Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Dropout

Annette Münch Aschehoug 2018 56 anmeldelser

Gisseldrama på bygdeskole. Tre gutter bryter seg inn på skolen der Katia og Madeleine øver i musikkrommet. Guttene har en plan, men de er også desperate, og, viser det seg, ganske amatørmessige. De fem unge menneskene er innelukket i skolen, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Johanne Thygesen

Johanne Thygesen

Skrevet 10. desember 2018 av Johanne Thygesen på Lillesand ungdomsskole

DROP OUT skrevet av Annette Münch
Boken handler om 3 gutter som har bestemt seg for og ta hevn på skolen, ved å sprenge hele skolen. Tilfeldigvis var det også 2 jenter der samme kvelden som guttene holder som gisler.
Jeg syntes boken var tung og lese, boken på 211 sider har en tidsperiode på rundt 4 timer. Det står at det kommer politi men politiet kommer aldri. Det var veldig utdypende, faktisk litt for utdypende som gjorde at boken ble uinteressant.

Boken var litt realistisk men jeg kan uansett ikke se for meg at dette kunne skjedd i virkeligheten.
Karakterene i boken er 2 jenter og 3 gutter. det er litt urealistisk at 3 gutter på rundt 16 år har tenkt til og sprenge skolen. Og at han ene har med seg en rotte i lommen samtidig.

Boken starter greit, men blir veldig laber etterhvert. spenningskurven er ikke særlig stor, det var 1 hendelse men for meg er ikke det nok.

Jeg gir boken en 4


Ægir Grande Lyng

Ægir Grande Lyng

Skrevet 7. desember 2018 av Ægir Grande Lyng på Lom ungdomsskole 10B

Eg valgte boka «Dropout»av Anette Münch, fordi ein i klassa mi hadde lese den før meg og anbefalte den. Eg synstest at boka var godt skriven og spennandest. Boka startar litt treigt, men etter cirka ti sidar så kjem ho seg mykje. Det var eit godt og variert språk. Eg anbefaler boka til ungdomar. Denne boka får terningkast fem av meg. Det er ei veldig spennandest bok, og eg anbefaler ho veldig.


'maria olkinuora

'maria olkinuora

Skrevet 6. desember 2018 av 'maria olkinuora på Harestua skole

Jeg valgte boka fordi både coveret og tittelen var veldig kul. Jeg har ikke hørt noe om boka før jeg leste den, så jeg startet med ingen forventninger. Boka kom til hoveddelen veldig kjapt. Det likte jeg veldig godt. Forfatteren skrev på en måte som fikk meg til å forestille hva som skjedde veldig klart. Jeg synes det var veldig fascinerende men litt forvirrende når han hopper fra synsvinklene til alle personene, men det gjør boka kanskje litt mer spesiell.

Jeg gir boka et terningkast 4 for sin egen identitet og har aldri lest en bok som denne før. Den får trekk fordi det manglet litt spenning av å til i boka og det virker som han «bare skriver for å skrive noe» noen sjeldne ganger. Ellers veldig bra bok.


Ida Midtskogen

Ida Midtskogen

Skrevet 6. desember 2018 av Ida Midtskogen på Harestua skole

Jeg leste boken drop out fordi jeg syntes at forsiden så veldig spennende ut, og tittelen var interessant. Jeg syntes at boken var litt kjedelig og forvirrende i starten men spenningen bygde seg opp. Denne boken anbefaler jeg 13-18 åringer og lese. Terningkast 4.


Thomas Matre

Thomas Matre

Skrevet 5. desember 2018 av Thomas Matre på Orstad skole

Dropout

Dropout handler om to jenter som skal på konsert i New York og forhåpentligvis debutere på en god måte, men når de bestemmer seg får å øve dagen før de skal reise så går alt galt.. tre gutter har nemlig hele livet sitt følt seg som tapere og de har skylt det på skolen. Dette har ført til at de har utviklet et hat får skolen derfor bestemmer de seg for å lage en plan slik at dette ikke kommer til og skje med andre i fremtiden, men en plan som er laget dårlig er dømt til å mislykkes og når det skjer kommer hemmeligheter og ukjente ting frem
Jeg likte denne boken veldig godt. Det var akkurat min type bok. Den var verken kort eller lang og brukte for det meste veldig lett språk. Boken bruker mange perspektiv gjennom fortellingen først er det en av jentene så en av guttene og deretter tilbake igjen. Så det er viktig å holde tungen bent i munnen når man leser den. Det er også litt mye død tid mitt i boka, men det varte ikke lenge
Jeg vil anbefale denne boken til personer fra 13-18. Den er lett å lese så det er en bok for alle. Det eneste man må passe på er fra hvilken synsvinkel boka er skrevet fra i det og det kapitelet. Jeg likte boken veldig godt å gir den terningkast 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Mia

Mia

Skrevet 11. oktober 2018 av Mia på Landøya ungdomsskole

Klarer ikke slutte å lese
Dropout av Annette Munch
Boken er verdt å lese!
Denne boken er en krimbok.
Boken handler om to jenter som øver til konsert på skolen sin samtidig som tre gutter har planer om å gjøre noe som vil ryste hele Norge for å få politiske folk til å åpne øynene. Alle de havner på samme skole. Det blir en hektisk stund der man får vite hemmelighetene og intensjonene til hver person.

Boken starter litt tregt, og på starten så tok det litt tid før handlingen kom i gang. Den startet rett inn i handling og man ble kjent med hver person ganske fort.
Spenningskurvene er ikke så veldig opp og ned. Men noen ganger er det selvfølgelig mer spennende enn andre, og på slutten er det veldig spennende! Man kan forutse noe, mens det meste kommer helt uventet.
Boka slutter bra og ikke så brått at det er irriterende. Jeg ble litt overrasket også.
På starten var det lett å legge fra seg boken, men den ble mer og mer spennende og etter jeg hadde kommet halvveis var det vanskelig.
Det var lett å leve seg inn i, og det var mest handlingen som gjorde det. Forfatteren gir personene problemer som de fleste nok har kjent seg igjen i en gang.

Jeg synes at forfatteren klarte fint å lage karakterer, der både handlingen og hvordan de var som personer passet bra sammen.

Dropout ligner ikke på noen andre bøker jeg har lest og forfatteren har vært veldig flink til å komme opp med en historie.
Handlingen kunne skjedd i virkeligheten, men jeg tror det er lite sannsynlig at noe sånt faktisk kunne skjedd. Karakterene kunne helt klart finnes i virkeligheten.

Jeg synes boka var ganske lett å lese og er tilpasset ungdomsskoleelever. Siden personene er videregående skoleelever er det banning og slæng, men jeg kan ikke huske at noen hadde dialekter.

Jeg tror boka egentlig handler om at alle har sine egne problemer og at man ikke skal dømme dem hvis de gjør en gal ting. Jeg tror at forfatteren skrev denne boken fordi hun synes at det er viktig at ungdom ikke er alene.
Jeg synes det beste med boken var at den var veldig spennende, og det dårligste var at den var vanskelig å komme i gang med.

Jeg synes andre burde lese boka, og den kan godt vinne uprisen.

Jeg gir denne boka terningkast 5.

Til toppen