Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Død eller levande

Lars Mæhle Samlaget 2018 6 anmeldelser

  Tvillingane Simon og Katrin kan sanse og fornemme meir enn andre. Særleg hos Simon er Evna sterk. Ein dag kjem ein ukjend mann til dei med eit oppdrag: Han treng hjelp til å finne dotter si, som forsvann for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tim Kimmeritz

Tim Kimmeritz

Skrevet 18. september 2018 av Tim Kimmeritz på Vadsø ungdomsskole

Når Simon igjen hører piano spill i Bekkedalen, vet han at noe kommer til å skje. Han er ikke overasket at det dagen etter dukker opp en ukjent mann på trappa. Mannen kaller seg Nihil og gir han i oppdrag å finne dattera blant de døde.

Død eller levende er en lettlest bok som trekker deg inn i seg og gir deg følelsen at du er der sammen med hovedpersonen. Boka begynner In medias res, altså rett på handlig. Det er en bitteliten innledning hvor du blir kjent med hovedpersonen og søsteren. Den er skrevet på nynorsk, men er veldig bra skrevet slik at man skjønner alt enkelt. Den er lettlest siden det blir brukt veldig lite ord, men man får med mye. Det er en veldig god balanse mellom indre og ytre spenning. Det er en veldig original blanding av krim og fantasy, har aldri lest noe lignende før. Selv om det er en del av en serie så er det godt forklart, slik at man ikke merker at den er i en serie.
Karakter: 6


iben

iben

Skrevet 14. september 2018 av iben på Furnes ungdomsskole

død eller levande handler om kevin som flytter til en ny by. han er ny og mørk, skiller seg ut fra de andre. han skjønner fort at noe er galt når han hører og ser ting som ingen andre kan høre.

boka er enkel å lese, men man skjønner ganske fort hva som skjer videre i boka og det er tydelig at boka er for litt yngre lesere. boka var passe lang på ca 100 sider. boka er skrevet av forfatteren lars mæhle, på skriftmålet nynorsk.

jeg gir boka terningskast 3


Anette Johnsen

Anette Johnsen

Skrevet 13. september 2018 av Anette Johnsen på Vadsø ungdomsskole

Død eller levende
Boka handler om en gutt som kan se og høre ting ingen andre kan. Han får et oppdrag av en mann å lete etter en jente blant de døde.

Boka var spennende og dramatisk. Det var mye fokus på gutten og evnene hans. Boka var lett lest å enkel å forstå. Når man først hadde startet å lese boka var det vanskelig å legge den i fra seg, man fikk noen spørsmål når men leste den og fikk svar på slutten. Boka var på 107 sider og skrevet på ny norsk av Lars Mæhle.

Det som trakk lit ned på boka var at det skjedde så mye på slutten, man fikk alt av svar på en gang.

Karakter:5


Susanne aronsen

Susanne aronsen

Skrevet 10. september 2018 av Susanne aronsen på Vadsø ungdomsskole

GRØSS OG GRU
Død eller levande er en bok i serien grøss og gru. Boken er skrevet av Lars Mæhle, den er skrevet på nynorsk og har 107 sider
Boken handler om Simon og hans søster Katrin som ser ting andre ikke ser. En kveld Simon og Katrin er hjemme alene banker en gammel mann på døren for å få hjelp til å finne datteren hans som har vært savnet i over 30 år.
Jeg syntes boken var spennende og forfatteren skriver på en måte som gjør det interessant og gøy å lese. Forfatteren starter rett på sak, boken er kronologisk oppbygd og det er noen små frampek.
Det som kan være litt vanskelig er å skjønne hvem Nihil er.
Jeg gir boken terningkast 5.


Nanna Mikalsen

Nanna Mikalsen

Skrevet 10. september 2018 av Nanna Mikalsen på Vadsø ungdomsskole

Død eller levande er en bok i serien grøss og gru. Dette er en lett lest boken som handler om Simon og Katrin. Og andre viktige personer du blir kjent md er Irma, tyskaren, mor, Nihil og Frans Marker.
Boken er stort sett kronologisk oppbygd. Det er også noe tilbakeblikk i boken som får leserne til å føle saken ordentlig. Forfatteren skriver på en måte som engasjerer leserne og dette gjør boken spennende.
Det er noen utvidet øyeblikk der situasjonen er beskrevet fra sekund til sekund. Det er gode beskrivelser som gjør at du blir engasjert og du klarer å forestille deg bilder. Det blir brukt frampek og det er hint om va som skal skje. Forfatteren øker tempoet ved å skrive korte setninger.
Jeg vil gi boken terningkast 5. Det som trekker boken ned er at det skjedde en handling som først ikke ga så mye mening men utover i boken ble lettere å forstå.

Vis flere anmeldelser

Til toppen