Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke

Hilde Hylleskaar Gyldendal 2017 12 anmeldelser

Gabriella får ikke sove. En stemme går stadig på repeat i hodet hennes. Det er Mathias, barndomskameraten, hun hører. Det er som om han forfølger henne. Hva er det han vil? Hun vil jo bare ha det fint og være Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Oskar Stenehjem

Oskar Stenehjem

Skrevet 5. oktober 2017 av Oskar Stenehjem på Luster ungdomsskole

Gabriella, Gabriella?
Gabriella går på folkehøgskule. Om nettene for ho ikkje sove og går derfor ut ein tur nokon gongar. Det er ei stemme som snakkar til ho, barndomsvennen Mathias. Mathias gjekk bort for 6 månadar sidan i boka, og Gabriella trur at det er hennar skuld at han døydde. På skulen møter ho Snorre, ein gut som likna på Mathias, men var heilt annleis, begge hadde den gode latteren. Seinare går Gabriella til psykolog og for fyrste gong snakkar ho ut om korleis ho har det og om kva som skjedde.

Boka er svært realistisk og ein lever seg inn i ho. Den skildrar følelsane til Gabriella og korleis ho tenkte. Det er mykje som skjer i boka og derfor er den ikkje so kjedeleg. Den er lett å lese og får lesaren til å tenkje, derfor bør andre lese denne boka.

Boka passer ungdom og vaksne. Slutten kunne ha vore litt betre, men elles ein 4+ frå meg.


Maren Hjelmeset Kirkeeide

Maren Hjelmeset Kirkeeide

Skrevet 5. oktober 2017 av Maren Hjelmeset Kirkeeide på Stryn ungdomsskole

Det er natt det er kaldt og jeg sover ikke handlar om ei jente som heiter Gabriella som går på folkhøgskule. Ho har det fint og har mange vener, det einaste problemet er at ho ikkje får sove på nettene. Minna om Mathias kjem tilbake og ho har mange mareritt. Lærarane blir bekymra over at ho alltid kjem for seint til timane og alltid er kjempe trøytt, så til slutt spør dei ho om ho vil gå til sykolog. Ting begynner å løyse seg og terapien hjelper ho.
Eg gjev boka terningkast 4 fordi den var litt kjedeleg og det skjedde ikkje så mykje. dei einaste delane i boka eg synest var spennande var då ho snakka om Mathias med sykologen sin, fordi då fekk vi vete ganske mykje heile tida.


Isak Andreas Langmo

Isak Andreas Langmo

Skrevet 3. oktober 2017 av Isak Andreas Langmo på Åsly skole

Det er natt det er kaldt og jeg sover ikke handler om ei jente som heter Gabrielle og går på en folkehøgskole. Hun har en barndomsvenn som heter Mathias som er en rusmisbruker som ikke er sammen med henne lenger men bare på gata og røyker. Hun tenker bare på han og ingenting annet og friker lett ut. Hun friker enda mer når hun blir kjent med Snorre som ligner på Mathias og får søvnproblemer. Siden hun ikke sover om natten pleier hun å ta seg en røyk og gå ut og få litt fred men blir oppdaget av pleiemora og hun lyver og blir satt opp til psykologen og lyver der også og tin blir verre og verre. Det får dramatiske konsekvenser.
Jeg syns at boka var dårlig fordi at den handler om at ting er fælt og hun tenker bare på seg selv. Jeg synes det er alt for mye ting som er dystert i både teater, film og bøker for ungdommer. Jeg følte meg uvel etter å ha lest boka. Det skulle ha vært mer om de hun hadde rundt seg og staren var uoversiktlig.
Jeg gir den en 3.


Samira Nourzehi

Samira Nourzehi

Skrevet 2. oktober 2017 av Samira Nourzehi på Stryn ungdomsskole

Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke.

boka handla om ei jente som heiter Gabriella. Ho går på folkehøgsskulen.
Gabriella ho har et problem og det er at ho får ikkje sov ho prøva å sove men det går ikkje.
ho får tanker om Mathias som var barndomsvenen hennar som ligner på Snorre. Ho får tanker om han kvar natt når ho prøva å søve.

Mathias var bestevennen til Gabriella men ikkje no lenger fordi han er dø. Gabrella trur at det er ho som har drept Mathias.
Ein dag gikk Gabriella i byen så hørte ho en stemme som ropte Gabriella Gabriella.
Det var som om nokon forfølger henne og det kjem bildene av Mathias og stemmen til Mathias opp.

Boka var bra, den passa for alle som vil lese den. Eg likte boka fordi boka var spennande og det skjedde mykje ting. eg gir boka 5 .


Eline Nesdal

Eline Nesdal

Skrevet 21. september 2017 av Eline Nesdal på Stryn ungdomsskole

Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke handlar om Gabriella som går på folkehøgsskulen. Men når ho ser Snorre for fyrste gong, startar ho å få søvn problem, fordi kvar gong ho prøvar å sovne tenkar ho på Mathias. Barndomsvenen hennar, som lignar veldig på Snorre. Han som ville nokon skulle redde han frå å fryse, og som døydde fordi ingen kom og redda han. Gabriella tenkar det er hennar feil at Mathias er død, sidan ho ikkje gjorde nok for å overbevise mora om at Mathias kunne bu hos dei, i staden for heime hos han.
Men då Gabriella begynner å gå i terapi, starter ting å gå beire, og ho finn ut at det hjelp å fortelle om ting.
Eg synast boka var veldig bra fordi det skjedde noko nytt heile tida, ting som gjorde at boka ikkje vart kjedeleg.
Men eg likte ikkje at ein ikkje får vite om det endar bra mellom Snorre og Gabriella, men at det berre endar med at ho tenkar på han.
Grunna forklaringa mi over får Det er natt, det er kaldt og jeg sover ikke ein 5 frå meg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen