Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 103 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Thobias Tveit

Thobias Tveit

Skrevet 11. desember 2018 av Thobias Tveit på Åkra ungdomsskole

Det handlar om ein gut som heiter Kevin som flytter fra Bergen til ei lita bygd som heiter Våg. Han begynner på fotball, og på den første treninga får han seg ein ny venn. Når Kevin skal gå fra trening så er det ein gut I garderoben, det viste seg å vere eit gjenferd. Kevin finner ut at den nye vennen har drept ein personen, så nå skal han ta hevn.

Eg synest denne boka var kjekk, for eg liker spenning.
Terningkast 4.


Melak

Melak

Skrevet 11. desember 2018 av Melak på Stuenes skole

Den tolvte Spelaren.
Det handle om en gutt som heter Kevin. Han har flytta fra Bergen til våg. Han var bekymret for og ikke bli kjent med de andre på det nye fotballaget. Det var to gutter en som het Kåre og en som het Egil som ble kjent med han og syntes han var flink til å spille fotball, treneren synes også det. Kevin oppdager at det skjer farlige ting.

Jeg synes boka er god og spennende, den var gøy å lese. Den har bra beskrivelser. Jeg synes og at den inneholder litt for mye hemmeligheter å krim. Det var litt rasisme.


Mats

Mats

Skrevet 11. desember 2018 av Mats på Stuenes skole

Grøss og gru
Den Tolvte Spelaren, Kevin, har flyttet til Våg. Han ble fort usikker på hva som skjedde i byen. Det gikk ikke lang tid før han fikk seg noen venner men det han ikke visste var at vennene hadde gjort noe ulovlig.
Dette er en historie skrevet av Tor Arve Røssland.
Jeg syntes denne boka var fin og lett å lese. Alt ga mening og fikk meg til å lese videre. Jeg gir denne boka et terning kast på 5 fordi: Den var lett å lese. Den var interessant, fordi det er slik bok jeg er interessert i og denne boka er en av de eneste bøkene jeg syntes var bra.
Den var spennende fordi forfatteren fortalte alt du trengte å vite om hvor han var og hva han gjorde. Den var morsom. Og forfatteren fikk meg til å lese lenge. Og jeg syntes det var fint at det ikke var noe jeg måtte vent lenge på å få svar på.
Men jeg syntes det var litt lite bilder og det var derfor jeg har gitt boka et terning kast på 5. Jeg syntes denne boka var topp dette er en bok jeg kunne anbefalt for di aller fleste til og med de som ikke liker å lese.

Skrevet av: Mats Høyheim Aabelvik


Niclas

Niclas

Skrevet 11. desember 2018 av Niclas på Stuenes skole

Terningkast: 5
Den tolvte spilleren
Denne boken var veldig gøy litt skummel fordi forfatteren hadde vært flink til å legge til virkemidler, som gjorde at den ble gøy å lese. Den var litt annerledes i forhold til andre bøker jeg har lest fordi den er morsom til tider og spennende og skummel og det er positivt ment.

Jeg synes denne boken burde vinne u-prisen for det var en veldig bra bok fordi, det var noe som skjedde hele tiden så man klarer ikke å legge den fra seg må bare lese hele.
Det eneste som trakk ned var at den var nynorsk og det synes jeg var irriterende for jeg er ikke så flink med ny norsk og synes det er litt vanskelig. Den var veldig action fylt og det var veldig morsomt å lese boken fordi det er en litt Fantasy bok.

Denne boken var veldig fantasifull noe som er bra for det som skjedde i boken ville aldri skjedd i virkeligheten, fordi han ene blir psykopat og får to andre til å komme til han for at han skulle skyte de.


David Wang

David Wang

Skrevet 11. desember 2018 av David Wang på Harestua skole

Grøss og Gru den Tolvte Spelaren

Handling i boka den Tolvte spelaren handler om en gutt med navnet Kevin som blir med på et fotballag. Det er en hemmelighet hos lagkameraten, men dette får Kevin ikke vite. En dag er Kevin sistemann i garderoben og han møter på den “tolvte spelaren”.

Boken er veldig lettlest og fortellingen er også spennende. Det var få punkter i boka der det ble tungt å lese og det inneholdt mange gode skildringer og virkemidler. En stor del av boka var også replikker, noe som dro inn leseren og gjorde den mer troverdig. Selv om boka er kort går også handlingen veldig fort og dette gjør det noen ganger forvirrende og uforståelig.

Jeg gir boka terningkast 4 fordi den inneholder en god handling med mange gode litterære virkemidler, men blir forvirrende når den går tilbake i tid og fordi handlingen går for fort. Denne boken passer for ungdommer mellom 12 til 14 og for de som liker krim, identitet og mysterier.

Vis flere anmeldelser

Til toppen