Pawel Przemyslaw Ul

Pawel Przemyslaw Ul

Skrevet 17. oktober 2018 av Pawel Przemyslaw Ul på Ruseløkka skole, 10C

Dropout

Dropout er en bok som prøver å være en grøsser, men får det ikke helt til. Den ble mer lignende et drama, siden hovedkarakterene begynner å gjenkjenne hverandre, og noen har en fortid.

Boka handler om noen jenter som fikk spesialtillatelse til å øve på skolens musikkrom, siden de fikk en anledning til å spille konsert i New York. Dagen før de reiser, øver jentene og blir brått avbrutt etter en krangel. Tre menn i finlandshetter og våpen kommer inn på skolen, og tar jentene som gisler.

For meg begynte boka rett på sak med å introdusere de to jentene. Vi får vite hvem de er, hva de gjør, og deres sosiale status. Etter introduksjonen starter selve handlingen.

Denne boka har et par høydepunkt. Den starter med at guttene kommer inn i bygningen med bagger, våpen og finlandshetter. De begynner med å fortsette med planen sin, men må gjøre et par vanskelige valg. Hittil var det litt forutsigbart, men noen ting var overraskende. Et annet høydepunkt er når de tar av finlandshettene, og begynner å gjenkjenne hverandre. Til slutt skjer det beste høydepunktet ifølge meg.
Boken slutter ganske forutsigbart, så hvis du har sett lignende filmer eller lest lignende bøker, så var ikke slutten overaskende. Selv om slutten var forutsigbar, var boken spennende. Den var ikke så vanskelig å legge fra seg, og den var litt kort. Jeg trodde et par ganger at den skulle ende der og da, men den fant en måte å fortsette handlingen på og det likte jeg.

Jeg likte at boka var en stereotypisk gisselsituasjon, og at den fant måter å vri det om til noe annet. Den hang godt sammen, med at alle kjente hverandre, hvordan den gikk fra start til slutt, og hadde en kronologisk rekkefølge med et par forklarende flashbacks. Språket var typisk for ungdommer å bruke, og hvordan alle personene behandlet hverandre. Den hadde alt fra en jente med gode karakterer, helt til en gal tenåring villig til å gjøre hva som helst.

Det jeg ikke likte med boka var selve handlingen. Den var bra og spennende, men hadde en typisk slutt og start. Bokas handling var ikke så troverdig for noen som bor i Norge, siden det er en mer vanlig sak i USA.

Jeg gir den et terningkast på 5.


Sunniva

Sunniva

Skrevet 14. oktober 2018 av Sunniva på Fløysbonn skole

Dropout av Annette Munch

Boka Dropout handler om to jenter som får låne skolens lokale på kveldstid for å øve på en konsert de skal ha. Da plutselig tre gutter med eksplosiver og pistoler bryter seg inn på sin gamle skole. De ønsker å ta hevn og de to jentene som var der da, blir holdt igjen. De visste ikke at denne kvelden kunne handle om liv og død. Noen av personene har rare og gode bakhistorier.

Jeg synes boka er veldig spennende og dramatisk. Det tar ikke så lang tid før det blir spennende i boka. Spenningen varer veldig lenge gjennom boka og det alltid noe som skjer. Derfor synes jeg ikke boka var kjedelig. Forfatteren bruker ikke så vanskelige ord som gjør at boka er ganske lett å lese.

Forfatteren er også veldig flink til å beskrive følelsene til de forskjellige personene. Det er mye vold og bruk av våpen noe jeg synes gjør boka enda mer spennende. Jeg liker også at forfatteren skriver å forskjellige synsvinkler sånn at man får høre fra de forskjellige personene og hva de føler.

Jeg anbefaler denne boka til de som liker mye spenning og mye drama. Det er også ganske lett å leve seg inn i handlingen.

Jeg gir denne boka en terningkast 5.


Lovise

Lovise

Skrevet 12. oktober 2018 av Lovise på Torstad ungdomsskole

Dropout av Annette Münch

Boka dropout handler om to jenter som er på skolen etter at den er stengt. De har fått spesialtillatelse og øver til en konsert de skal ha i New York dagen etter. Når de er på skolen skjer det noe de ikke tror kommer til å skje, ting som bare skjer på film. Det kommer tre gutter inn med finlandshette.

Boka er ment til å være en grøsser, men den er ikke så veldig grøssende. Boka har spenningstopp gjennom hele noe som gjør det veldig kjedelig å lese i lengden. Den starter rolig og blir spennende etter tre sider og er spennende resten av boka. Boka er spennende så lenge at den ikke blir spennende.

Boka kunne vært ekte og det handler litt om sånn som ofte skjer i film. Boka var lett å lese og heller ikke så veldig lang. Andre bør lese boka hvis de liker bøker som er spennende gjennom hele boka.

Terningkast: 3


Mia

Mia

Skrevet 11. oktober 2018 av Mia på Landøya ungdomsskole

Klarer ikke slutte å lese
Dropout av Annette Munch
Boken er verdt å lese!
Denne boken er en krimbok.
Boken handler om to jenter som øver til konsert på skolen sin samtidig som tre gutter har planer om å gjøre noe som vil ryste hele Norge for å få politiske folk til å åpne øynene. Alle de havner på samme skole. Det blir en hektisk stund der man får vite hemmelighetene og intensjonene til hver person.

Boken starter litt tregt, og på starten så tok det litt tid før handlingen kom i gang. Den startet rett inn i handling og man ble kjent med hver person ganske fort.
Spenningskurvene er ikke så veldig opp og ned. Men noen ganger er det selvfølgelig mer spennende enn andre, og på slutten er det veldig spennende! Man kan forutse noe, mens det meste kommer helt uventet.
Boka slutter bra og ikke så brått at det er irriterende. Jeg ble litt overrasket også.
På starten var det lett å legge fra seg boken, men den ble mer og mer spennende og etter jeg hadde kommet halvveis var det vanskelig.
Det var lett å leve seg inn i, og det var mest handlingen som gjorde det. Forfatteren gir personene problemer som de fleste nok har kjent seg igjen i en gang.

Jeg synes at forfatteren klarte fint å lage karakterer, der både handlingen og hvordan de var som personer passet bra sammen.

Dropout ligner ikke på noen andre bøker jeg har lest og forfatteren har vært veldig flink til å komme opp med en historie.
Handlingen kunne skjedd i virkeligheten, men jeg tror det er lite sannsynlig at noe sånt faktisk kunne skjedd. Karakterene kunne helt klart finnes i virkeligheten.

Jeg synes boka var ganske lett å lese og er tilpasset ungdomsskoleelever. Siden personene er videregående skoleelever er det banning og slæng, men jeg kan ikke huske at noen hadde dialekter.

Jeg tror boka egentlig handler om at alle har sine egne problemer og at man ikke skal dømme dem hvis de gjør en gal ting. Jeg tror at forfatteren skrev denne boken fordi hun synes at det er viktig at ungdom ikke er alene.
Jeg synes det beste med boken var at den var veldig spennende, og det dårligste var at den var vanskelig å komme i gang med.

Jeg synes andre burde lese boka, og den kan godt vinne uprisen.

Jeg gir denne boka terningkast 5.


Anonym

Anonym

Skrevet 10. oktober 2018 av Anonym på Ruseløkka skole, 10C

Spennende, men skuffende

«Drop out» er en ungdomsroman, og handlingen foregår på en videregående skole i Mariendal. Der møter man de musikalske talentene Katia og Madelene som øver til en konsert de skal holde dagen etter. Øvingen deres tar en brå vending når tre maskerte personer bryter seg inn i skolebygget.
Språket i boka er enkelt og forståelig, og handlingen blir drevet fremover språklige virkemidler, som forfatteren har tatt i bruk relativt mye. I tillegg til at språket var godt, likte jeg også karakterene i boka siden de lette å kjenne seg igjen i uten å være stereotypiske ungdommer.
Jeg likte romanen ganske godt, men den levde ikke opp til de forventningene jeg hadde. Spenningskurven var for eksempel til tider for jevn, og slutten kunne ha vært bedre. Likevel vil jeg anbefale boka videre, da til alle fra 9 år og oppover.
Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen