Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 93 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

sigurd

sigurd

Skrevet 7. desember 2018 av sigurd på Lom ungdomsskole 10A

boka handler om att Kevin har flytta til våg der han merkar fort att noko er gale. eg vil att boka skall få terningkast 5 fordi den er lettelsen og ikkje for lang, lett og forstå ,stutte kapitel og den er spennande.men det er mange navn på personar og halde styr på så ein kan ofte ta feil. terningkast:5


Julian Martin

Julian Martin

Skrevet 6. desember 2018 av Julian Martin på Harestua skole

Grøss og gru Den tolvte spelaren er skrevet av Tor Arve Røssland boken er på ca 100 sider.

Boken handler om en gutt som heter Kevin som begynner på fotball. Den ene dagen er Kevin den siste i garderoben og da møter han den tolvte spilleren. Coveret på boken er veldig bra det sier litt om boken for du ser at personen på bilde har et 12 tall på genseren og dette er den tolvte spelaren når jeg så forsiden på boken fikk jeg lyst til å lese boken igjen for boken ver veldig bra. Når jeg leste boken ville jeg ikke legge den fra meg for den var veldig spennende å lese. Boken var bra skrevet og her en bra handling.

Jeg gir denne boken terningkast 6


Nor Zakholi

Nor Zakholi

Skrevet 6. desember 2018 av Nor Zakholi på Stuenes skole

Den tolvte spelaren

Boka handler om en gutt som flytter til en ny by og får lov til å være med på fotballaget, men når han er sistemann i dusjen møter han en spiller han ikke har sett; den tolvte spilleren.
Jeg syntes boka var ganske bra og gøy. Boka brukte litt lang tid til å komme til hovedsaken. Den hadde veldig mye liv i seg det skjedde noe hele tiden, det likte jeg veldig godt. Men, når den kom til et tema så brukte den veldig lang tid på det temaet, men jeg likte boka kjempe godt på grunn av hovedpersonen og vennene. Jeg syntes den tolvte Spilleren burde vært mer med i boka. Det var fantastiske kilder og jeg følte boka var ganske spennende, så jeg hadde ikke lyst og legge den fra meg. Jeg ble dratt med i boka.
Terningkast 4.


Lucas Svarstad

Lucas Svarstad

Skrevet 5. desember 2018 av Lucas Svarstad på Stuenes skole

Den tolvte spelaren

Kevin har flytta til Våg og legger med en gang merke til at det ikke er normalt her.

Jeg gir boka terningkast 5 siden den er nynorsk men det er ikke så vanskelig å lese. Du kan lære mye nynorsk fra boka. Boka var spennende og fikk meg til å se for meg hvordan stedene så ut og personene var i hodet mitt. Spenningen bygde seg opp jo lenger du kom i boka. Den hadde mange endringer og ikke så mye gjentakelse som er veldig bra. Men det som var dumt med boka var at den kunne vært mye lengere og hatt litt flere sider som hadde gjort den ekstra bra.


maya

maya

Skrevet 5. desember 2018 av maya på Stuenes skole

Anmeldelse
Grøss og gru: den tolvte spelaren.
Denne grøsseren forteller om en gutt som flytter til våg og får ta del i en stor hemmelighet.
Jeg syntes denne boka var veldig bra, jeg levde meg virkelig inn i den, jeg fikk nesten litt frysninger. Jeg likte at de beskriver hvordan alt ser ut og hva personene gjør. Hvis du liker grøssere eller en skummel historie burde du lese denne boka. Boka begynner med at hovedpersonen forteller om noe han har hørt på nyhetene fra det stedet han flyttet til da han var mindre.
Den tolvte spelaren er skrevet av Tor Arne Røssland og er den del av grøss og gru serien.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Anja Vaag Bolme

Anja Vaag Bolme

Skrevet 5. oktober 2018 av Anja Vaag Bolme på Surnadal ungdomsskole

En spennende bok

Jeg opplevde Den tolvte spelaren som en veldig spennende og skummel bok. Det som gjør at boka er god var at jeg ikke skjønte hvem den 12 spilleren var og hvorfor en av guttene på fotballaget forsvant. Den var vanskelig å legge fra seg fordi jeg ville vite hvordan boka endte og hvordan det gikk med guttene. Hvis du liker spennende og skumle bøker vil jeg anbefale deg å lese den.

Boka handler om en gutt som heter Kevin. Han er blitt voksen og skal reise tilbake til Våg der han bodde før, selv om han hadde dårlige minner derfra. Han blir med på et fotballag, får nye venner, men blir også mobba. Kevin blir med på et fotball lag, men blir mobbet av Ronny.

Boka starter egentlig litt treigt, men blir bedre og bedre etter hvert. Det starter med at han reiser tilbake til Våg der han bodde før. Han får en utrolig god venn i Våg, men alt blir ikke helt som planlagt når den 12 spelaren kommer inn i historia.

Spenningstoppen var når det skjedde masse ting i huset i skogen. En skodde la seg over skogen og det ble mørkt å se hvem som gjorde hva. De forklarte hva som skjedde, men slutten var uventet.

Jeg synes boka sluttet uventet. Det ble egentlig litt morsomt fordi det er så unaturlig hva som skjedde.

Boka var lett å lese, men ett litt stygt språk, men den passer til innholdet i teksten.

Styrken ved boka kan være at jeg ble irritert på de som var slemme mot hovedpersonen, slik at jeg fikk lyst til å fortsette å lese boka. Andre folk bør lese boka fordi den fartsfylt.

Jeg gir boka terningkast:5
Fordi jeg fikk lyst til å fortsette å lese boka og ikke legge den fra meg. Den får 5 og ikke 6 fordi det er kanskje ikke den beste boka jeg har lest. Og den var litt treig i starten og ikke så morsomt, men den ble bedre etter hvert.
Jeg synes denne boka bør vinne U-prisen.

Til toppen