Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Drabant. Vol. 3

Øyvind Holen og Mikael Noguchi Cappelen Damm Illustratør: Michael Noguchi 2018 28 anmeldelser

Året er 2000 og voksenlivet er i ferd med å innhente Victor og Fredrik. Camilla dukker opp igjen med en mørk hemmelighet og Oslo kommune innfører nulltoleranse mot graffiti. Gamle vennskap testes til bristepunktet i Oslonatta. Volum 3 er en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Rune

Rune

Skrevet 12. oktober 2018 av Rune på Fløysbonn skole

Drabant. Vol. 3

Boken handler om noen gutter som tagger rundt i Oslo men så blir det ulovlig, så det kom politi som skal fange de gutta som tagger rundt i Oslo.

Jeg synes boka var ganske bra og spennende. Det er mye drama i boka som får meg til å ville lese mer av den. Boka er skrivet som en tegneserie med masse bilder og lite skrift. Det jeg liker med boka er at det blir mer og mer spennende. Jeg gir boka terningkast 5.


Marius Svestad

Marius Svestad

Skrevet 12. oktober 2018 av Marius Svestad på Lom ungdomsskole 10B

Drabant vol. 3
Drabant vol. 3 er den siste og avsluttende boka i denne serien. Det er ein tegneserieroman. Boka begynner med forskjellige historier til ein oppsplitta vennegjeng. Etterkvart Finn dei saman og byrjar å tagge slik som dei gjorde før. Men det er på tidspunktet når Oslo innfører nulltoleranse mot tagging.
Boka er veldig lettlest, og det er mange bilder utan tekst. Det var mange karakterar å halde styr på og heile handlinga var litt rotete. Eg kom ikkje skikkeleg inn i handlinga før det var ein veldig brå men spennande slutt. Eg kunne gjerne ønska at boka var lengre. Det var ein del banning og dei hadde eigentleg ei ungdomsholdning, som eg kjende meg att i. Boka passa bra for meg, men kunne ønska att ho var lengre og ikkje fullt så innvikla. Terningkast 4.


Mathea

Mathea

Skrevet 10. oktober 2018 av Mathea på Brandbu ungdomsskole

Drabant vol. 3

Drabant vol. 3 er en tegneserieroman. Boka handler om en vennegjeng som holder til i hip-hop miljøet i Oslo. Vennegjengen møter på flere utfordringer selv om de bare vil leve etter lidenskapen sin. Boka er lettlest og har mange bilder uten tekst. Det handler om et tema som er viktig for mange. Det skjedde mye etterhvert, så jeg ble fort ganske forvirret. Det var veldig mye banning i boka, noe jeg syntes var litt dumt. Boka passet ikke for meg, men det kan den gjøre for mange andre. Jeg kunne lett legge fra meg boka. For meg var boka kjedelig. Jeg gir boka terningkast 3.


Julie Michsen

Julie Michsen

Skrevet 9. oktober 2018 av Julie Michsen på Lillesand ungdomsskole

Drabant Vol.3

Jeg er en stor fan av bøker generelt, og jeg hadde stor forventninger for denne siden det handler om graffiti og miljøet i Oslo og jeg var ekstra spent. Men denne var dessverre ikke noe for meg. Det tok for lang tid før noe egentlig skjedde. Når det kommer til språket, tror jeg ikke det er noen i Oslo som er voksen å snakker så mye engelsk. Selv om at karakterene i denne boken er forskjellige så er det upassende ordbruk til å være voksen. Noe jeg liker med denne boken er at jeg blir spesielt godt kjent med en av personene.

Jeg synes denne boken passer til aldersgruppa 12-15, for i denne boken inneholder det mye banning.

Terningkast:
Jeg gir denne 4


Emilie Lindahl Ringvold

Emilie Lindahl Ringvold

Skrevet 9. oktober 2018 av Emilie Lindahl Ringvold på Lillesand ungdomsskole

Taggedrama i Oslo

Boka “Drabant vol. 3” er en dramabok i tegneserieform, skrevet av Øyvind Holen & Mikael Noguchi. Den handler om noen eldre ungdommer som tagger ulovlig i Oslo.

Boka begynner hos den ene hovedpersonen en morgen. Begynnelsen er veldig beskrivende og bildene viser handlingen godt.

Spenningskurven går oftere opp og ned når man nærmer seg slutten av boka, og det skjer hendelser som man ikke hadde ventet seg.
Slutten på boka er først brå og uventa, før den blir mer rolig.

Jeg synes boka var sånn passe, så jeg kunne legge den fra meg et øyeblikk. I tillegg er jeg hurtigleser og ble ferdig med den på en dag.

Jeg gir “Drabant vol. 3” terningkast 4, fordi det blir brukt vold og stygge ord, noe som jeg ikke liker. Men boka viser til gjengjeld flotte, detaljerte illustrasjoner, og en ting jeg interesserer meg for er å tegne (på papir, selvsagt).

Vis flere anmeldelser

Til toppen