Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 40 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Dina

Dina

Skrevet 22. oktober 2018 av Dina på Lom ungdomsskole 10B

Den tolvte spelaren
Boka handlar om Kevin som nettopp har flytta til Våg. Han byrjar på fotballaget og blir god venn med Kåre. Det Kevin ikkje veit er at Kåre og to andre gutar har ein stor hemmelegheit. Boka var god å lese, hadde fleire gode pusterom. Setningane var innhaldsrike og ikkje for lange. Boka var spanande og skummel, aldri kjedeleg. Boka var lett å leve seg inn i, når du fyrst hadde begynt å lese var det vanskeleg å legge ho frå seg. Eg anbefaler boka til dei som liker å lese spanande og skumle bøker. Boka var alt i alt veldig god, men ho kunne gjerne vore lenger. Eg gir boka terningkast 5.


Robin

Robin

Skrevet 22. oktober 2018 av Robin på Åkra ungdomsskole

Den tovlte spelaren
Den tolvte spelaren handler om ein gutt som heiter Kevin, som nettopp er flytta til Våg. Han merker raskt at det er noko annleis her. Han starter på eit fotballag og der blir han ein god venn med ein som heiter Kåre. Etterkvart så viser det seg at Kåre og nokon andre på laget har ein stor hemmlegheit. Boka var veldig lett og lese fordi det var lite sider og lite tekst. Boka var ikkje så bra på dei 10-15 første sidene men så kom det seg. Boka er skriven av Tor Arve Røssland og sjangeren er grøss. Denne boka var veldig god fordi den var spennande. Eg lese aldri bøker men denne var bra.
Terningkast 6.


Marius Svestad

Marius Svestad

Skrevet 19. oktober 2018 av Marius Svestad på Lom ungdomsskole 10B

Den tolvte spelaren
Denne boka handlar om ein gut som heiter Kevin. Han har nylig flytta til ein ny plass som heiter Våg. Han startar å spele på fotballaget der og blir ven med ein som heiter Kåre. Etter kvart viser det seg at Kåre og nokre andre på fotballaget har ein stor hemmelegheit. Boka byrja veldig fort på handlinga og var enkel å leve seg inn i og veldig vanskeleg å leggje frå seg. Ho var og veldig lettlest og lite skrift på kvar side. Historia foregår over ei ganske kort tidsperiode og endinga var veldig brå, men forventa om ein tenkte seg om. Boka er alt i alt veldig spennande og passa perfekt for meg og eg anbefaler på det sterkaste å lese denne boka. Kunne gjerne vore litt lengre.
Terningkast: 6


Grethe

Grethe

Skrevet 19. oktober 2018 av Grethe på Lom ungdomsskole 10A

Denne boka handler om Kevin som har flyttet til våg. Han får seg fort ein ny ven, men merkar raskt at noko er annleis med nenne bygda. Det et ei lettlest bok og du kjem fort inn i handlinga. Det er mykje spenning i denne boka, du sit heile tida å ventar på at noko skal skje. Det er ei bok med sterke og vonde handlingar, når det tek opp mobbinga. Det er ei grøsser bok og derfor kan den være veldig ekkel får nokre, sidan der er mykje blod. Det er ikkje heilt mi type bok. Men ei fin bok og lese for dei som liker grøsser.
Terningkast 4.


Bjarne

Bjarne

Skrevet 19. oktober 2018 av Bjarne på Lom ungdomsskole 10A

Denne boka handlar om ein gut som heiter Kevin som har flytta til ei bygd som heiter Våg. Og det begynner å skje skumle ting der. Kevin møter ein gut på sin eigen alder som heiter Kåre, dei blir bestevenner. Kevin får vite at Kåre har gjort grufulle ting. Eg vil gje denne boka terningkast 4, fordi boka er lettlest, spennade og realistisk. Men ting skjedde litt for fort og eg syntes starten var litt tung. Men det vart spennande etterkvart!

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Jo Magnus

Jo Magnus

Skrevet 8. oktober 2018 av Jo Magnus på Bytårnet skole

Den Tolvte Spelaren

Boka handler om en gutt som heter Kevin. Han kommer fra Colombia, han bodde i Bergen for det meste av livet sitt, men nå har han flyttet til Våg. Han blir kjent med en gutt som heter Kåre i sin første fotballtrening i Våg etter han fikk en ball i fjeset. Men etter treningen er han alene i garderoben og går alene inn i dusjen. Trodde han da…

Boka er en del av en serie som heter Grøss & Gru, men ingen av bøkene henger sammen. Forfatteren heter Tor Arve Røssland.

Boka starter med at Kevin får en ball i fjeset og mister balansen. Kåre hjalp han opp og satt han ned på benken. Jeg synes at boka startet veldig brått, så jeg trodde boken skulle være litt vanskelig å holde følge med, men senere i boken er den ganske vanskelig å legge fra seg.

Boka slutter uventet og veldig brått, og jeg følte at forfatteren hadde valgt en litt for skremmende måte å slutte boka på. Jeg kan kjenne meg igjen i noen av tingene som skjer i boka, men noen steder i boka handler det mye om vold. Opplevelsen av boka var overraskende og gripende.

Det var en ganske lettlest bok på 100 sider selv om den var på nynorsk. Jeg tror kanskje jeg kommer til å lese flere bøker fra denne serien. Det beste med boken er hvordan forfatteren beskriver miljøet rundt de forferdelige hendelsene. Jeg synes at andre burde lese boka fordi den handler om et vanskelig tema som er mobbing. Jeg vil gi boka terningkast: 5

Til toppen