Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Død eller levande

Lars Mæhle Samlaget 2018 64 anmeldelser

  Tvillingane Simon og Katrin kan sanse og fornemme meir enn andre. Særleg hos Simon er Evna sterk. Ein dag kjem ein ukjend mann til dei med eit oppdrag: Han treng hjelp til å finne dotter si, som forsvann for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Henriette Reinnel Gaaserud

Henriette Reinnel Gaaserud

Skrevet 22. oktober 2018 av Henriette Reinnel Gaaserud på Harestua skole

DØD ELLER LEVANDE
Boken var lett og enkel å lese. Den hadde ikke for mye innhold og ikke for lange setninger.I starten var boka litt kjedelig men ble mer spennene å detaljert etter hvert.Når jeg hadde lest litt i boken opplevde jeg den som spennene, men litt for mye eventyr for meg. Gir boken en 4 for dette er lettlest bok.


amalie

amalie

Skrevet 22. oktober 2018 av amalie på Stuenes skole

Død eller levande
Jeg opplevde denne boka som litt dårlig. Jeg får ikke helt lyst til å bla om på neste side. Jeg synes denne boka var litt dårlig fordi det var altfor mye fantasi.
Jeg synes de som liker fantasi burde lese denne boka.
Jeg vil si at denne boken er i sjangeren fantasy fordi den handlet om personer som kunne se og høre ting andre folk ikke kunne. Så kommer det en ukjent mann og spør om de kan hjelpe han med å finne dattera som forsvant for 30 år siden.
Denne boka startet litt treigt synes jeg. Den var spennende, men den handla liksom om uvirkelige ting så den var ikke så spennende for meg.
Det er skrevet på dialekt så noen ord var litt vanskelige. Det var ikke så mye skrift på hver side.
Jeg vil gi denne boka en 1 fordi den var kjip, urealistisk, fantasi, treig og alvorlig. Det som var bra med denne boka er at den ikke slutta brått.


Erik Simonsen Olsen

Erik Simonsen Olsen

Skrevet 22. oktober 2018 av Erik Simonsen Olsen på Åkra ungdomsskole

Død eller levande
Død eller levande er ei bok som høyrer til sjangeren grøss. Boka handler om at tvillingane Simon og Katrin har evna, evna til å sjå ting andre ikkje ser, og høyre lyder andre ikkje høyrer. Ein dag får dei besøk av ein mann som seier at han heiter Nihil. Han vil at dei skal finne dattera hans som forsvann for 30 år sidan. Dei begynner å leite etter teikn på kvar ho var for tretti åt sidan, men uventa ting skjer på vegen.

Boka starter rett I handlinga, vi får lite informasjon om hovudpersonane, men seinare I teksten får vi vite meir om personane. Det var lett å leve seg inn I handlinga fordi miljøskildringa var ganske bra. Boka var lett å lese og den hadde korte og enkle setningar.

Eg synst det var ei kjekk bok, men handlinga kunne vert lengre. Eg anbefaler folk å lese denne boka viss du liker sjangeren Grøss.


Miriam

Miriam

Skrevet 22. oktober 2018 av Miriam på Åkra ungdomsskole

Død eller levande

Boka er i sjangeren grøsser. Det handlar om eit tvillingpar som heiter Simon og Katrin, dei får vite om eit mord på ei jente for over 30 år sidan. Når dei får vite om saken blir dei nyssjerrig og vil finne ut kven som var morderen. Simon og Katrin blei født med nokre evner som å sanse ting, sjå og høyre dei døde.

Boka går rett inn i ei handling om kva som skjer ein kveld. Spenningskurva i forteljinga går opp etterkvart, og då blir det kjekkare å lese. Boka sluttar litt uforventa, for det er noko du ikkje kunne sjå føre deg.
Det var lett å leve seg inni teksten for det var mykje beskrivelse som gjorde at eg kunne sjå det føre meg.

Eg anbefaler boka til dei som likar grøss og noko som kan sjokkere deg litt, det er ein kort forteljing. Boka blir kjekkare og lese etterkvart og derfor er det vanskelig og legge fra seg boka. Heile teksten passar saman fra start til slutt. Boka høyrer ikkje saman med andre bøker så det er ikkje ein serie.
Eg gir boka terningkast 4 fordi det kunne vært mykje skumlare og hatt meir tekst, men den var likevel kjekk å lese.


Maja

Maja

Skrevet 19. oktober 2018 av Maja på Landøya ungdomsskole

Død eller levande
Død eller levande er en bok som hører til sjangeren grøss.
Boken handler om tvillingene Simon og Katrin. Tvillingene er født med evnen. Evnen gjør sånn at de kan sanse, se og høre gjenferd og de levende døde. En dag banker en ukjent mann på døra til Simon og Katrin, han spør om de kan hjelpe han med å finne datteren hans.
Tvillingene begynner å lete og straks er de på sporet av et gammelt mord.

Jeg anbefaler boken, den er kort og spennende. Jeg elsker sånne bøker. Man blir opphengt i handlingen og klarer ikke legge den fra seg. Jeg anbefaler boken til alle som liker grøssere og litt skumle bøker.
Boken tilhører en serie med grøsserbøker. Serien henger ikke sammen.

Jeg gir boken terningkast 4, fordi den kunne vært litt lenger og enda skumlere. Den hadde vært enda mer spennende hvis noen døde eller myrdet noen i fortellingen.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Magnus Sande

Magnus Sande

Skrevet 12. oktober 2018 av Magnus Sande på Harestua skole

Grøss og gru: død eller levande

Død eller levande er en bok som handler om en gutt som har spesielle evner som gjør at han kan se og føle mer enn de fleste andre. En dag dukker det opp en fyr på døra som spør om gutten kan hjelpe med å finne datteren hans som hadde forsvunnet.

Jeg synes at Død eller levande er en bra bok, men den kunne vært bedre. En ting jeg ikke likte var at en ganske stor del av boka føltes som et oppsett til en større og lengre historie. Om boka hadde vært lengre, kunne denne delen brukes som innledning, og den hadde vært bedre. Det gjorde at jeg ble litt skuffet da teksten sluttet brått uten den fantastiske fortellingen som det var satt opp til. Jeg likte at det var ganske mystisk, og hvordan alt plutselig gir mening på slutten. Boka er lettlest, og derfor bra for nye lesere. Teksten følger en rød tråd, som er bra.

Jeg gir denne boka terningkast 4 fordi den er en god bok, men kan bli mye bedre.

Til toppen