Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Det du ikke sier, er sant

Lene Ask Gyldendal 2017 15 anmeldelser

Det var jo ikke meninga å ljuge. Kamran klarer bare ikke å forklare hvorfor han satte seg inn i den fremmede bilen. Dessuten har han nok å holde styr på med den syke storesøstera som ikke tåler bråk og lillesøstera Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Solveig Frøvoll

Solveig Frøvoll

Skrevet 16. november 2017 av Solveig Frøvoll på Sigdal ungdomsskole

Denne boka var overraskende bra!
Boka er en dramabok, og med mange forskjellige ting som skjer. Den handler om Kamran som er veldig flink til å ijuge for seg, dette medfører mye uvennskap og krangler blant annet med bestekameraten Nikko. Men ikke nok med det, storesøsteren er veldig syk og lillesøsteren bare elsker å bråke, men så plutselig en dag treffer han Astrid.

I starten syntes jeg boka var litt kjedelig, og jeg ble lite motivert til å lese mer, men når det begynte å skje forskjellige ting etterhvert ble den plutselig veldig bra. Alle personene og stedene er veldig godt beskrevet og det er lett å skjønne språket. Handlingen er kjempebra.
Jeg vil absolutt anbefale denne boka. Om du syntes den er litt kjedelig i starten så les videre så skjer det mye mer spennende ting etterhvert. Jeg syntes at denne boka burde bli nominert til U-prisen:)
terningkast: 5


Kine Beate Hansen

Kine Beate Hansen

Skrevet 13. november 2017 av Kine Beate Hansen på Grov skole

Det handler om en gutt som heter Kamran og han har en storesøster og en lillesøster. Storesøsteren er veldig syk.
Han har en bestekompis som heter Nikko.
Jeg synes boken er veldig bra, fordi den er lett å lese og godt skrevet og jeg klarer å se for meg alt som skjer.
Den er litt romantisk og veldig spennende.
Denne boken foreslår jeg til de som er glad i å lese romantikk og drama.
Jeg gir boken terningkast 5.


Kristine Melheim

Kristine Melheim

Skrevet 7. november 2017 av Kristine Melheim på Luster ungdomsskole

Er å ljuge den rette måten å løyse eit problem på?
Boka «Det du ikkje sier, er sant» er ei spennande og morosam bok å lese. Ikkje berre det men boka kan og lære lesaren noko. Denne boka handlar om ein gut som heiter Kamran. Han begynn å ljuge ein gong, og etter det fortsett han med løgndommane.
Kamran får alle til å tru at sosiallæraren er pedofil. Den eine søstera hans er sjuk og kalrar ikkje ant enn å vere heime heile tida. På grunn av dette får han mange spørsmål om kva som har skjedd med ho osv, så han syntes den rette måten å løyse dette på var å ljuge. På grunn av alle løgndomane skjer det mange problem, mange vennskap blir satt på prøve og folk blir sure.
Det er mykje handling i boka å det er lett å leve seg inn i kva karakterane gjer og går gjennom. Det er også ganske vanskeleg å leggje frå seg boka, for av og til er den veldig spennande og kjekk å lese.
Eg meiner at denne boka er bra for alle å lese, for ein kan sjå kva konsekvensar ein kan få om ein ljug. Eg synst at denne boka passar for både jenter og gutar mellom 10-15 år. Det er ei veldig god bok å lese om du ikkje er så veldig glad i å lese. Det er ikkje så mange sider og den er spennande nesten heile tida. Terningkast 5 frå meg.


Oliwia

Oliwia

Skrevet 2. november 2017 av Oliwia på Luster ungdomsskole

Er det lurt å lyge?
Boka Det du ikke sier, er sant av Lene Ask er dramatisk og ganske fengande. Terningkast 4 frå meg..
Boka viser kor alvorlege konsekvensar noko kan få når ein lyg. Eg vil anbefale alle å lese denne historia.
Det var lett å leve seg inn i og å oppleve heile forteljinga saman med karakterane i boka. Den er spennande og lesaren lærer noko; at det er ikkje bra å lyge og at me må tenke først over konsekvensane før me seier noko usant.
Handlinga føregår rundt ein som heiter Kamran. Han har to søstre, Amina og Amayla, Amina er yngst og Amayla eldst. Amayla er sjuk, ho har ME. Ho tåler ikkje mykje bråk eller kaos. Ho treng ro. Kamran hugsar godt da ho var glad i livet, då dei snakka masse med kvarandre, tulla og lo. På skulen sprer det seg rykter om at den nye sosiallæraren er pedofil og at han gjorde noko mot Kamran da han viste vegen til sosiallæraren Håvard. Nikko vil absolutt hjelpe Kamran.
Viss de er nysgjerrige på kva som skjer, og korleis det går til slutt – kan de lese sjølve.


Ina larsen

Ina larsen

Skrevet 1. november 2017 av Ina larsen på Presterød ungdomsskole

Det du ikke sier, er sant

Denne boken syntes jeg var bra, den var veldig godt skrevet og det var veldig mange bra skildringer og den var veldig lett å lese. Det skjedde mye bra i boken, som gjorde at jeg ville lese mer.

Boken handler om Kamran, om hvordan han for jugd så mye, selvom det ikke er meningen. Han juger om at søstra hans for kreft og sier det til vennen hennes Pia, han juger også om at han blir kidnappet, eller vennen hans Nikko sier at han ble kidnappet men Kamran stoppet han ikke, så det ble på en måten en løyn.

Boken ble veldig bra fordi, det var så mange bra skildringer og mange bra beskrivelser, boken ble også bra fordi ting tok ikke så lang tid med å bli forklart. Men det jeg kunne ønske var at jeg fikk vite litt mer om karakteren helt på starten. Og denne boken var ikke deprimerene, så jeg kunne ønske at forfatteren ikke hadde valgt så deprimert forside, jeg tror flere personer for lyst til å lese boken vis det er litt mer farger på forsiden.
Det jeg synes gjorde boka veldig glad og positiv var Amina, lillesøsteren til Kamran, det er fordi hun er så positiv og har så mye livlig energi.

Jeg synes boken var lett å leve seg inn i og jeg kunne se for meg alt som skjedde, så jeg anbefaler boken.
Jeg gir ternings kast 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ina Larsen

Ina Larsen

Skrevet 1. november 2017 av Ina Larsen på Presterød ungdomsskole

Det du ikke sier, er sant

Denne boken synes jeg var veldig godt skrevet, det var mange bra skildringer og den var lett å lese. Det skjedde mye bra i boken

Til toppen