Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Dropout

Annette Münch Aschehoug 2018 17 anmeldelser

Gisseldrama på bygdeskole. Tre gutter bryter seg inn på skolen der Katia og Madeleine øver i musikkrommet. Guttene har en plan, men de er også desperate, og, viser det seg, ganske amatørmessige. De fem unge menneskene er innelukket i skolen, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Estin Grande Lyng

Estin Grande Lyng

Skrevet 22. oktober 2018 av Estin Grande Lyng på Lom ungdomsskole 10A

Denne boka handlar om to jenter som låner eit musikkrom på ein skule som kvelden, når dei er der og øver til ein konsert dei skal ha i New York bryt det seg inn 3 gutar med våpen og sprengstoff, med planer om å sprenge skulen. Denne boka er for det meste spennande ,men kunne hatt meir handling ,og ikkje så mykje dialog. Terningkast 4


Mali

Mali

Skrevet 22. oktober 2018 av Mali på Åkra ungdomsskole

DROPOUT

Boka heiter DROPOUT, forfattaren er Annette Münch. Boka handlar om to jenter som har lånt musikkrommet på skulen, fordi dei skal øve til ein stor konsert dei skal ha i New York dager etter på. Mens dei øver kommer tre menn, med luer og svart hettegenser inn på skulen. Dei planlegger og bombe skulen. Dei fangar jentene og begynner og forberede for å sprenge skulen.

Eg opplevde boka spennande til tider, men mest kjedelig.

Det som gjer boka kjedelig, er at eg synst den er litt vanskelig å lese fordi dei skiftar mellom synsvinklane til personane heila tida, og då blir eg forvirra. Og når dei skiftar person så er det ofte det same som blir gjenfortalt berre med ein annan person.

Vist folk likar at dei skiftar mellom personar bør folk lese denne boka fordi uten om det var den veldig spennande.

Eg gir boka terningkast 3.


Aurora

Aurora

Skrevet 19. oktober 2018 av Aurora på Torstad ungdomsskole

Dropout
Boken handler om to jenter som er på skolen for å øve til en konsert de skal til i USA. Deretter kommer plutselig tre gutter med eksplosiver, finlandshetter og våpen. De har kommet for å bombe skolen fordi de mener skolesystemet er feil. En av jentene tar en video av guttene og legger det ut på bloggen, så er politiet på vei.

Jeg syns boka var uinteressant i lengden, den dro ut tiden alt for mye og jeg mistet interessen etter hvert. Boka hadde alt for mange detaljer i løpet av kort tid. Den hadde heller ingen spenningstopp, noe som gjorde den enda mer uinteressant. Det var lite handling i forhold til tenking, vi var mer i hodet til karakterene i stedet for i den virkelige verden, så når det skjedde noe merket man det på en måte ikke.

Terningkast 3,5


torjus

torjus

Skrevet 17. oktober 2018 av torjus på Fløysbonn skole

Dropout

Anette Munch

Dropout handler om to jenter som øver inn til en konsert de skal ha i USA. Dagen etter. Plutselig kommer det tre gutter inn med eksplosiver og våpen med finlandshetter. En av jentene publiserer en video av de maskerte guttene, og da er plutselig politiet på vei. Da får guttene problemer. Etter hvert kommer det frem hemmeligheter til de forskjellige personene.

Jeg synes at forfatteren bruker språket som de fleste ungdom bruker. Jeg liker hvordan hvert kapittel har forskjellige hovedpersoner. Spenningen er nesten på topp hele tiden. Det gjorde at jeg ikke klarte å legge fra meg boka

Jeg vil anbefale boken til alle som liker å lese bøker med spenning og mye drama.

Avslutningen er det jeg synes er dårligst med bok og skulle gjerne lest en oppfølger.

Jeg gir denne boken terningkast 5.


Kian

Kian

Skrevet 17. oktober 2018 av Kian på Ruseløkka skole, 10C

Dropout
Av Annette Munch
Boken handler om to jenter som går på en videregående, men gamle elever blir sure for å droppe ut og velger å ta hevn. Guttene kommer med våpen og eksplosive og angriper skolen og jentene. Men deres forsøk avslørte gutene, fordi politiet var der før de skulle gjøre noe.
Jeg synes boken var spennende og oppmerksomkrevende bok. Du kunne ikke stoppe lese boken, den var så bra. Men boken hadde ikke en bra avslutning, historien var litt svak og handlingen i boken er ikke så mye som jeg forventet fra coveret. Det er nesten sånn at vi blir lurt inni denne boken med ikke så mye action som vi håpet på.

terningkast (4)

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Mia

Mia

Skrevet 11. oktober 2018 av Mia på Landøya ungdomsskole

Klarer ikke slutte å lese
Dropout av Annette Munch
Boken er verdt å lese!
Denne boken er en krimbok.
Boken handler om to jenter som øver til konsert på skolen sin samtidig som tre gutter har planer om å gjøre noe som vil ryste hele Norge for å få politiske folk til å åpne øynene. Alle de havner på samme skole. Det blir en hektisk stund der man får vite hemmelighetene og intensjonene til hver person.

Boken starter litt tregt, og på starten så tok det litt tid før handlingen kom i gang. Den startet rett inn i handling og man ble kjent med hver person ganske fort.
Spenningskurvene er ikke så veldig opp og ned. Men noen ganger er det selvfølgelig mer spennende enn andre, og på slutten er det veldig spennende! Man kan forutse noe, mens det meste kommer helt uventet.
Boka slutter bra og ikke så brått at det er irriterende. Jeg ble litt overrasket også.
På starten var det lett å legge fra seg boken, men den ble mer og mer spennende og etter jeg hadde kommet halvveis var det vanskelig.
Det var lett å leve seg inn i, og det var mest handlingen som gjorde det. Forfatteren gir personene problemer som de fleste nok har kjent seg igjen i en gang.

Jeg synes at forfatteren klarte fint å lage karakterer, der både handlingen og hvordan de var som personer passet bra sammen.

Dropout ligner ikke på noen andre bøker jeg har lest og forfatteren har vært veldig flink til å komme opp med en historie.
Handlingen kunne skjedd i virkeligheten, men jeg tror det er lite sannsynlig at noe sånt faktisk kunne skjedd. Karakterene kunne helt klart finnes i virkeligheten.

Jeg synes boka var ganske lett å lese og er tilpasset ungdomsskoleelever. Siden personene er videregående skoleelever er det banning og slæng, men jeg kan ikke huske at noen hadde dialekter.

Jeg tror boka egentlig handler om at alle har sine egne problemer og at man ikke skal dømme dem hvis de gjør en gal ting. Jeg tror at forfatteren skrev denne boken fordi hun synes at det er viktig at ungdom ikke er alene.
Jeg synes det beste med boken var at den var veldig spennende, og det dårligste var at den var vanskelig å komme i gang med.

Jeg synes andre burde lese boka, og den kan godt vinne uprisen.

Jeg gir denne boka terningkast 5.

Til toppen