Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Død eller levande

Lars Mæhle Samlaget 2018 64 anmeldelser

  Tvillingane Simon og Katrin kan sanse og fornemme meir enn andre. Særleg hos Simon er Evna sterk. Ein dag kjem ein ukjend mann til dei med eit oppdrag: Han treng hjelp til å finne dotter si, som forsvann for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mikael Karlsen

Mikael Karlsen

Skrevet 18. oktober 2018 av Mikael Karlsen på Røst barne- og ungdomsskole

Død eller levande

Eg kan sjå ting andre ikkje ser.
Eg kan høyre lydar andre aldri høyrer.
Eg kan sanse skuggane som glir i bakgrunnen.
Tvillingane Simon og Katrin Kan sanse å forenamed meir enn andre. Særleg hos Simon. Ein dag kjem ein ukjend mann til dei med eit oppdrag: Han treng hjelp til å finne dotter si, som forsvann for over tretti år sidan. Simon og Katrin må gå inn i sprekkar av tid og rom og inn i den mørke, grufulle Bekkedalen.Boka er del av GRØSS OG GRU ein ny grøssarserie for ungdom, utvikla i samarbeid mellom Det norske Samlaget og Leser søker bok.

Eg elskar slike bøker og synest dei var lett og lesa. Dei er òg ganske spennande. Eg rår til denne boka til alle som likar spennede bøker. Eg synest boka er skriven på ein veldig fin måte.

Eg gjev denne boka terningkast 4 av 6.


D3xt3r Eguamwense

D3xt3r Eguamwense

Skrevet 17. oktober 2018 av D3xt3r Eguamwense på Harestua skole

Boka var veldig bra, jeg synes den var spennende og klarte å lese den veldig fort og fortsatt få med meg mye men, synes det burde komme en bokmål versjon av denne boka fordi jeg er ikke så god til å lese eller snakke nynorsk


keinas

keinas

Skrevet 17. oktober 2018 av keinas på Harestua skole

jeg synes boka hadde en bra start og handlingene var spennende. Jeg synes slutten kom litt bratt på men ellers var den bra


Lisa Marie Godli Haglund

Lisa Marie Godli Haglund

Skrevet 17. oktober 2018 av Lisa Marie Godli Haglund på Harestua skole

Død eller levande er en bok i serien grøss og gru. Den handler om tvillingparet Simon og Kathrin. De har evner. Simon ser og hører ting ingen andre gjør. Det gjør Kathrin og men ikke like ille som Simon. En dag banker en ukjent mann på døra. Han trenger hjelp med å finne datteren som har vært forsvunnet i 30 år.

Jeg synes forfatteren hadde en god ide med historien, men jeg synes boken ble litt kjedelig. Det virket som om han bare dro ut hendelsene. Boken interesserte ikke meg generelt siden jeg ikke er en fan av grøsserbøker spesielt hvis jeg synes det skjer lite. Jeg likte slutten på boken fordi den var mest spennende og da ga alt mening.


Teoline

Teoline

Skrevet 17. oktober 2018 av Teoline på Fløysbonn skole

Lars Mæhle
Død eller levande

Denne boken handler om Simon og tvillingsøsteren Katrin som har spesielle evner. Simon kan se og hører lyder ingen andre kan se og høre, han kan sanse skygger som går i bakgrunnen og Katrin kan også sanse, men ikke like bra som Simon. En dag kom det en ukjent mann på døra og trengte hjelp med å finne datteren sin som døde for over tretti år siden. Hvis de klarte oppdraget skulle de få hundre tusen kroner.
Det jeg likte og syns var bra med boken var at den var veldig lett å lese, jeg så for meg hvor jeg var når jeg leste og det var lett å leve seg inn i Simon sin rolle, det gjorde at boken ble mer inntersesant å lese. Den hadde gode beskrivelser som gjorde mye at jeg likte boken. Hvis man ikke er så veldig glad i å lese så lange bøker, men spennende og lette så burde du lese denne boken.
Det som var litt negativt med boken var at det mest spennende skjedde mot slutten av boken. Det kunne gjerne vært litt mer av det spennende. Jeg gir boken terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen