Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Dropout

Annette Münch Aschehoug 2018 15 anmeldelser

Gisseldrama på bygdeskole. Tre gutter bryter seg inn på skolen der Katia og Madeleine øver i musikkrommet. Guttene har en plan, men de er også desperate, og, viser det seg, ganske amatørmessige. De fem unge menneskene er innelukket i skolen, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Aurora

Aurora

Skrevet 19. oktober 2018 av Aurora på Torstad ungdomsskole

Dropout
Boken handler om to jenter som er på skolen for å øve til en konsert de skal til i USA. Deretter kommer plutselig tre gutter med eksplosiver, finlandshetter og våpen. De har kommet for å bombe skolen fordi de mener skolesystemet er feil. En av jentene tar en video av guttene og legger det ut på bloggen, så er politiet på vei.

Jeg syns boka var uinteressant i lengden, den dro ut tiden alt for mye og jeg mistet interessen etter hvert. Boka hadde alt for mange detaljer i løpet av kort tid. Den hadde heller ingen spenningstopp, noe som gjorde den enda mer uinteressant. Det var lite handling i forhold til tenking, vi var mer i hodet til karakterene i stedet for i den virkelige verden, så når det skjedde noe merket man det på en måte ikke.

Terningkast 3,5


torjus

torjus

Skrevet 17. oktober 2018 av torjus på Fløysbonn skole

Dropout

Anette Munch

Dropout handler om to jenter som øver inn til en konsert de skal ha i USA. Dagen etter. Plutselig kommer det tre gutter inn med eksplosiver og våpen med finlandshetter. En av jentene publiserer en video av de maskerte guttene, og da er plutselig politiet på vei. Da får guttene problemer. Etter hvert kommer det frem hemmeligheter til de forskjellige personene.

Jeg synes at forfatteren bruker språket som de fleste ungdom bruker. Jeg liker hvordan hvert kapittel har forskjellige hovedpersoner. Spenningen er nesten på topp hele tiden. Det gjorde at jeg ikke klarte å legge fra meg boka

Jeg vil anbefale boken til alle som liker å lese bøker med spenning og mye drama.

Avslutningen er det jeg synes er dårligst med bok og skulle gjerne lest en oppfølger.

Jeg gir denne boken terningkast 5.


Kian

Kian

Skrevet 17. oktober 2018 av Kian på Ruseløkka skole, 10C

Dropout
Av Annette Munch
Boken handler om to jenter som går på en videregående, men gamle elever blir sure for å droppe ut og velger å ta hevn. Guttene kommer med våpen og eksplosive og angriper skolen og jentene. Men deres forsøk avslørte gutene, fordi politiet var der før de skulle gjøre noe.
Jeg synes boken var spennende og oppmerksomkrevende bok. Du kunne ikke stoppe lese boken, den var så bra. Men boken hadde ikke en bra avslutning, historien var litt svak og handlingen i boken er ikke så mye som jeg forventet fra coveret. Det er nesten sånn at vi blir lurt inni denne boken med ikke så mye action som vi håpet på.

terningkast (4)


Pawel Przemyslaw Ul

Pawel Przemyslaw Ul

Skrevet 17. oktober 2018 av Pawel Przemyslaw Ul på Ruseløkka skole, 10C

Dropout

Dropout er en bok som prøver å være en grøsser, men får det ikke helt til. Den ble mer lignende et drama, siden hovedkarakterene begynner å gjenkjenne hverandre, og noen har en fortid.

Boka handler om noen jenter som fikk spesialtillatelse til å øve på skolens musikkrom, siden de fikk en anledning til å spille konsert i New York. Dagen før de reiser, øver jentene og blir brått avbrutt etter en krangel. Tre menn i finlandshetter og våpen kommer inn på skolen, og tar jentene som gisler.

For meg begynte boka rett på sak med å introdusere de to jentene. Vi får vite hvem de er, hva de gjør, og deres sosiale status. Etter introduksjonen starter selve handlingen.

Denne boka har et par høydepunkt. Den starter med at guttene kommer inn i bygningen med bagger, våpen og finlandshetter. De begynner med å fortsette med planen sin, men må gjøre et par vanskelige valg. Hittil var det litt forutsigbart, men noen ting var overraskende. Et annet høydepunkt er når de tar av finlandshettene, og begynner å gjenkjenne hverandre. Til slutt skjer det beste høydepunktet ifølge meg.
Boken slutter ganske forutsigbart, så hvis du har sett lignende filmer eller lest lignende bøker, så var ikke slutten overaskende. Selv om slutten var forutsigbar, var boken spennende. Den var ikke så vanskelig å legge fra seg, og den var litt kort. Jeg trodde et par ganger at den skulle ende der og da, men den fant en måte å fortsette handlingen på og det likte jeg.

Jeg likte at boka var en stereotypisk gisselsituasjon, og at den fant måter å vri det om til noe annet. Den hang godt sammen, med at alle kjente hverandre, hvordan den gikk fra start til slutt, og hadde en kronologisk rekkefølge med et par forklarende flashbacks. Språket var typisk for ungdommer å bruke, og hvordan alle personene behandlet hverandre. Den hadde alt fra en jente med gode karakterer, helt til en gal tenåring villig til å gjøre hva som helst.

Det jeg ikke likte med boka var selve handlingen. Den var bra og spennende, men hadde en typisk slutt og start. Bokas handling var ikke så troverdig for noen som bor i Norge, siden det er en mer vanlig sak i USA.

Jeg gir den et terningkast på 5.


Sunniva

Sunniva

Skrevet 14. oktober 2018 av Sunniva på Fløysbonn skole

Dropout av Annette Munch

Boka Dropout handler om to jenter som får låne skolens lokale på kveldstid for å øve på en konsert de skal ha. Da plutselig tre gutter med eksplosiver og pistoler bryter seg inn på sin gamle skole. De ønsker å ta hevn og de to jentene som var der da, blir holdt igjen. De visste ikke at denne kvelden kunne handle om liv og død. Noen av personene har rare og gode bakhistorier.

Jeg synes boka er veldig spennende og dramatisk. Det tar ikke så lang tid før det blir spennende i boka. Spenningen varer veldig lenge gjennom boka og det alltid noe som skjer. Derfor synes jeg ikke boka var kjedelig. Forfatteren bruker ikke så vanskelige ord som gjør at boka er ganske lett å lese.

Forfatteren er også veldig flink til å beskrive følelsene til de forskjellige personene. Det er mye vold og bruk av våpen noe jeg synes gjør boka enda mer spennende. Jeg liker også at forfatteren skriver å forskjellige synsvinkler sånn at man får høre fra de forskjellige personene og hva de føler.

Jeg anbefaler denne boka til de som liker mye spenning og mye drama. Det er også ganske lett å leve seg inn i handlingen.

Jeg gir denne boka en terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen