Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 107 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tisseman

Tisseman

Skrevet 16. januar 2019 av Tisseman på Borkedalen Skole

Den var kjedelig fordi ingen DØDE! Jeg gir den terningkast 1


Teoline

Teoline

Skrevet 20. desember 2018 av Teoline på Fløysbonn skole

“Den tolvte spelaren” handler om Kevin som har flytta til Våg. Han merker veldig fort at noe er annerledes. Kevin liker godt å spille fotball så han begynner på et fotballag som er der. Der får han seg raskt en ny venn som heter Kåre. I garderoben etter første trening tar Kevin seg en dusj og det er der han får sitt første møte med den tolvte spelaren.

Jeg syns at boken var veldig bra. Boken er skrevet på nynorsk og den er veldig lett å lese. Boken er ikke så lang så de som liker korte og spennende bøker burde lese denne. Det er veldig lett å leve seg inn i boken fordi forfatteren bruker skildringer som gjør at det er lett å kjenne seg igjen i de ulike situasjonene. Det var mye indre spenning og det var lett å kjenne seg igjen i avgjørelsene til hovedpersonen. Forfatteren skriver på en måte som stresser meg, jeg får lyst til å lese videre og fortere. Hvis det er noe negativt jeg skal si om denne boken er det at den kanskje er litt for enkel til å være en grøsser, det kunne vært enda mer grøss i den, men jeg syns at boken var veldig bra for å være så kort og enkel. Forfatteren har virkelig fått med mye spenning. Terningkast:6


Joacim E. Martinsen

Joacim E. Martinsen

Skrevet 18. desember 2018 av Joacim E. Martinsen på Skarbøvik ungdomsskole

Kort men kjempespennende!

Den tolvte Spelaren er en meget spennende grøsserbok

Boka handler om Kevin som flytter til Våg. Kevin legger fort merke til at det er noe rart som skjer der. Han får vite litt om hemmeligheten til Egil og Ronny og blir fort veldig interessert i den og etterforsker videre og blir veldig sjokkert over det han finner ut.

Jeg syntes boken var litt kort og kunne vart litt lenger, men det kan også være en bra ting for noen at den var kort. Jeg synes boken var ganske spennende og bygde opp spenningen bra. Når jeg leste boken ble jeg veldig fort revet med og ville ikke slutte å lese boken.

Alt i alt vil jeg si at dette er en meget god grøsserbok og i min mening fortjener den å vinne Uprisen.


Ole Martin

Ole Martin

Skrevet 17. desember 2018 av Ole Martin på Åkra ungdomsskole

Død eller levande handler om ein gut som heiter Simon, Simon har ei søster men har ikkje møtt faren sin. Boka forteller oss at Simon har ein spesiell evne til å snakke med folk fra andre dimensjonar. Han kan høyre ting og sjå ting ingen andre kan sjå. Ei natt Simon og søstera er åleine heime bankar det på døra, det var ein mann som sa at han hadde ein unge som forsvant for tjue år sidan. Han spurte om dei kunne hjelpe han finne ho og at han visste om evna hans. Simon sa han kunne prøve å hjelpe men lova ingen ting. Simon gjekk til biblioteket og prøvde å finna ut når jenta forsvant, han fant ei avis som var tjue år gammal der det stod at ei jente hadde forsvunne og at ho blei sist sett når ho gjekk over hengebrua. Simon gjekk over hengebrua sjølv og møtte på han som spurte han om han kunne hjelpe finne ho som forsvant. Den mannen var eit gjenferd og sa det var han som drepte ho og at han skulle drepe Simon og. Han slo Simon I svima og venta til han våkna. Når han våkna tok han ein stein og skulle til å slå Simon med den. Men rett før han gjorde det kom pappen til Simon og skøyt han med ei hagle.


Nichlas

Nichlas

Skrevet 14. desember 2018 av Nichlas på Bytårnet skole

boken handler om en gutt som heter jhonny og er 13 år og bynner på skolen.
en dag når jhonny var ferdig med treniga så han en gutt i dursen som han syntes var skummel og senere meter jhonny han i et marerit.
jeg syntes boka var kjedelig fordi den hadde lite spennings kurve og bynte veldig tregt.
jeg ville ikke anbefalt denne boka for de som trenger mye spenning.
jeg gir ternigskant 2.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Tor Grong

Tor Grong

Skrevet 8. november 2018 av Tor Grong på Ruseløkka skole, 10A

Den tolvte spilleren av Tor Røssland

Jeg har lest den tolvte spilleren av Tor arve Røssland. Boken handler om en gutt som heter Kevin som er akkurat flyttet fra Colombia. Han ble fort kjent med Kåre som han spilte fotball med. Men etter hvert begynte rare ting å skje det var mange hjemligheter som blir oppklart. Dere får vite mer om hjemlighetene hvis dere leser boken. Han er nå 44 år gammel og forteller når han var 14 på et sted som heter Våg. Sjangeren er grøss og gru.

Jeg syntes boken var ganske bra fordi den var lett å forstå. På starten på de første sidene var det ikke så spennende, men det ble mye mer spennende når du leser videre i boken, dette var veldig bra. Jeg følte at jeg var i Kevin sin situasjon. Boken var ikke skummel, den var mer spennende og boken har enkle ord sånn at det er lett å forstå det du leser, og det syntes jeg er veldig bra. Man kan forestille at dette kan skje på ekte. Du får lyst til å lese alle bøkene på en gang. Dette er fordi bøkene er skrevet bra

Denne boken passer til ungdommer som både liker spennende bøker og litt skumle bøker. Om du liker bøker som er kort skrevet og lett å forstå er denne boken for deg! Det fins flere utgaver av denne serien. Alle er lettleste og du får en spennende stund med bøkene og en spennende opplevelse. Jeg gir denne boken terningkast 5

Til toppen