Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 40 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ali Sameer

Ali Sameer

Skrevet 17. oktober 2018 av Ali Sameer på Ruseløkka skole, 10C

Burde du bruke tiden din på å lese Den tolvte spelaren?

Jeg har lest boken Den tolvte spelaren skrevet av Tor Arne Røssland. Boken handler om en gutt som heter Kevin, han ble adoptert fra Colombia og bor i Norge. Han bodde i Bergen, men flyttet tilbake til Våg, der ble han med i et fotballag.

Der møtte han en gutt som heter Kåre, og de ble bestevenner. Etter hvert begynte mye rart å skje, noe var ikke riktig. De fant ut en stor hemmelighet som ingen vet om. For å finne ut hva hemmelighet er og hva som skjer etter på må du lese boken selv.

Jeg synes denne boken er en veldig spennende, fin og kort, perfekt til noen som er 11 år eller eldre. Boken var ikke veldig skummel, men veldig spennende og gjør at du føler som du er i Kevin sin situasjon.

Jeg synes denne boken passer for barn og ungdommer. Veldig spennende og lett å lese, med mange språklige virkemidler. Jeg skal gi boken terning kast 5, det er en veldig fin bok. Synes boken var litt treig i begynnelsen , men totalt sett er det en fin bok, og jeg vil anbefale boken til alle sammen.


ERIK

ERIK

Skrevet 17. oktober 2018 av ERIK på Bytårnet skole

Den tolvte spelaren
Boka er en krim/grøssbok. Boka er veldig kort og jeg synes den var veldig dårlig. Det var korte og kjedelige/uinteressante beskrivelser.
Hovedpersonen heter Kevin har flytta til Våg, han merker at noe er annerledes der. Han møter kåre i våg. Etter hvert dukker det opp en gutt som er skummel og stirrer på Kevin etter trening.
Forfatter er Tor Røssland og forlaget er samlaget.
Boka er ganske lite spennende men den får litt spenning tilslutt. Det er mye veldig stygt språk i boka som er helt unødvendig. Jeg tror at forfatteren skriver slik for å tøffe seg og tror det er kult, men det er det ikke!
Boka er veldig kort og på sidene står det så lite at det ser ut som et dikt. Boka slutter brått og uforventet. Det er akkurat som om den ikke er skrevet ferdig.
Boka virker ikke så spesiell… det føles som om en hobby forfatter bare har satt seg ned og skrivd enda en dårlig nynorsk krim bok.
Jeg kan dessverre IKKE anbefale denne boka. Det er den dårligste boka jeg har lest på lenge. Boka henger ikke så godt sammen og er ikke så sendende. Boka er også veldig urealistisk til å være krimbok. Du skal lete lenge for å finne en dårligere bok.
Terningkast 2.
-Erik 8B


Thea

Thea

Skrevet 17. oktober 2018 av Thea på Landøya ungdomsskole

FORVIRRING I MITT HODET

Den tolvte spelaren- Tor Arve Røssland

Jeg likte boka veldig godt og jeg ville ha anbefalt folk å lese den. Jeg synes at den var morsom å lese.
Boken er en krimgrøsser. Boka handler om en gutt som heter Kevin. Han har nettopp flyttet til Våg og har startet på fotball der. Han er en av de flinkeste på laget. Det kan by på utfordringer det også. Kevin får seg en venn. Han heter Kåre. Kåre er flink til å passe på sånn at Kevin får være med på leken. Boka handler om hvordan Kevin prøver å passe inn både på skolen og på fotballtreninga.

Boka starter rett i handlingen. Det passet bra inn og forfatteren klarte fortsatt å beskrive karakteren flott i handlingen.
Boka er mest spennende i slutten da kommer det et stort vendepunkt og en skikkelig overraskelse. Jeg klarte nesten ikke å legge fra meg boka.
Jeg synes boka fungerer bra. Forfatteren har tilpasset språket til slang og banning som passer siden de er ungdommer.
Boka er ikke realistisk. Noe sånt vil jeg aldri tro hadde skjedd i virkeligheten.

Det eneste jeg må trekke på var at den var litt forvirrende,fordi det står at de er ungdommer i boka, men de er født i 1972, og i prologen står det at Kåre er 44 år. Det skjønte jeg ikke helt.

Jeg vil gi boka terningkast 5.


Mette Madaus

Mette Madaus

Skrevet 17. oktober 2018 av Mette Madaus på Surnadal ungdomsskole

Den 12 spelaren er ei krimbok.
Den handlar om guten Kevin som nyleg har flytta til Våg, ei lita bygd. Der møter han på nye folk på skolen og i fotballaget, og med dei opplever han mobbing, rasisme og hemmelegheiter.
Kevin ser ein gut som han synes det er noko merkeleg med. Kven er guten og kvifor er det berre er han som ser guten, og ingen andre?

Boka startar midt i ei handling. Den er veldig fengande og bygger opp spenninga veldig bra. Høgdepunktet er super spennande, og avslutninga er godt og forklarande. Boka er lett å leve seg inn i, men vekkjar ikkje noko spesielle følelsar i meg, anna enn at eg blir nyskjerring og vil vite korleis det går.

Eg har aldri lest ei krimbok før så eg veit ikkje om nokre bøker liknar på denne boka, men eg har meir lyst til å lese krimbøker no.
Det som skjer i boka er delvis realistisk, men og for unaturleg til å ha hendt i verkelegheita.

Boka var veldig lett og god å lese fordi det blei ikkje brukt noko vanskeleg språk i boka. Den har passe lange setningar som gjer boka til ei god bok.

Eg ser ikkje akkurat ein spesiell svakheit som gjer boka irriterande og dryg å lese, men eg har lese andre bøker som eg synest er betre og som eg heller ville ha tatt med meg på do. Men eg anbefaler fortsett denne boka.

Eg gir terningkast 5


lisabet

lisabet

Skrevet 17. oktober 2018 av lisabet på Surnadal ungdomsskole

Den tovte spelaren bør lesast.

Det er ei krim/grøsserbok.

«Kevin har flytta til Våg, han er ca. 15 år gammel. Kevin og Kåre blir raskt venner og han blei raskt med på fotballaget som var der. Ein dag da Kevin var sist inne i dusjen etter ei fotballtrening, såg han ein gutt som sto i eit mørkt hjørne i dursjen, han hadde på seg ei fotballdrakt med nummer 12, den var skitten og sundriven, Kevin fikk gåsehud nedover ryggen. Gutten lukta rottent. Han såg han igjen i tåka på fotballbanen ein dag seinare. Kven er den 12 spelaren?»

Boka var veldig oppslukande og den starta rett inn i handlinga. Spenningskurva var overaskande og ikkje forutsigbar i det heile tatt. Boka slutta overaskande og uventa. Den var litt vanskeleg å legge fra seg da det var mest spennande. Eg kjente meg litt igjen på nokre plassar og den var lett og leve seg inn i, fordi den var så spennande og du såg for deg korleis persjonane såg ut og korleis det såg ut i rundt dei. Boka var gripande og litt overaskande. Alt passa saman, begynelsen, midten og slutten passa saman og språket og karakterane passa saman med handlinga.

Den liknar litt på dei andre bøkene i Grøss og Gru serien, det er Tor Arve Røssland som har skreve denne boka. Den var kreativ.

Boka var lett å lese fordi det var ei tynn bok, litt store bokstavar og det var nesten ikkje nokon vanskelege ord i den. Det var ikkje så lange setningar i boka. Boka var spenande, overraskande og orginal. Det var litt banning og det var ein del replikkar. Språkbruken passar til bokas innhald og den er skreve på ein måte som gjer den ekstra intressant.

Det beste ved boka var at den var så spennande. Det irriterer meg at boka er så tynn, den kunne vore litt lenger. Andre bør lese boka.

Eg vil gi boka terningkast 5. Eg synes at denne boka bør vinne u-prisen

Vis flere anmeldelser

Til toppen