Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Død eller levande

Lars Mæhle Samlaget 2018 90 anmeldelser

  Tvillingane Simon og Katrin kan sanse og fornemme meir enn andre. Særleg hos Simon er Evna sterk. Ein dag kjem ein ukjend mann til dei med eit oppdrag: Han treng hjelp til å finne dotter si, som forsvann for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Natalia

Natalia

Skrevet 14. november 2018 av Natalia på Orstad skole

Bok «død eller levande» er grøss og gru bok som er skrevet av Lars Mæhle. Boka har 107 side med lite tekst på hver av sidene og boka er skrevet på nynorsk.

Boka handler om Simon og tvillingsøsteren Katrin. Simon ser og hører ting andre mennesker ikke klarer å se eller hører i det hele tatt. En dag så får Simon et oppdrag som handler om å hjelpe en mann med å finne dattera si som har forsvunnet for 32 år siden. Simon må da gå den samme veien hun jenta har gått for 32 år siden, og når han har kommet til enden av veien der jenta ble sist sett har han fått svar på hvor jenta har vore i 32 år og hvorfor har hun forsvunnet.

Jeg synes at boka var litt kjedelig I starten men etter hvert ble boka mer spennende. Jeg likte boka veldig godt men jeg likte ikke at boka var på nynorsk.
Jeg gir terningkast 4.


Steinar

Steinar

Skrevet 14. november 2018 av Steinar på Orstad skole

Grøss og Gru Død eller Levande er ei grøssarbok skreven av Lars Mæhle. Simon har evna til å sjå dei døde. Ein dag kjem det ein mann som kallar seg for Nihil på døra. Han treng hjelp til å finne dattera som forsvann for 30 år sidan. Nihil lover han 100 000 kroner hvis han finn dattera. Simon leitar nede ved tyskerbrakka, ei opning mellom dei dødes verden og dei levandes verden. Han viklar seg inn i onde krefter ein ikkje skulle tru fantes.

Boka har ein uventa slutt og er full av spenning. Boka er lett å lese, men spennande frå start til slutt. Mæhle skriv på ein måte slik at ein ikkje har lyst til å legge frå seg boka. Det er et enkelt språk og lite tekst som gjør at det er lett å lese boken. Eg trur at dei fleste klarer å lese ut denne boka på 1 time. Eg likte denne boka og vil anbefale den for dei som liker grøsserbøker.

Boka får terningkast 5


Aurora

Aurora

Skrevet 13. november 2018 av Aurora på Torstad ungdomsskole

Boken handler om en gutt som heter Simon, han har evnen til å se og høre ting andre ikke gjør. Så en dag kommer kommer det en mystisk mann på døra, han sier at Simon må finne den forsvunne dattera hans. Simon blir mer innvikla enn han tenkte og mørke hemmeligheter.

Boka har veldig lite tekst, noe som gjør den mer spennende. Språket var veldig forståelig og gjorde det lett å følge med. Siden boka er så kort kommer man fort inn i handlingen. Derfor anbefaler jeg boka til folk som er utålmodig og lett faller ut av en bok.

Terningkast 5,5


Petter

Petter

Skrevet 9. november 2018 av Petter på Orstad skole

Død eller levande

Simon har evna. Han ser og hører ting andre ikke gjør. En dag kommer det en mann som trenger hjelp til å finne datteren sin som døde for 32 år siden. Det ender opp med å bli mer innviklet enn han tenkte. Saken fører til at mørke hemmeligheter blir avslørt.

Boken er veldig lettlest med veldig liten tekst. Jeg mener at boken er en forkortelse av en lang bok som den godt kunne vært. Den har et veldig enkelt ord valg og gode lesere kunne godt ha lest ut boken på kanskje en halvtime. Selv med så liten tekst var den ganske spennende, men den var ikke så skummel selv til å være en grøsser. Boken er skrevet av Lars Mæhle.

Jeg vil gi boken terning kast 4 fordi den er veldig lettlest men også ganske så spennende


Julie

Julie

Skrevet 7. november 2018 av Julie på Orstad skole

Død eller levende av Lars Mæhle

Død eller levende er en grøss og gru bok som handler om de 2 tvillingene Simon og Katrin. De har evner til å se og høre det som ingen andre kan og de sanser skyggene som lusker i bakgrunnen. De får et oppdrag fra en ukjent mann om å finne hans bortkommen datter, men det viser seg å være dypere enn det vi forestilte oss. Boka tar sted i Bekkedalen og miljøet i dalen kommer godt frem. Det var enkelt å leve seg inn i boka.

Språket var lett forståelig og beskrivelsene var det som dro oss med i handlingen. Det er en jeg- fortelling om Simon som er en av tvillingene. Om det var noe jeg kunne forandret ville det vært måten fortellingen ble avsluttet. Den var kort og kunne blitt dratt lenge som ville gjort det mer spennende for leserne. Jeg anbefaler boka til de som liker spenning og bøker i grøss og gru sjangeren.
Terningkast : 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen