Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Dropout

Annette Münch Aschehoug 2018 56 anmeldelser

Gisseldrama på bygdeskole. Tre gutter bryter seg inn på skolen der Katia og Madeleine øver i musikkrommet. Guttene har en plan, men de er også desperate, og, viser det seg, ganske amatørmessige. De fem unge menneskene er innelukket i skolen, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Johanne Thygesen

Johanne Thygesen

Skrevet 10. desember 2018 av Johanne Thygesen på Lillesand ungdomsskole

DROP OUT skrevet av Annette Münch
Boken handler om 3 gutter som har bestemt seg for og ta hevn på skolen, ved å sprenge hele skolen. Tilfeldigvis var det også 2 jenter der samme kvelden som guttene holder som gisler.
Jeg syntes boken var tung og lese, boken på 211 sider har en tidsperiode på rundt 4 timer. Det står at det kommer politi men politiet kommer aldri. Det var veldig utdypende, faktisk litt for utdypende som gjorde at boken ble uinteressant.

Boken var litt realistisk men jeg kan uansett ikke se for meg at dette kunne skjedd i virkeligheten.
Karakterene i boken er 2 jenter og 3 gutter. det er litt urealistisk at 3 gutter på rundt 16 år har tenkt til og sprenge skolen. Og at han ene har med seg en rotte i lommen samtidig.

Boken starter greit, men blir veldig laber etterhvert. spenningskurven er ikke særlig stor, det var 1 hendelse men for meg er ikke det nok.

Jeg gir boken en 4


Ægir Grande Lyng

Ægir Grande Lyng

Skrevet 7. desember 2018 av Ægir Grande Lyng på Lom ungdomsskole 10B

Eg valgte boka «Dropout»av Anette Münch, fordi ein i klassa mi hadde lese den før meg og anbefalte den. Eg synstest at boka var godt skriven og spennandest. Boka startar litt treigt, men etter cirka ti sidar så kjem ho seg mykje. Det var eit godt og variert språk. Eg anbefaler boka til ungdomar. Denne boka får terningkast fem av meg. Det er ei veldig spennandest bok, og eg anbefaler ho veldig.


'maria olkinuora

'maria olkinuora

Skrevet 6. desember 2018 av 'maria olkinuora på Harestua skole

Jeg valgte boka fordi både coveret og tittelen var veldig kul. Jeg har ikke hørt noe om boka før jeg leste den, så jeg startet med ingen forventninger. Boka kom til hoveddelen veldig kjapt. Det likte jeg veldig godt. Forfatteren skrev på en måte som fikk meg til å forestille hva som skjedde veldig klart. Jeg synes det var veldig fascinerende men litt forvirrende når han hopper fra synsvinklene til alle personene, men det gjør boka kanskje litt mer spesiell.

Jeg gir boka et terningkast 4 for sin egen identitet og har aldri lest en bok som denne før. Den får trekk fordi det manglet litt spenning av å til i boka og det virker som han «bare skriver for å skrive noe» noen sjeldne ganger. Ellers veldig bra bok.


Ida Midtskogen

Ida Midtskogen

Skrevet 6. desember 2018 av Ida Midtskogen på Harestua skole

Jeg leste boken drop out fordi jeg syntes at forsiden så veldig spennende ut, og tittelen var interessant. Jeg syntes at boken var litt kjedelig og forvirrende i starten men spenningen bygde seg opp. Denne boken anbefaler jeg 13-18 åringer og lese. Terningkast 4.


Thomas Matre

Thomas Matre

Skrevet 5. desember 2018 av Thomas Matre på Orstad skole

Dropout

Dropout handler om to jenter som skal på konsert i New York og forhåpentligvis debutere på en god måte, men når de bestemmer seg får å øve dagen før de skal reise så går alt galt.. tre gutter har nemlig hele livet sitt følt seg som tapere og de har skylt det på skolen. Dette har ført til at de har utviklet et hat får skolen derfor bestemmer de seg for å lage en plan slik at dette ikke kommer til og skje med andre i fremtiden, men en plan som er laget dårlig er dømt til å mislykkes og når det skjer kommer hemmeligheter og ukjente ting frem
Jeg likte denne boken veldig godt. Det var akkurat min type bok. Den var verken kort eller lang og brukte for det meste veldig lett språk. Boken bruker mange perspektiv gjennom fortellingen først er det en av jentene så en av guttene og deretter tilbake igjen. Så det er viktig å holde tungen bent i munnen når man leser den. Det er også litt mye død tid mitt i boka, men det varte ikke lenge
Jeg vil anbefale denne boken til personer fra 13-18. Den er lett å lese så det er en bok for alle. Det eneste man må passe på er fra hvilken synsvinkel boka er skrevet fra i det og det kapitelet. Jeg likte boken veldig godt å gir den terningkast 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Zeeshan

Zeeshan

Skrevet 10. oktober 2018 av Zeeshan på Brandbu ungdomsskole

Dropout handler om to Norske jenter som øver til en konsert de skal spille i USA sent på skolen. De blir uventet avbrutt da tre maskerte gutter bryter seg inn i skolen i et forsøk på å sprenge skolen. Planen deres blir spolert da en av jentene får publisert en video av dem som fører til at skolen blir omringet av poletiet.

Jeg synes det var en OK bok. Boka hadde en god start og en bra bakhistorie men etter det var spennings kurven litt for flat. Karakterene ble litt uvanlig overasket over hverandre ettersom hemmeligheter og skulte motiver blir avslørt. Du sitter igjen med en slutt som ikke forteller nok om hva som skjer videre. Men derimot har karakterene varierte personligheter og det er ett vist drama gjennom hele boken og realistiske krangler. Boken tar også opp noen viktige temaer og er passe lang. Denne er anbefalt folk som liker spenning.

terningkast: 4

Til toppen