Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Dropout

Annette Münch Aschehoug 2018 41 anmeldelser

Gisseldrama på bygdeskole. Tre gutter bryter seg inn på skolen der Katia og Madeleine øver i musikkrommet. Guttene har en plan, men de er også desperate, og, viser det seg, ganske amatørmessige. De fem unge menneskene er innelukket i skolen, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Metin

Metin

Skrevet 16. november 2018 av Metin på Fløysbonn skole

Dropout
Av Annette Munch

Dropout er en bok som handler om tre gutter som droppet ut av skolen og nå planlegger å sprenge den. Alt går ikke som planlagt så guttene må "improvisere" for å få seg ut av den vanskelige situasjonen. Det skjer nesten alltid noe spennende og for hvert kapittel er det en spennende handling som guttene må ta seg av. Boka blir på en måte en film hvis du leser nok. Jeg likte boka veldig godt.
Jeg gir den terningkast 5.


FUCK ME DADDY AHH

FUCK ME DADDY AHH

Skrevet 15. november 2018 av FUCK ME DADDY AHH på Ruseløkka skole, 10A

Forferdelig. Det var en veldig kjedelig bok og helt urealistisk. Den var aldri spennende og var altfor lang. Klarte så vidt å bli ferdig med den, så dårlig den er. Anbefaler ikke i DET HELE TATT. Ikke om jeg hadde dødd om jeg måtte anbefale den, hadde jeg ALDRI gjort det. Den er helt forfeldelig og om du har en hjerne og ikke er en komplett idiot burde du være enig med meg. Jeg tror jeg redder liv ved å skrive denne anmeldelsen, fordi da kommer ingen andre til å dø av kjedsomhet, som nesten skjedde med meg pga av denne boken. Gir den terningkast EN!


Kenza Malén

Kenza Malén

Skrevet 14. november 2018 av Kenza Malén på Ruseløkka skole, 10A

DROPOUT

Dropout er en spenningsroman skrevet av Anette Münch. Den handler om de tre guttene Birk, Vemund og Daniel. De har droppet ut av videregående, de er sinte og krever å bli hørt. De bryter seg inn på skolen bevæpnet med bomber og all slags ting. Aksjonen går ikke helt som planlagt når de ser to jenter som tilfeldigvis befinner seg i musikkrommet på skolen. Nå handler det om liv og død for både guttene og de uskyldige jentene, når de finner ut at beredskapstroppen har omringet skolen. Vil politiet finne jentene å få dem ut av skolen i tide?

Jeg syns denne boka er ganske bra. Den er lett å lese og lett å forstå. I boka er det mye som skjer hele tiden, og dette gjør at boka blir gripende og interessant å lese. Boka er delt inn i tre synsvinkler der man får høre om de tre personene Katia, Daniel og Madelene. Dette var en bra måte å få leseren til å bli mer kjent med hver enkelt av dem. Det var vanskelig å henge med av og til med byttingen av kapitlene. Altså, det kunne gå litt for fort noen ganger.

Dette var en bra bok.

Terningkast: 5


Ludvig

Ludvig

Skrevet 14. november 2018 av Ludvig på Ruseløkka skole, 10A

Dropout

Droput skrevet av Anette Munch er en lettlest spenningsroman. Den handler om tre gutter med et formål, som droppet ut av skolen, og krever nå å bli hørt. Dette gjør de ved å bryte seg inn i skolebygget med eksplosiver og pistoler, men aksjonen går ikke helt som planlagt, og snart handler kvelden om liv og død for dem selv og jentene som tilfeldigvis befant seg i skolebygget. Utover kvelden avsløres hemmeligheter og skjulte motiver.

Boken starter med at de to jentene i skolebygget, Madeleine og Katia, øver til en konsert de skal spille i New York. Hvis dette går bra kan de få et såkalt “gjennombrudd” i musikkarieren sin, men plutselig dukker det opp tre gutter med fjeset dekket til av en finlandshette og resten dekket av sorte gensere og militærbukser. Personlig synes jeg det var en spennende start med nye hemmeligheter og handlinger som stadig dukket opp inn i fortellingen. Dette hjalp til med dramaet og spenningen til boken og gjorde det vanskeligere å legge den fra seg.

At boken ble fortalt gjennom tre synsvinkler, Daniel, Madeleine og Katia gjorde det lettere å få et bånd med karakterene og følelsen av å være der, men byttingen mellom kapitlene gjorde det litt vanskelig å henge med iblant. Slutten, ble for meg litt forvirrende og det føltes som om den endte opp mellom en åpen slutt og en tradisjonell en der forfatteren verken legger igjen noe å tenke over eller forklarer bakgrunnen til operasjonen.

Alt i alt vil jeg si at det er en veldig fin bok å lese for ungdom. Det er mange små hendelser som enten har blitt avslørt fra fortiden eller hendelser i nuet som holder spenningskurven på en stigende vei, og man får en forståelse på hvordan de ulike karakterene opplever operasjonen. Terningskast: 5


Lars Sander Wiken

Lars Sander Wiken

Skrevet 13. november 2018 av Lars Sander Wiken på Torstad ungdomsskole

DROPOUT

Dropout er en krimbok skrevet av Annette Munch. Boka handler om gutter som har droppet ut av skolen, og skal sprenge skolen, men det går ikke som planlagt når det er 2 jenter i bygget. Den ene av de legger ut en video, og skriver vi er gissler, 3 menn i finlandshette, på skolen. Etter beskjeen rykker bausj ut.

Jeg syns boka var kjennerelt bra, men det er vanskelig å holde følge med hvem personene er, og vansklig å få oversikt over personene.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Til toppen