Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Dit månen drar

Bjørn Grinde Fair 2017 15 anmeldelser

Dette er bakteppet for en roman helt utenom det vanlige. ”Dit månen drar” er en varm historie om kjærlighet og samhold. Boken er lettlest og underholdende, men samtidig tankevekkende. Menneskene vi møter, er akkurat som oss. De er født med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tobias Myran

Tobias Myran

Skrevet 15. desember 2017 av Tobias Myran på Rosten skole

Dit månen drar
Handlingen i boka er satt 60 000 år tilbake i tid, i kontinentet Afrika. Dette ville vanligvis vært interessant, men her ble det for mange beskrivelser og skildringer. Vi følger noen stammer, og blant annet den unge mannen Kaje, gjennom hele boka. Vi får lese om hvordan menneskene løser enkelte oppgaver og noen situasjoner med andre stammer.

Boken skulle være lettlest, med den var det stikk motsatte. Jeg slet med å lese ferdig sidene da det var alt for detaljert og tungt språk. Forfatteren kunne holdt seg til halvparten av de 421 sidene og likevel fått en minst like bra bok.

Jeg vil ikke kalle dette en ungdomsroman, fordi jeg tviler på at den passer for ungdommer generelt. En voksen person med ekstremt god til, kan like denne boka. Jeg er også i tvil om dette kan kalles en roman. Det føltes rett og slett ut som om jeg leste en dokumentar om en afrikansk stamme.

For å trekke fram noe positivt, var skildringene og beskrivelsene bra, til tross for at det ble i overkant mange av de. Boka er også skrevet litt “gammeldags”, med noen gamle beskrivelser og ord. Slik var det sikkert på denne tiden, så det var bra.

Jeg konkluderer med at dette var en bra dokumentar, lærerik og interessant. Men det skulle være en roman for ungdommer, og her traff ikke forfatter Bjørn Grinde helt der han skulle. Jeg vil ikke anbefale boka til ungdommer som ikke liker historie og ikke har spesielt god tid, men hvis du har god tid, liker å lese bøker, og er ganske glad i historie, kan den passe for deg.

En god íde, men dessverre dårlig utført. Poeng: 3/10.


Nicolai

Nicolai

Skrevet 15. desember 2017 av Nicolai på Ringshaug ungdomsskole

Dit Månen Drar

"Dit månen drar" er satt 60 000 år tilbake i tid, og prøver å gi oss et innblikk i hvordan livet var på den tiden. I Afrika er det blitt trangt om plassen, og det oppstår konflikter mellom stammene. Man følger to stammer.

Jeg likte ikke denne boken siden det var veldig vanskelig språk for å være en ungdommsbok. Den er virkelig ikke rettet til ungdommen. Boka var veldig unik. Jeg har ikke lest en lignende bok før som er fint.

Jeg anbefaler ikke denne boken til ungdommer men mere voksene.

Jeg gir boka terningkast 2


Amanda Michelle Samdahl

Amanda Michelle Samdahl

Skrevet 14. desember 2017 av Amanda Michelle Samdahl på Rosten skole

Boken “Dit månen drar” har en handling som tar oss 60 000 år tilbake i tid. I denne boken er det en stamme, boken følger med den stammen. En av hovedpersonene var han Kaje, boken var alltid med han.

Forfatteren brukte alt for lang tid til og komme inn i poenget, og har for mange detaljer. Når jeg fikk boken trudde jeg den kom til og være bedre enn det den var for og si det sånn.
Jeg føler denne boken er mer beregnet til voksne og ikke til oss ungdommer.

Veldig tung bok å lese og tok veldig lang tid.Jeg hadde ikke noe lyst til og lese ferdig denne boken, men jeg måtte bli ferdig en gang. Denne boken kunne vært mye kortere, kanskje på 150-250 sider maks. Jeg anbefaler ikke denne boken, fordi handlingen var kjedelig og det ga ikke særlig mening og jeg forsto nesten ingenting av boken. Denne boken bør ikke bli nominert til Uprisen.
Jeg gir denne boken et terningskast 2.


Markus Andreas

Markus Andreas

Skrevet 13. desember 2017 av Markus Andreas på Presterød ungdomsskole

"Dit Månen Drar"

Dit månen drar er en bok som tar plass for 60 000 år siden. Den handler om folk i Afrika som må takle situasjoner som ikke er de letteste.

Handlingen ga egentlig ikke mening i det hele tatt. Jeg satt i flere uker med den boka uten å skjønne handlingen. Den var skrevet på teit måte som irriterte meg skikkelig.
Jeg håper virkelig at denne boken ikke blir kåret til uprisen.
Jeg føler ikke denne boka passer for noen andre enn voksne.
Jeg gir denne boka terningkast 2.


Solveig Kjerschow Samuelsen

Solveig Kjerschow Samuelsen

Skrevet 13. desember 2017 av Solveig Kjerschow Samuelsen på Fagerborg skole

Dit månen drar er en komplisert bok. Boka går 60 000 år tilbake i tid. Den handler om hvordan mennesker i Afrika på den tiden taklet vanskelige situasjoner, både med mennesker fra forskjellige stammer og med de vanskelige levekårene. Hovedpersonen i boka er en ung mann som heter Kaje. Kaje vil helst at alle skal være venner og leve fredelig.
For meg ble denne boka alt for treig og komplisert. Den var rett og slett ganske tung å lese. For min del tok det alt for lang tid å komme til handlingen, man leste og leste og fikk bare høre om ikke så spennende eller uviktige ting for og fortsette å lese boka. For det andre syntes jeg ikke dette var en ungdomsbok. Den hadde litt for mange spesifikke detaljer på noen ting og den var litt kjedelig. Det var lite som skjedde som førte til at det tok lang tid for meg å boka.
Likevel så hadde boka mange bra skildringer og mye interessant historie. Jeg lærte mye om Afrika på den tiden.
Som en konklusjon, denne boka var treig, litt kjedelig og vanskelig. Men den hadde mye bra forklaringer og kan passe til personer som liker historie.
Jeg gir denne boka en sterk 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ole Marius Evensen

Ole Marius Evensen

Skrevet 27. oktober 2017 av Ole Marius Evensen på Presterød ungdomsskole

Handlingen i "Dit månen drar" er satt 60 000 år tilbake i tid, og prøver å gi oss et innblikk i hvordan livet var på den tiden. I Afrika er det blitt trangt om plassen, og det oppstår konflikter mellom stammene.
"Ser spennende nok ut, tenkte jeg da vi fikk bøkene utdelt på skolen."
Jeg gikk inn i denne boken spent på hva den ville by meg, men jeg må helt ærlig si at jeg ble dypt skuffet.
Boken bruker aaaaalt for lang tid til å komme til poenget, og du vet aldri helt hva som er spenningstoppen. Vanligvis leser jeg MASSE og kjempefort, men har aldri i livet hatt så liten vilje til å fortsette å lese i boken. De få øyeblikkene i boken som jeg syntes var spennende, er ikke verdt 421 sider.
Når sant skal sies så ble jeg bittelitt knyttet til noen av hovedpersonene i boka, men resten av menneskene føltes "uferdige" og "upersonlige". Skildringene i boka er mange, men de er egentlig bare forvirrende og upassende.
Slutten på fortellingen er kanskje det mest skuffende med hele boken. Jeg trodde det skulle bygge seg til noe mer, men spenningen slapp taket før jeg hadde forventet. Det var liksom et "Slap in the face" til alle som har lest boken og forventet noe til gjengjeld for at de har slitet seg gjennom den.
Noe av innholdet i denne boken syns jeg helt ærlig ikke er egnet for ungdommer. Boken føles mer tilpasset voksne, men jeg ville ikke anbefalt boken til noen.
Det var en god idè til en bok, men var en bortkastet mulighet. Anbefales ikke til noen.
Jeg gir boken en score på 2/10.

Til toppen