Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Død eller levande

Lars Mæhle Samlaget 2018 104 anmeldelser

  Tvillingane Simon og Katrin kan sanse og fornemme meir enn andre. Særleg hos Simon er Evna sterk. Ein dag kjem ein ukjend mann til dei med eit oppdrag: Han treng hjelp til å finne dotter si, som forsvann for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Henrik

Henrik

Skrevet 29. november 2018 av Henrik på Landøya ungdomsskole

DØD ELLER LEVANDE
Jeg likte og likte ikke boken død eller levande. fordi den hadde et kart som gjorde det mye lettere å skjønne boken når de ankom til steder i fortellingen, men det sluttet når de gikk inn i elven da kunne man ikke se på kartet hvor man var. Jeg liker bedre realistiske bøker som jeg kan gjenkjenne meg i. Boken var både realistisk, men var allikevel også fantasy. Det var en bra oppbygging av boken, men jeg mistet interesse av boken mot midten fordi den ble forvirrende. Den ble forvirrende med alle navnene i boken, det ble litt mye å holde styr på. Boken stoppet veldig brått, Nesten alt sluttet på en side. Jeg gir denne boken terningkast 4.


Rune Brønstad

Rune Brønstad

Skrevet 27. november 2018 av Rune Brønstad på Fløysbonn skole

Grøss og gru

Boka handler om en gutt som kan høre og se det andre ikke kan. Jeg synes boka er spennende. Forfatteren må ha god fantasi for å komme opp med alle karakterene og evnene deres. Boka var også litt lett å lese. Handlingen på boka får meg til å ville lese mer av den. Jeg tror de som liker litt fantasi og skrekk kommer til å like denne boka.

Jeg gir boka en terningkast 4.


Bård Eftestøl

Bård Eftestøl

Skrevet 23. november 2018 av Bård Eftestøl på Lillesand ungdomsskole

Død eller levande

Boka handla om to barn som hadde unaturlige evner, også prøvde de og finne en død jente. Det tok veldig lang tid før det ble litt spennende. Det var ikke mye action. Noen ganger forstår jeg ikke helt hva som skjedde. Det var en lykkelig slutt. Jeg følte at det var en original bok. Denne boka får terningkast 2.


Gerlinde

Gerlinde

Skrevet 22. november 2018 av Gerlinde på Brandsfjord skole

Pappaen til Simon og Katrin reiste i fra dem når de var veldig små.
De drømmer om noe merkelig begge to i mens dem sover.
Det skjer noe dramatisk, og da ble alle sammen veldig redd og lei seg.
Boka var veldig trist, men og skummel når han skulle lete etter den personen som var borte.
Jeg synes boka var bra, og jeg liker bøker som er på nynorsk veldig godt.
Jeg gir boka terning kast: 6


Robin

Robin

Skrevet 22. november 2018 av Robin på Åkra ungdomsskole

Død eller levande
Det handlar om ein gut som heiter Simon som ser ting andre ikkje ser eller høyrer.
Ein dag så komme det ein mann som heiter Nihil som kjem med eit oppdrag. Det oppdraget går ut på at han treng hjelp til å finne dottera si, som forsvann for over tretti år sidan. Dei prøver og finne ut dette, men uventa ting skjer på vegen. Boka høyrer til sjangeren grøss.
Boka starta bra med ein gong med at dei får besøk av ein mann som heiter Nihil og han er med I heile boka og er ein av dei viktigaste personane I boka. Denne boka var lett og lese, fordi den hadde korte setningar. Eg opplevde boka som at den var lett og lese,spennande og kjekk, men kjedelig I slutten.
Eg vil anbefale og lese denne boka for dei som liker å lese grøss.
Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen