Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Død eller levande

Lars Mæhle Samlaget 2018 94 anmeldelser

  Tvillingane Simon og Katrin kan sanse og fornemme meir enn andre. Særleg hos Simon er Evna sterk. Ein dag kjem ein ukjend mann til dei med eit oppdrag: Han treng hjelp til å finne dotter si, som forsvann for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mette Madaus

Mette Madaus

Skrevet 20. november 2018 av Mette Madaus på Surnadal ungdomsskole

Eg ser deg…
Død eller levande er ei sjokkerande krimbok.
Boka handlar om Simon som har ei tvillingsøster, Katrin, som er rundt 13 år gamal. Dei bur i ein dal som er liten og grå i eit hus med moren si. Dei har spesielle evner. Dei ser og høyrer det som ingen andre gjør. Ein gamal mann med namnet Nihil spør dei om dei kan hjelpe han med å leite etter dotter hans Angela som forsvann ein stormfull kveld for sirka 30 år sidan. På leiting etter dottera finner dei ut mange sjokkerande nyheiter.

Boka startar midt i ei handling. Det er veldig god oppbygning, handlinga leier gradvis fram til høgdepunktet, da dei var på jakt for å finne Angela. Boka får meg til å lure på kva som skjer neste, den er slett ikkje forutsigbar, så det skjer mange sjokkerande og uventa ting. Og slutten der dei står og snakkar er veldig god og oppklarande.
Boka var ei god bok, og dermed kunne man leve seg godt inn i boka.

Boka kunne man nok sikkert ha tatt med på do, fordi den var spennande med mysteriet om kvar det blei av Angela, den held godt på spenninga gjennom heile boka. Men eit tips til forfattaren er at Katrin som vi får høyre om i starten og litt i slutten, burde ha vore med meir, fordi ho er tross alt tvillingsøstera til Simon og ho har og evna.

Død eller levande var veldig lett og god å lese, men eg ville kanskje ha anbefalt denne boka for barn frå 10- 13 år, på grunn av at den var så lettlest.

Eg gir boka “Død eller levande” terningkast 5.


Tonje i Eide

Tonje i Eide

Skrevet 20. november 2018 av Tonje i Eide på Røst barne- og ungdomsskole

Død eller Levande
Ei bok fra serien grøss å gru, boka er på nynorsk, men den er lett å lese.
jeg syns at boken startet litt treigt, for det skjedde ikke så masse i starten. Det skjedde ingenting før i slutten, men til slutt var det ganske spennende. Simon så det Angela Marker så den kvelden før hun forsvant. Over brua inn på gårdstunet var Angela Marker for 30 år siden, men nå det er Simon som står der.
Det var mange kapitler der det ikke skjedde noe
Spenningstoppen var på slutten av boka når Simon så ting Angela så, det skjedde masse ting på en gang. Boka var litt vanskelig å legge fra seg fordi jeg ville vite hvordan det endte.
Slutten var veldig uventet. Jeg trodde ikke det som skjer i slutten ville skje. Det skjedde masse på en gang, og vi fikk vite ting fra fortiden. Og om Angela Marker
Jeg gir boken terningkast 3, fordi den var veldig treg og kjedelig i begynnelsen.


Monika

Monika

Skrevet 19. november 2018 av Monika på Orstad skole

«Død eller levande» er ei bok i serien grøss og gru. Den er skrevet på nynorsk, men boka er veldig lett å lese.

Boka handler om tvillingene Simon og Katrin. De har begge evnen til å se og høre ting som ingen andre kan. Simon si evne er sterkere enn Katrin sin evne, så en dag får Simon et oppdrag om å finne dattera til en mann som heter Nihil. Dattera forsvant for 32 år siden, men siden Simon kan få kontakt med de døde, vil mannen ha hjelp av han. Simon og venninna, Irma, gjør mye etterforskning for å finne ut av hva som skjedde med denne jenta. Simon ender opp på samme vei som jenta gikk før hun forsvant, og nå skal han endelig oppdage sannheten.

Det var ikke akkurat den mest spennende boka jeg noen gang har lest, men den er nok mye kjekkere for litt yngre mennesker. Boka var helt grei, men den var ikke helt for meg.
Jeg anbefaler boka til litt yngre personer (10-13 år). Siden språket i boka er såpass enkelt, er det lett for alle å forstå.
Jeg gir terningkast 4.


Andreas

Andreas

Skrevet 15. november 2018 av Andreas på Den norske skole i Costa Blanca

Grøss og gru død eller levande skrevet av Lars Mæhle

Boken handler om en gutt som heter Simon og tvillingsøstra Katrin, Simon har spesiele evner han kan se ting andre ikke, han kan høre ting andre ikke, en dag for Simon og Katrin et oppdrag om å finne den døde datteren til Nihil vis de finner henne så for de 100,000 kroner. Men de finner ut at Nihil er en annen en han oppga seg for å være.

Boka hadde korte setninger, mye avsnitt og veldig lett å lese. Jeg synes boken var ganske kjedelig i starten men spenningen bygde seg opp etter vært jeg vil anbefale denne boken for personer fra 10-13 år.


Natalia

Natalia

Skrevet 14. november 2018 av Natalia på Orstad skole

Bok «død eller levande» er grøss og gru bok som er skrevet av Lars Mæhle. Boka har 107 side med lite tekst på hver av sidene og boka er skrevet på nynorsk.

Boka handler om Simon og tvillingsøsteren Katrin. Simon ser og hører ting andre mennesker ikke klarer å se eller hører i det hele tatt. En dag så får Simon et oppdrag som handler om å hjelpe en mann med å finne dattera si som har forsvunnet for 32 år siden. Simon må da gå den samme veien hun jenta har gått for 32 år siden, og når han har kommet til enden av veien der jenta ble sist sett har han fått svar på hvor jenta har vore i 32 år og hvorfor har hun forsvunnet.

Jeg synes at boka var litt kjedelig I starten men etter hvert ble boka mer spennende. Jeg likte boka veldig godt men jeg likte ikke at boka var på nynorsk.
Jeg gir terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
iben

iben

Skrevet 14. september 2018 av iben på Furnes ungdomsskole

død eller levande handler om kevin som flytter til en ny by. han er ny og mørk, skiller seg ut fra de andre. han skjønner fort at noe er galt når han hører og ser ting som ingen andre kan høre.

boka er enkel å lese, men man skjønner ganske fort hva som skjer videre i boka og det er tydelig at boka er for litt yngre lesere. boka var passe lang på ca 100 sider. boka er skrevet av forfatteren lars mæhle, på skriftmålet nynorsk.

jeg gir boka terningskast 3

Til toppen